‘t Zwaluwnest

‘t Clubhuis/de kantine van Leeuwarder Zwaluwen staat beter bekend als ’t Zwaluwnest. ’t Zwaluwnest is een zeer bekend clubhuis binnen de amateurwereld van Noord Nederland. Andere clubs spelen graag bij Zwaluwen en drinken na de wedstrijd gezellig een drankje aan de bar en/of eten een lekkere snack uit de keuken in ’t altijd warme en gezellige Zwaluwnest. Ook de supporters van verschillende teams van Leeuwarder Zwaluwen en dan met name die van ons 1e elftal komen graag in ’t Zwaluwnest. ‘Ut is hier altiid su gesellig!!’ is een vaak gehoorde kreet. Daarnaast is ’t Zwaluwnest natuurlijk de thuisbasis en ontmoetingsplaats van alle leden van de Leeuwarder Zwaluwen!

Openingstijden
Ons clubhuis is op de volgende dagen en tijden geopend:

Maandag: Gesloten
Dinsdag: Gesloten
Woensdag: 17:00 – 0:00 uur
Donderdag: 19:00 – 0:00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag: 8:00 – 20:00 uur

Functie ’t Zwaluwnest
De belangrijkste functie van ’t Zwaluwnest is het bieden van een ontmoetingsplek aan leden en andere gasten rond wedstrijden en trainingen. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van een lekker bakje koffie, een sport/frisdrankje, een heerlijk koud biertje of een koude snack van achter de bar of een warme snack uit de keuken in de hal. Daarnaast is ’t Zwaluwnest de plek waar vergaderd wordt, cursussen, bijeenkomsten en (kampioens)feestjes worden gehouden.

In ’t Zwaluwnest staat een prachtige bar van waarachter onze barvrijwilligers alle gasten van de benodigde versnaperingen voorzien. Deze kunnen genuttigd worden op een kruk aan de gezellige bar, aan een van de sta-tafels, de stamtafel of aan een van de vele andere tafeltjes. Tijdens het eten van deze lekkernij kan op de schermen de uitslagen en/of standen van verschillende Zwaluwenteams, de laatste nieuwtjes en andere nuttige informatie worden gevolgd.

Barvrijwilligers
Om alle gasten van ’t Zwaluwnest van een natje en een droogje te voorzien hebben we een vrijwilligersbestand van ongeveer 45 barvrijwilligers. Deze vrijwilligers schenken op de zaterdagochtend vanaf 8.00 uur een bakje koffie in voor de ouders van onze (jongste) jeugd, nemen een doordeweeks avondje voor hun rekening of tappen op zaterdag vanaf 14.00 uur het welverdiende biertje na de wedstrijd. Over het algemeen hebben de vrijwilligers een bardienst van 3 uur op de zaterdag eens per 4 weken. Op deze manier kunnen we de barwerkzaamheden over meerdere schouders verdelen. Mocht je geïnteresseerd zijn in een functie als barvrijwilliger dan kan je jezelf aanmelden bij de beheerscommissie.

Beheerscommissie
Alles wat betrekking heeft op het clubhuis wordt gecoördineerd door de beheerscommissie. De beheerscommissie bestaat uit 5 leden. Deze leden staan hieronder met foto weergegeven. De werkzaamheden van de beheerscommissie bestaan onder andere uit:

  1. Het faciliteren van ‘t Zwaluwnest
  2. inkoop van alles wat in ’t Zwaluwnest wordt verkocht;
  3. de volledige administratie van ‘t Zwaluwnest;
  4. onderhoudswerkzaamheden aan ’t Zwaluwnest;
  5. het op peil houden van het aantal barvrijwilligers;
  6. (mede) organiseren van verschillende activiteiten
  7. overige zaken m.b.t. ’t Zwaluwnest

De beheerscommissie is uiteraard persoonlijk te benaderen door een beheerscommissielid aan te spreken in ‘t Zwaluwnest. Daarnaast is de beheerscommissie te bereiken via kantine@leeuwarderzwaluwen.nl. Als iemand een verzoek heeft om gebruik te maken van de kantine, dan kan dit verzoek worden ingediend via dit mailadres. Dit verzoek kan betrekking hebben op gebruik van ’t Zwaluwnest rond een oefenwedstrijd, een reünie, een vergadering, een cursus, een kampioensfeest, een gezellige avond met het team/kader/commissie, etc.