Zwaluwen 1 boekt verdiende 4-0 overwinning op Stiens

Wie vandaag niet bij de thuiswedstrijd van Zwaluwen 1 tegen SC Stiens was, heeft beslist iets gemist. De mannen van Zwaluwen 1 wonnen dik verdiend met 4-0 van Stiens. Vooral de 2-0 vanuit een prachtige omhaal van Arton Musliu was een plaatje! 

De eerste echte grote kans in de wedstrijd was in de 25e minuut voor SC Stiens, maar gelukkig wist Zwaluwen keeper Bart Wielenga de bal met een knappe redding te keren. Daarna kregen de Zwaluwen kans op kans, tot het in de 35e minuut eindelijk raak is: 1-0. De Zwaluwen bouwen daarna de druk op, maar de bal wil het net maar niet vinden. Met een 1-0 voorsprong gaan de Zwaluwen de rust in. 

In het begin van de tweede helft wordt er bijna alleen op de helft van SC Stiens gespeeld. Een prachtige kans voor de Zwaluwen in de 50e minuut wordt met enige moeite gestopt door de keeper van SC Stiens, maar in de 52e minuut is het wel raak: met een schitterende omhaal scoort Artion Musliu eindelijk de 2-0. Daarna proberen de Zwaluwen het op verschillende manieren, maar lukt het niet om opnieuw te scoren; een schot van afstand van Robin Kleefstra in de 68e minuut is een makje voor de keeper van Stiens. Daarna meldt SC Stiens zich steeds nadrukkelijker bij het doel van de Zwaluwen, maar Wielenga weet zijn doel schoon te houden. Daarna nemen de Zwaluwen de regie weer over en valt in de 82e minuut de 3-0. Vijf minuten later zorgt Musliu na een mooie voorzet van Robin Kleefstra voor de 4-0. En daarmee is de wedstrijd beslist: eindstand Zwaluwen 1 – SC Stiens 1: 4-0.

Pupil van de week: Wander Balt

Kennen jullie Wander (JO10-2) al? Hij was vandaag pupil van de week en mocht dus de aftrap nemen in de wedstrijd tegen SC Stiens op zaterdag 16 februari 2019. Met een Zidane, een voetrol en een Christiano Ronaldo wist Wander alle verdedigers en de keeper van Stiens te passeren en schoot hij de bal feilloos in het doel! 💪🏻⚽️

Vrouwen 3 in de lift omhoog

Na een wat moeizame start begint het steeds lekkerder te lopen met Zwaluwen Vrouwen 3. De eerste overwinning is eindelijk op zak, het team heeft een eigen sponsor gevonden en aan motivatie ontbreekt het beslist niet. Teamleider en keepster Linda Trinks vertelt over ‘haar’ team.

In gloednieuwe tenues gestoken poseert het 3e vrouwenteam van de Zwaluwen in de harde stormachtige wind lachend voor de foto. De vrouwen kennen elkaar goed: “Ik heb al mijn vroegere vriendinnen bij elkaar gehaald,” vertelt Linda, die al heel wat jaren voetbalervaring op haar naam heeft staan. “Iedereen met wie ik vroeger altijd leuk heb gevoetbald, heb ik gevraagd om met mij een team te vormen. En zo ontstond Zwaluwen Vrouwen 3, met iedereen die mee wilde doen!”

Eigen sponsor
Daarmee was het praktische regelwerk nog niet gedaan, want het team moest natuurlijk ook wedstrijdtenues hebben. In tegenstelling tot de jeugdteams, die allemaal Zwaluwenkleding via een kledingfonds krijgen, moeten de meeste seniorenteams zelf op zoek naar een sponsor om de tenues te kunnen betalen. “Een vriend van teamgenoot Karin werkt bij SayCheese, een traditionele kaasfabriekswinkel in Leeuwarden,” vertelt Linda. “En zij wilden ons wel sponsoren. Daar zijn we echt heel blij mee, want nu hebben we eindelijk nieuwe tenues!”

Eerste overwinning
Qua wedstrijdresultaten kende de Zwaluwen Vrouwen 3 een wat moeizame start van het seizoen. Linda: “We zijn ingedeeld bij tegenstanders met veel jonge meiden, die vaak ook nog bij de Onder 17 zijn ingedeeld. Dat maakt het voor ons wat zwaar.” Maar na zeven keer te hebben verloren, was er op zaterdag 9 februari 2019 eindelijk de overwinning waar al zo lang naar werd uitgekeken: tegen Hardegarijp Vrouwen 2 werd het 1-0 voor de Zwaluwen. “Onze beste prestatie tot nu toe,” jubelt Linda. Desondanks wil het team toch kijken of ze in de vrijdagavond competitie terecht kunnen. “Dan kunnen we wat meer op ons eigen niveau spelen,” stelt Linda.

Nieuwbouw
De toekomst van de Zwaluwen ziet Linda rooskleurig in. “Het is hier, nu er wordt gebouwd, natuurlijk wel een beetje een chaos, maar het ziet er hartstikke mooi uit. Dus ik hoop dat het in de toekomst allemaal positief uitkomt.” Of het voor de mannen van Zwaluwen 1 ook meteen resultaat oplevert weet Linda nog niet. “Ik hoop dat ze in de top drie eindigen, dat zou heel mooi zijn.” ·

Meedoen?
Zwaluwen Vrouwen 3 is één van de vier senioren vrouwenteams. Wil je ook eens kijken of vrouwenvoetbal iets voor jou is? Neem dan contact op met Linda Trinks, coördinator vrouwen senioren, T. (06) 4201 7030.

Onze Sponsors