Kleding

Wedstrijd- en presentatiekleding


De wedstrijd- en presentatiekleding voor de jeugd en de Vrouwen 1 wordt geleverd door de Leeuwarder Zwaluwen (en blijft ook van de Leeuwarder Zwaluwen).

Kledingfonds
Voor de pupillen, junioren en Vrouwen 1 is een kledingfonds opgesteld. Daardoor hoef je niet elk jaar een nieuw tenue te kopen in een grotere maat, maar kun je een te klein tenue gewoon omruilen voor een grotere. De junioren en Vrouwen 1 betalen jaarlijks een verplichte bijdrage van € 25,- voor het kledingfonds. Dit bedrag wordt meestal in september afgeschreven (soms wat later in het seizoen). Als je later in het seizoen instroomt, dan betaal je de € 25,- contant wanneer je de kleding komt ophalen in het kledingwinkeltje.

Wedstrijdkleding junioren & vrouwen 1
Aan het begin van het seizoen krijgen de junioren en Vrouwen 1 via hun teamleider een wedstrijdshirt en -broek. Die lever je aan het eind van het seizoen weer in bij je teamleider. Daarnaast krijg je een presentatiepak  (trainingsjack en -broek) in bruikleen. Je kunt dit pak in het kledingwinkeltje afhalen en je kunt het omruilen voor een grotere maat zodra het te klein wordt. Let op: de tenues mogen niet in de droger. Anders gaat bedrukking eraf of ribbelen.

Het presentatiepak is overigens niet bedoeld om in te trainen; dan slijt het te snel. De kleding moet minimaal 3 seizoenen mee en het moet normaal gesproken ook nog door andere leden worden gedragen. De invoering van kunstgras heeft eraan bijgedragen dat vooral de trainingsbroeken te snel slijten als ze ook tijdens trainingen worden gedragen.

Voetbalkousen
Als je lid wordt krijg je één keer een paar voetbalkousen; als die te klein of kapot zijn, moet je zelf nieuwe kopen. Dat kan in het winkeltje of in de webshop.

Kledingwinkeltje in het clubhuis
Elke donderdagavond in oneven weken tussen 20.00-21.00 uur is in de kantine van de Zwaluwen het kledingwinkeltje geopend (op de schoolvakanties na). In dit winkeltje kun je je presentatiepak ophalen, kleding kopen of kleding bestellen. Het is handig om eerst even contact op te nemen met de kledingcommissie om te informeren of de maat die je nodig hebt op voorraad is, zodat je niet voor niets komt. Je kunt met pin betalen.

Webshop
Kleding bestellen kan ook in de webshop. Hier kun je naast trainingskleding ook ander handig Zwaluwen materiaal kopen, zoals sporttassen en handdoeken. De bestelde kleding kun je vervolgens ophalen in het kledingwinkeltje in het clubhuis.

Kleding kwijt of kapot
Bij verlies of beschadiging van een (deel van) het presentatiepak of een (deel van) het wedstrijdtenue wordt standaard € 25 (per setje) in rekening gebracht. Meld je vermissing bij de kledingcommissie (de contactgegevens staan hierboven). Via de mensen van de kledingcommissie krijg je dan beschikking over nieuwe kleding.

Kleding inleveren
Aan het eind van het seizoen lever je je wedstrijdtenue weer in bij je teamleider. Aan het begin van het nieuwe seizoen krijg je je nieuwe wedstrijdtenue (in een zo goed mogelijk passende maat) weer van je nieuwe teamleider. Het presentatiepak hoef je aan het eind van het seizoen niet in te leveren. Als het pak niet meer past, dan kun je het in het kledingwinkeltje omruilen voor een grotere maat. Als je overgaat naar de senioren of als je stopt met voetballen, dan moet je zowel de wedstrijdkleding als het presentatiepak weer inleveren bij de Zwaluwen.

Wedstrijdkleding senioren
De wedstrijdkleding van de senioren wordt in principe niet betaald vanuit het kledingfonds. Zij hoeven daarom ook geen bijdrage voor het kledingfonds te betalen. Om de wedstrijdkleding te betalen zijn er voor de senioren de volgende opties:

  1. Zelf een kledingsponsor vinden;
  2. De kleding zelf betalen;
  3. De sponsorcommissie vragen om te helpen bij het vinden van een kledingsponsor;
  4. Een aanvraag doen om ook deel uit te gaan maken van het kledingfonds.

Als je als seniorenteam zelf nieuwe kleding wilt bestellen, neem dan in alle gevallen eerst contact op met de sponsorcommissie. Als Zwaluwen hebben we namelijk afspraken over de kleuren van de kleding, en we hebben eveneens een contract met een kledingleverancier. Daar kunnen we niet van afwijken.

Trainingskleding
Voor trainingskleding, voetbalschoenen, scheenbeschermers en eventueel keeperhandschoenen moet je zelf zorgen.

Kledingreglement
Voor het gebruik van de kleding uit het kledingfonds geldt een kledingreglement.

Contact
Vragen over de Zwaluwenkleding? Mail dan naar winkel@leeuwarderzwaluwen.nl.