Exclusieve benefietavond Amurang en Awas Kaki brengt € 6.240 op.De stichtingen Amurang en Awas Kaki organiseerden samen met de zakenclubs van Blauw Wit ’34 en Leeuwarder Zwaluwen een exclusieve benefietavond in de zakenclub van SC Cambuur. De gasten kregen onder het genot van een Indonesisch buffet een programma voorgeschoteld met zang, theater en sport dankzij artiesten en sprekers die belangeloos meededen. Na aftrek van de zeer laag gehouden kosten was de netto opbrengst van de entree, de veiling en de verloting € 6.240.

Rond 18:00 uur kwamen de gasten binnen, verwelkomd door Indische heren met een oosterse snack. Een gemêleerd gezelschap bestaande uit relaties van beide stichtingen en voetbalclubs ging aan tafel om te genieten van een Indonesisch buffet. Een videoboodschap uit Semarang van Awas Kaki oprichter Ronald Lepez opende de avond. Voorzitter van Amurang, Ritsko van Vliet, vertelde over hoe hun studiefonds Friese bedrijven koppelt aan Indonesische studenten. Tussen de gangen door waren er intermezzo’s van het gelegenheidstrio Chris Latul, Woody Brunings & Eddy Dykstra en theatervrouw Inez Timmer. De gerenommeerde zangers Chris, Woody en Eddy hadden een speciale set ingestudeerd, passend bij het doel van de avond. “You’ve got a friend”en “Teach your children” vanwege de projecten van de stichtingen. “You never walk alone” vanwege de goede doelen, maar ook omdat het mede-initiatief uit de aanwezige voetbalclubs komt. Inez Timmer verraste niet alleen de dames met fragmenten uit haar programma “Coco Chanel”. Ze bespeelde haar publiek op meesterlijke wijze. Veel aanwezigen besloten gelijk om haar theaterstuk eens te bezoeken. Na het buffet ging presentator Geert van Tuinen in gesprek met Henk de Jong over zijn boek dat deze week verschijnt. Door zijn smeuïge anekdotes en treffende oneliners hingen de gasten aan zijn lippen. Het allereerste exemplaar van zijn boek “Henk” ging in de veiling voor een groot bedrag uiteindelijk naar Jan Adema. Het hoogste bod voor het schilderij van Bonny Dijkstra was voor eventmanager Virgil Hoekstra. Ook de hoofdprijs van de verloting, een weekend Terschelling in een huisje van Jan Smit, werd vol enthousiasme ontvangen. Tenslotte was het dj Ricardo Silvio die met zijn muziek exact de sfeer van de avond aanvoelde. Tegen middernacht konden de organisatoren met een “big smile” de laatste tevreden gasten welterusten wensen.

De Leeuwarder stichting Amurang zet zich in voor het welzijn van kansarme kinderen en jongeren op het Indonesische eiland Sulawesi. De stichting richt zich de laatste tijd veel op educatieve projecten en steunt jongeren met een studiebeurs. Stichting Awas Kaki is opgericht door oud Cambuur- en Heerenveenspeler Ronald Lepez. Deze stichting wil d.m.v. voetbal kansarmen in Semarang op Java meer toekomstperspectief geven.

/////////////////
Foto’s Lejo Wasch en Ritsko van Vliet