Corona update

Voor het eerst zijn ook een aantal jeugdleden van CSV de Leeuwarden positief getest op het coronavirus. We vertellen je graag wat het advies van GGD Fryslân hierbij is en wat dit betekent voor onze vereniging.

Positief geteste jeugdleden
Afgelopen week hebben drie jeugdleden uit drie verschillende teams (JO13, JO15 en JO19) een positieve testuitslag gekregen. Alledrie hebben  (zoals het lijkt) het coronavirus buiten de Leeuwarder Zwaluwen opgelopen. Ook is er geen verband tussen de drie spelers. Zij zitten alledrie thuis in quarantaine. De teams waar zij deel van uitmaken zijn geïnformeerd.

Aanvullende maatregelen
Sommige jeugdleden zijn in de afgelopen dagen 15 minuten of langer binnen 1,5 meter afstand van één van deze drie positief geteste personen geweest. Zij krijgen het verzoek om ook 10 dagen in qarantaine te gaan en zijn hierover apart geïnformeerd. GGD Fryslân heeft aangegeven dat voor kinderen t/m 12 jaar aangepaste quarantainemaatregelen gelden: zij mogen (zonder klachten) gewoon naar school en trainen, maar mogen geen andere afspraken daarbuiten maken, zoals speelafspraken met vriendjes. Voor jongeren vanaf 13 jaar gelden dezelfde quarantaineregels als voor volwassenen.

Eén van de teams (Jo13-1) traint voor alle zekerheid tussen 16-22 november niet, omdat binnen dit team relatief veel onderling contact tussen de spelers is geweest.

Iedereen die in de afgelopen dagen niet 15 minuten of langer binnen 1,5 meter afstand is geweest van één van de drie positief geteste jeugdleden hoeft niet in quarantaine te gaan. Zij mogen dus gewoon komen trainen. Als je voor de zekerheid liever niet wilt trainen, dan mag dat natuurlijk ook! Je kunt dat aangeven bij je trainer. En als je gezondheidsklachten hebt, dan blijf je natuurlijk sowieso thuis.

Algemene maatregelen
De maatregelen die bij de Leeuwarder Zwaluwen gelden blijven verder gelijk:

• geen trainingen in teamverband vanaf 18 jaar.
• jeugd t/m 17 jaar mag nog wel trainen in teamverband.
• voor de JO19-teams geldt dat alleen de teamleden die 17 jaar (of jonger) zijn nog mogen trainen; teamleden die 18 jaar of ouder zijn mogen niet met het team meetrainen.
• alle wedstrijden zijn afgelast, zowel voor jeugdteams als seniorenteams.
• onderlinge wedstrijden van jeugd t/m 17 jaar van onze eigen vereniging mogen nog wel (dus bijv. onze JO15 tegen onze JO17).
• er mogen geen toeschouwers bij trainingen en onderlinge wedstrijden komen kijken.
• de kantine is gesloten.
• de kleedkamers zijn gesloten.
• heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen. Kom dan dus niet naar de training.
• was vaak je handen.

Alle regels en veel gestelde vragen zijn ook hier op onze website te vinden.

Wat kun je zelf doen? 
Om het coronavirus buiten de deuren van de Leeuwarder Zwaluwen te houden, vragen wij nadrukkelijk het volgende van je:
• heb je klachten? Blijf dan thuis en laat je testen.
• ben je getest en blijk je corona te hebben? Laat het ons dan weten (ook als jeugdlid!), zodat wij als dat nodig is extra maatregelen kunnen nemen binnen onze vereniging.
• Houd je voor, tijdens en na de training aan de hierboven genoemde maatregelen.

Misschien wordt je als jongere niet zo heel ziek van corona, maar je kunt sowieso wel anderen besmetten (zoals je eigen familieleden, je vrienden en je trainers). Als een groot deel van onze trainers ziek wordt kan er ook niet meer worden gevoetbald… We willen graag dat onze jeugdleden kunnen blijven voetballen en dat er zo weinig mogelijk mensen ziek worden.

Vragen?
Maak je je zorgen over je eigen training of die van je zoon of dochter, twijfel je wat je als trainer het beste kunt doen of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met Sytske Balt (bestuurslid / coronacoördinator, 06-30840384 of s.balt@kpnmail.nl).