Het waren de Ex-Oranje Leeuwinnen die er zaterdag 13 juli met de winst vandoor gingen, maar het mooiste doelpunt kwam om naam van Ilse Groen te staan. De rechtsvoor van de Leeuwarder Zwaluwen scoorde vlak voor de rust het eerste en enige doelpunt voor het Leeuwarder team. Oranje won met 9-1.

Eén keer eerder pas stonden de Ex-Oranje Leeuwinnen weer voor een voetbalwedstrijd op het veld. Zaterdag 13 juli zijn ze op uitnodiging van de Zwaluwen naar Leeuwarden gekomen, om tegen het eerste vrouwenteam van de Leeuwarder Zwaluwen te spelen. De spanning zit er bij de Leeuwarder vrouwen – eerlijk is eerlijk – in het begin van de wedstrijd best een beetje in, want wanneer krijg je nu de kans om tegen Oranje Internationals te spelen? Oranje komt via Claudia van den Heiligenberg al snel op een 0-2 voorsprong. Als de eerste helft vordert komen de Zwaluwen steeds beter in het spel en krijgen ze zelfs twee prachtkansen op een doelpunt, maar zonder resultaat. Met een 0-4 tussenstand gaan beide teams de kleedkamer in.

Na rust neemt Oranje meteen weer het voortouw en staat de stand binnen een paar minuten op 0-6. Daarna zijn er echter ook kansen voor de Zwaluwen: Plony van Savooyen breekt door de verdediging van de Leeuwinnen, maar net als ze wil uithalen wordt haar schot geblokt. Een kort daarop volgend schot van de Leeuwarders op het doel van Oranje is een gemakkelijke prooi voor de keepster van Oranje. De wedstrijd lijkt daarna te zijn beslist, totdat Ilse Groen vlak voor rust met een prachtig doelpunt de eindstand op 1-9 zet. Een doelpunt wat met luid gejuich werd gevierd. Want ook al was het doel vooraf vooral om te genieten van de wedstrijd, “we willen hier toch óók wel wat laten zien!” 🙂 Het was een prachtige wedstrijd die zeker voor herhaling vatbaar is!

Ilse Groen scoort voor de Leeuwarder Zwaluwen en springt een gat in de lucht.