Kleding

Wedstrijd- en presentatiekleding


De wedstrijd- en presentatiekleding voor de jeugd- en seniorenteams worden geleverd door de Leeuwarder Zwaluwen (en blijft ook van de Leeuwarder Zwaluwen).

Kledingfonds
Voor alle jeugdteams en seniorenteams (uitgezonderd Zwaluwen 1 en Zwaluwen VR1) is een kledingfonds opgesteld. Daardoor hoef je niet elk jaar een nieuw tenue te kopen in een grotere maat, maar kun je een te klein tenue gewoon omruilen voor een grotere.

De jaarlijkse bijdrage voor het kledingfonds is voor junioren € 30, voor senioren € 35. Dit bedrag wordt meestal in september afgeschreven (soms wat later in het seizoen). Als je later in het seizoen instroomt, dan betaal je de bijdrage zodra je wordt ingeschreven. 

Wedstrijdkleding en presentatiepak
Aan het begin van het seizoen krijgen alle spelers via hun teamleider een wedstrijdshirt en -broek. Die lever je aan het eind van het seizoen weer in bij je teamleider. Daarnaast krijg je een presentatiepak  (trainingsjack en -broek) in bruikleen. Dit pak kun je aantrekken als je een wedstrijd speelt. Het presentatiepak is niet bedoeld om in te trainen; dan slijt het te snel. De kleding moet minimaal 3 seizoenen mee en het moet normaal gesproken ook nog door andere leden worden gedragen. De invoering van kunstgras heeft eraan bijgedragen dat vooral de trainingsbroeken te snel slijten als ze ook tijdens trainingen worden gedragen. Let op: de tenues mogen niet in de droger. Anders gaat bedrukking eraf of ribbelen.

Presentatiepak bestellen of omruilen
Het presentatiepak kun je bestellen via de webshop www.zwaluwenshop.nl. Zodra je bericht hebt dat het pak binnen is, kun je hem ophalen in Voetbalshop Leeuwarden, Zaailand 61 in Leeuwarden, tijdens de openingstijden van de Voetbalshop. De openingstijden van deze winkel vind je hier. Is het pak te klein geworden? Dan kun je het ruilen voor een grotere maat. Hiervoor kun je ons mailen

Voetbalkousen
Bij je wedstrijdtenue krijg je geen kousen; deze moet je zelf kopen. Dat kan in de webshop www.zwaluwenshop.nl

Webshop & winkel
In de webshop www.zwaluwenshop.nl kun je ook Zwaluwen trainingskleding bestellen, en ander handig Zwaluwen materiaal kopen, zoals sporttassen en handdoeken. In de webshop krijg je automatisch 15% korting (dit is al in de prijs verrekend)!

De bestelde kleding en accessoires kun je vervolgens, zodra je bericht hebt gekregen dat het binnen is, ophalen bij Voetbalshop Leeuwarden, Zaailand 61 in Leeuwarden. De openingstijden van deze winkel vind je hier

Wil je de kleding liever eerst in het echt bekijken en passen? Dat kan in de Voetbalshop Leeuwarden, Zaailand 61 in Leeuwarden. Hier kun je ook direct kleding kopen, maar je krijgt dan niet de 15% korting die je via onze webshop welk krijgt. Online bestellen is dus voordeliger. Als lid van de Leeuwarder Zwaluwen krijg je in de Voetbalshop wel 10% korting op alle voetbalschoenen! 

Kleding kwijt of kapot
Bij verlies of beschadiging van een (deel van) het presentatiepak of een (deel van) het wedstrijdtenue worden standaard de kosten in rekening gebracht. Voor een wedstrijdtenue is dat € 50, voor een presentatiepak € 100. Meld je vermissing bij de kledingcommissie. Via de kledingcommissie krijg je dan ook weer nieuwe kleding.

Kleding inleveren
Aan het eind van het seizoen lever je je wedstrijdtenue weer in bij je teamleider. Aan het begin van het nieuwe seizoen krijg je je nieuwe wedstrijdtenue (in een zo goed mogelijk passende maat) weer van je nieuwe teamleider. Het presentatiepak hoef je aan het eind van het seizoen niet in te leveren. Als het pak niet meer past, dan kun je het omruilen voor een grotere maat door een mail te sturen. Als je stopt met voetballen, dan moet je zowel de wedstrijdkleding als het presentatiepak weer inleveren bij de Zwaluwen.

Trainingskleding
Voor trainingskleding, voetbalschoenen, scheenbeschermers en eventueel keeperhandschoenen moet je zelf zorgen. In de webshop www.zwaluwenshop.nl kun je met 15% korting mooie Zwaluwenkleding kopen! Je kunt de bestelde kleding zodra je bericht hebt gekregen dat het binnen is ophalen bij Voetbalshop Leeuwarden, Zaailand 61 in Leeuwarden.

Kledingreglement
Voor het gebruik van de kleding uit het kledingfonds geldt een kledingreglement. Hierin kun je alle afspraken over de Zwaluwenkleding terugvinden.

Contact
Vragen over de Zwaluwenkleding? Mail ons dan!