Corona update

Beste Zwaluwleden, gisteravond zeiden we als bestuur nog tegen elkaar: “Het is niet de vraag óf corona bij de Leeuwarder Zwaluwen komt, maar wannéér.” Dat hadden we amper gezegd of vandaag kregen we het bericht dat één van onze leden positief is getest op het coronavirus. Deze persoon zit thuis in quarantaine. 

GGD Fryslân is op dit moment bezig met het bron- en contactonderzoek. Elke persoon die meer dan 15 minuten intensief contact (zoals direct naast elkaar zitten of lichamelijk contact) heeft gehad met de positief geteste persoon zal door GGD Fryslân worden benaderd. Deze mensen zijn overigens ook al (grotendeels) door de persoon zelf geïnformeerd. 

In overleg met GGD Fryslân hebben we als bestuur het volgende besloten:
– het team waar deze speler deel van uitmaakt (Zwaluwen 11) traint deze week niet en speelt komend weekend ook geen wedstrijd;
– andere trainingen en wedstrijden kunnen vooralsnog gewoon doorgaan;
– als uit het bron- en contactonderzoek blijkt dat aanvullende maatregelen nodig zijn, dan stemmen wij dit af met GGD Fryslân en communiceren wij hier zo snel mogelijk over. 

Houd je aan de maatregelen
Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen blijft het óók binnen onze vereniging heel erg belangrijk dat we ons met zijn allen aan de al eerder aangekondigde maatregelen houden, waaronder: 
– heb je klachten? Blijf dan thuis!
– houd 1,5 meter afstand buiten de trainingen en wedstrijden om, óók in de kantine;
– was vaak je handen;
– er mogen maximaal 6 personen van 18 jaar en ouder in één box.

Het ging de afgelopen weken over het algemeen best goed met het houden aan de maatregelen bij de Leeuwarder Zwaluwen. Maar deze situatie laat zien dat het virus ons allemaal kan overkomen. Laten we er met elkaar voor zorgen dat we het virus niet (verder) verspreiden binnen onze vereniging. Alleen dan kunnen we allemaal blijven trainen en voetballen!

Informatie of vragen?
– Als je vragen hebt over de situatie en maatregelen bij de Leeuwarder Zwaluwen, dan kun je contact opnemen met bestuurslid Sytske Balt, 06-30840384. 
– Als je vragen hebt over je eigen gezondheid in relatie tot het coronavirus, dan kun je contact opnemen met GGD Fryslân: 088-2299333.
– Algemene informatie over het coronavirus is te vinden op: www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/actueel, www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19 of op het publieksinformatienummer: 0800-1351.

Wij wensen onze positief gesteste speler beterschap toe. 

Bestuur CSV de Leeuwarder Zwaluwen