Cambuur, Harkemase Boys en de Ex-Oranje Leeuwinnen komen naar de Leeuwarder Zwaluwen!

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 juli 2019 worden er drie bijzondere voetbalwedstrijden bij de Leeuwarder Zwaluwen gehouden. Op 12 juli speelt Cambuur een oefenwedstrijd tegen de Harkemase Boys, een dag later komen de ex Oranje Leeuwinnen hun krachten meten met het 1e vrouwenelftal van de Leeuwarder Zwaluwen, en tot slot voetbalt het net gepromoveerde Zwaluwen 1 tegen de spelers van Oud-Cambuur. Met de drie wedstrijden wordt een bijzonder seizoen voor de Leeuwarder Zwaluwen afgesloten.

12 juli: Cambuur – Harkemase Boys
Ter voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen speelt Cambuur een oefenwedstrijd tegen de Harkemase Boys op de grasmat van de Leeuwarder Zwaluwen. Voor de jeugd geeft Cambuur voorafgaand aan de wedstrijd een voetbalclinic.
Hier kun je meer informatie vinden over deze wedstrijd en tickets bestellen.

13 juli: Ex-Oranje Leeuwinnen – Zwaluwen vrouwen 1
Op zaterdag 13 juli 2019 spelen de Ex-Oranje Leeuwinnen tegen 1e vrouwenelftal van de Leeuwarder Zwaluwen. Dé kans voor iedereen die van vrouwenvoetbal houdt om de dames die het Nederlandse vrouwenvoetbal internationaal op de kaart hebben gezet, van dichtbij in actie te zien! Meestal spelen de Ex-Oranje Leeuwinnen maar één wedstrijd per jaar, tegen de Koninklijke HFC in Haarlem. Dit jaar komen zij voor het eerst ook naar Fryslân!
Hier kun je meer informatie vinden over deze wedstrijd en tickets bestellen.

13 juli: Zwaluwen 1 – Oud-Cambuur
Tot slot ontmoeten Zwaluwen 1 en Oud-Cambuur elkaar op 13 juli op het hoofdveld van de Leeuwarder Zwaluwen. Zwaluwen 1, dat overtuigend kampioen is geworden in de 2e klasse met maar liefst 17 overwinningen op rij, zal alles op alles zetten om in de aanloop naar het komende seizoen in de 1e klasse opnieuw een overwinning te boeken. Zijn de spelers van Oud-Cambuur tegen de mannen van Zwaluwentrainer Carlo Rietdijk opgewassen?
Hier kun je meer informatie vinden over deze wedstrijd.

Nieuwe sporthal en kantine
Met de wedstrijden op 12 en 13 juli besluit de Leeuwarder Zwaluwen een bijzonder en druk seizoen. Niet alleen werd Zwaluwen 1 kampioen in de 2e klasse, maar ook de bouw van de nieuwe sporthal Nijlân met daarin de nieuwe kantine van de Leeuwarder Zwaluwen zorgde voor veel werk. Voor de Zwaluwen betekende het o.a. een jaar lang ‘behelpen’ met een tijdelijke, kleine maar gezellige kantine en noodkleedruimten. Nu de bouw nagenoeg is afgerond is dat voldoende reden voor een feestelijke afsluiting van het seizoen. De nieuwe sporthal zal na de zomervakantie officieel worden geopend.