Coronaupdate: opnieuw positief geteste Zwaluwenleden

Opnieuw zijn een aantal leden van de Leeuwarder Zwaluwen positief getest op het coronavirus. Naast in elk geval twee spelers uit een seniorenteam is deze week ook een vrijwilliger vanuit de jeugdopleiding positief getest. Al deze personen zitten thuis in quarantaine.

Iedereen die meer dan 15 minuten intensief contact binnen 1,5 meter afstand (zoals direct naast elkaar zitten of lichamelijk contact) heeft gehad met de positief geteste personen is door de positief geteste personen zelf of door GGD Fryslân benaderd. Zij zitten nu ook een afgesproken periode thuis in quarantaine, totdat duidelijk is dat zij niet besmet zijn met het coronavirus. Dit betekent dat ook een aantal jeugdtrainers uit voorzorg thuis in quarantaine zitten. Voor alle andere personen wordt het risico op besmetting laag ingeschat. Zij hoeven geen extra maatregelen te treffen, behalve natuurlijk extra alert zijn en blijven op gezondheidsklachten.

Op basis van het advies van GGD Fryslân hebben we als bestuur het volgende besloten:
– jeugdtrainingen en onderlinge jeugdwedstrijden kunnen vooralsnog gewoon doorgaan;
– waar nodig zijn tijdelijk andere trainers voor de jeugdteams aangesteld;
– als uit het bron- en contactonderzoek blijkt dat aanvullende maatregelen nodig zijn, dan stemmen wij dit af met GGD Fryslân en communiceren wij hier zo snel mogelijk over. 

Houd je aan de maatregelen
Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen blijft het óók binnen onze vereniging heel erg belangrijk dat we ons met zijn allen aan de al eerder aangekondigde maatregelen houden, waaronder: 
– heb je klachten? Blijf dan thuis en laat je testen.
– houd 1,5 meter afstand buiten de trainingen om.
– was vaak je handen.

Laten we er met elkaar voor zorgen dat we het virus niet (verder) verspreiden binnen onze vereniging.

Informatie of vragen?
– Als je vragen hebt over de situatie en maatregelen bij de Leeuwarder Zwaluwen, dan kun je contact opnemen met bestuurslid en coronacoördinator Sytske Balt, 06-30840384. 
– Als je vragen hebt over je eigen gezondheid in relatie tot het coronavirus, dan kun je contact opnemen met GGD Fryslân: 088-2299333.
– Algemene informatie over het coronavirus is te vinden op: www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/actueelwww.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19 of op het publieksinformatienummer: 0800-1351.

Wij wensen onze positief geteste leden beterschap toe. 

Bestuur CSV de Leeuwarder Zwaluwen