Leeuwarder Zwaluwen MO15-1 kampioen!

Bij de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie had Zwaluwen MO15-1 genoeg aan één punt thuis tegen de nummer 5 van de ranglijst: MKV MO15-1. Je zou zeggen ‘kat in het bakje’. Maar in het hondenweer zaterdagmorgen was het snel duidelijk dat de meiden van MKV, in tegenstelling van de speelsters van Zwaluwen, wél wakker waren. Zwaluwen kreeg totaal geen grip op de wedstrijd en had dan ook absoluut geen antwoord op de snelle uitvallen van MKV.

Dat de schade bij rust slechts 0-2 was, was eigenlijk nog een meevaller. Of het nu de tactische omzettingen waren, of dat de meiden van Zwaluwen vanaf 10:00 uur wél wakker zijn, meteen na rust kantelde de wedstrijd totaal. Toen het al na een paar minuten in de tweede helft 1-2 werd, kreeg de technische staf van Zwaluwen weer wat kleur op de wangen en groeide het vertrouwen op de goede afloop zienderogen.

Na de gelijkmaker en vervolgens de 3-2 voorsprong gooide Zwaluwen de wedstrijd zakelijk op slot en kwam de winst en daarmee het kampioenschap niet echt meer in gevaar.

Een afvaardiging van Zwaluwen VR1 (Marieke, Plony, Kyra, Ellen en Laura) reikte in ’t knusse Zwaluwnest de medailles uit. Uit monde van Marieke Smit van VR1 kwam de oproep aan de talenten van MO15-1 om stinkend hun best te doen om met hen verder te werken aan de positie van Leeuwarder Zwaluwen als bolwerk voor Meiden- en Vrouwenvoetbal In Leeuwarden (en omstreken).

Zo kwam het uiteindelijke allemaal toch nog goed. En kunnen de meiden en staf opgelucht ’s avonds aan de hamburgers van Double B.

Foto’s: Frans Hettema