JO13-1 bemachtigt NK ticket op het Voetbal Talenten Toernooi

Op zaterdag 2 maart 2019 heeft Leeuwarder Zwaluwen JO13-1 een NK ticket bemachtigd op het Voetbal Talenten Toernooi (VTT) op de velden van SC Joure. Het VTT is het ‘open’ Nederlands Kampioenschap voor alle verenigingen en teams (selectie- en non-selectie teams) in Nederland. In Joure ging het zaterdag om het districtskampioenschap noord. De inzet was kwalificatie voor het Nederlands Kampioenschap.

Goede start: 2x winst
Leeuwarder Zwaluwen begon het toernooi tegen een bekende tegenstander, namelijk Bakkeveen JO13-1, waar onlangs nog een oefenwedstrijd tegen gespeeld werd. In de oefenwedstrijd was het Bakkeveen dat aan het langste eind trok, maar dat wilden de jongens natuurlijk hier graag rechtzetten. Dit lukte! We wonnen deze wedstrijd met 1-3. Scoreverloop: 0-1, 0-2, 1-2, 1-3. De tweede tegenstander was competitiegenoot Oudega/HJSC/ Heeg. “Een mooi moment om te kijken waar we staan” aldus trainer Sabrina van der Leij. Oudega nam in het begin het initiatief en de Zwaluwen hadden het daar even moeilijk mee, maar uiteindelijk namen ze het spel over en kon Oudega achter de feiten aanlopen! Uiteindelijke uitslag 3-0 in voordeel van Zwaluwen met 3 prachtige goals; een geweldig uitgespeelde aanval, een afstandsschot en een corner die er rechtstreeks in ging.

Halve finale
Balk, een andere competitiegenoot was de tegenstander in de halve finale. Een op en neergaand spelbeeld, beide teams waren zeer aan elkaar gewaagd. Kansen over en weer, maar gescoord werd er niet en dus kwam het aan op strafschoppen. Altijd spannend en het brengt vaak veel druk met zich mee. ‘Wat als ik hem niet raak? Dan verliezen jullie door mij’, ging er door vele koppies. Maar no worries, als je mist, dan is dat zo! Balk mocht beginnen en schoot de eerste raak 0-1, Zwaluwen schoot de eerste er ook feilloos in, 1-1. Beide teams misten de tweede strafschop, waarna de derde strafschop van Balk werd gestopt door de keeper. Dan is er de spanning, de kans op de winnende strafschop… Maar deze werd feilloos binnengeschoten!

NK-ticket is binnen
Leeuwarder Zwaluwen stond nu dus in de finale en daarmee was het NK ticket binnen. De finale werd gespeeld tegen een sterk spelend Roden. In de wedstrijd is al snel duidelijk dat Roden het tempo bepaalde en goed combinerend voetbal liet zien. Dit resulteerde ook al snel in de 1-0. Gelijk na de aftrap liet Zwaluwen echter direct zien dat de wedstrijd niet verloren was en gaf na een goede aanval direct antwoord door de 1-1 binnen te tikken. Lang bleef het spannend, maar toch was het Roden dat aan het langste eind trok en de 2-1 binnen tikte. Al met al een leuk toernooi!

NK in Valkenswaard
Op 22 juni 2019 staat Leeuwarder Zwaluwen JO13-1 op het NK dat gehouden wordt in Valkenswaard. Hier wordt gespeeld tegen de kampioenen van de andere districten.

Tekst: Marcel Douma & Sabrina van der Leij