Al € 155.000 binnen, nog € 40.000 nodig voor clubhuis

Het loopt goed met de financiële acties voor ons nieuwe Zwaluwennest: waar de teller voor de winterstop nog op € 50.000,- stond is er inmiddels al € 155.000,- bij elkaar gespaard. Dat betekent dat er nog maar € 40.000,- nodig is. “Fantastisch dat we nu al zo ver zijn,” aldus voorzitter Jan Adema. “Als we er met elkaar nog even flink de schouders onder zetten, moet het zeker lukken om ook dat laatste bedrag bij elkaar te sparen!”

Kosten clubhuis hoger dan geraamd
Het afbouwen en inrichten van ’t nieuwe Zwaluwennest en alles daar om heen gaat iets meer kosten dan vooraf ingeschat. In plaats van de in eerste instantie geraamde € 160.000,- blijkt er nu minimaal € 195.000,- nodig te zijn. Jan: “Van een aantal klussen hoopten we dat we die zelf konden uitvoeren. Nu blijken we echter niet anders te kunnen dan die toch uit te besteden. Dat veroorzaakt dat verschil.”

Succesvolle acties
In de afgelopen maanden is er op verschillende fronten met succes actie gevoerd om geld bij elkaar te sparen. “Met elk verkocht stoeltje voor de nieuwe tribune wordt er ook geld ingezameld voor het clubhuis. Sommige seniorenteams hebben met elkaar al heel wat stoeltjes gekocht!” geeft Jan als voorbeeld. “De JO11-1  heeft extra geld opgehaald door met Jantje Beton collectebussen te lopen, de Vrouwen 30+ verkopen viooltjes en er komt binnenkort een sponsorloop voor de jeugdteams.” Van diverse teams is bekend dat ze bezig zijn met het opzetten van andere financiële acties. Jan: “Wij zijn echt enorm blij met alle teams die tot nu toe in actie zijn gekomen!” Ook het bestuur probeert op zoveel mogelijk manieren geld in te zamelen, o.a. door fondsen aan te schrijven en door op 12 en 13 juli 2019 een grote openingsactiviteit te organiseren (zet het maar vast in je agenda!). Jan: “Ook dat heeft resultaat: we hebben net bericht gekregen dat we van het Mienskipsfûns van de gemeente Leeuwarden € 40.000,- krijgen!”


Het Vrouwen 30+ team tijdens de viooltjesverkoop op zaterdag 16 maart 2019.

Waar is nog geld voor nodig?
Al met al staat de teller nu op € 155.000,- en is er nog ongeveer € 40.000,- nodig voor de inrichting van het clubhuis en een aantal zaken rondom de voetbalvelden. Voor de volgende onderdelen moet in elk geval nog geld bij elkaar worden gespaard:

– Installatie voor gamehoek in kantine ± € 3500,-
– Geluidsinstallatie ± € 8000,-
– Meubilair kantine ± € 4000,-
– Stamtafel ± € 500,-
– Meubilair voor op het terras ± € 3000,-
– Hokje voor omroeper ± € 10.000,-
– Omroepinstallatie ± € 10.000,-
– Lockers ± € 1000,-

Spaar mee voor het laatste bedrag!
In de afgelopen maanden is op financieel gebied dus een flinke slag gemaakt, maar we zijn er nog niet helemaal. Daarom zijn extra acties nog steeds hard nodig. Jan: “We hebben al een aantal mooie acties gezien. We roepen alle teams die nog niet aan de slag zijn gegaan op om ook een financiële actie te bedenken. Je kunt er als team ook voor kiezen om specifiek te sparen voor bijvoorbeeld de gamehoek, een stamtafel of het omroephokje, dat maakt het lekker concreet. En het maakt niet uit of je een groot of een klein bedrag inzamelt: alles is meer dan welkom!”

Meer weten?
Heb je vragen over de financiën rondom de nieuwbouw of de financiële acties? Vraag het dan vooral aan ons, wij vertellen je graag meer.
– Financiën nieuwbouw: Jan Dijkstra, penningmeester, (06) 5171 0270, jand2908@gmail.com
– Financiële acties: Henk Busstra, bestuurslid commercie, (06) 5393 2583, busstra@kpn.com