Coronavirus Update

Tot nader order vervallen alle trainingen en wedstrijden bij de Leeuwarder Zwaluwen. Het clubhuis blijft dicht. Wij volgen hierbij de adviezen van de GGD, het RIVM en de Rijksoverheid.

Op 12 maart 2020 is ook bekend geworden dat een voetballer van Zwaluwen 9 positief getest is op het coronavirus. Hij is één van de 7 patiënten die GGD Fryslân tot en met 12 maart 2020 bekend heeft gemaakt. Deze voetballer heeft milde klachten en verblijft in thuisisolatie. Hij heeft het virus opgelopen tijdens zijn skivakantie in Oostenrijk. De GGD voert op dit moment een contactonderzoek uit.

Sinds zijn thuiskomst is de speler niet meer bij de Leeuwarder Zwaluwen op de club geweest. Drie spelers van Zwaluwen 9, met wie hij na zijn vakantie contact heeft gehad, blijven uit voorzorg nu ook thuis. Zij zijn niet ziek en zijn in de periode na de vakantie van hun teamgenoot niet meer bij de Leeuwarder Zwaluwen geweest.

Onze voorzitter heeft vandaag met de betreffende speler gesproken. Namens de club wensen we hem veel beterschap toe!

Wat kun je doen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen?

Vragen over het coronavirus?
Heb je vragen over het coronavirus? Kijk dan op www.rijksoverheid.nl/coronavirus, bekijk de veelgestelde vragen en antwoorden op de website van het RIVM of bel het landelijke informatienummer 0800-1351.

Heb je vragen over je eigen gezondheid? Bel dan je huisarts of GGD Fryslân via het nummer 088 22 99 333. Elke werkdag bereikbaar van 9.00-12.30 uur en van 13.00-17.00 uur.