Herfstvakantie: géén trainingen voor JO6, JO7, JO8, JO9, JO11 en MO11

In de herfstvakantie (22 t/m 26 oktober) zijn er geen trainingen voor de jongste jeugd (JO6, JO7, JO8, JO9, JO11 en MO11).

De overige teams trainen gewoon door, tenzij de betreffende trainer(s) en spelers van een team anders beslissen.

MO13-1 Leeuwarder Zwaluwen en Sc Stiens: reclame voor meidenvoetbal

Afgelopen zaterdag was er weer zo’n speelronde waar je je dagen op kan verheugen: Prachtig weer (al is het half oktober) en een mooi affiche (Zwaluwen MO13-1 tegen Sc Stiens MO13-1). Al snel bleek dat het een wedstrijd van hoog niveau zou worden. Waarbij alle twee ploegen ‘goed stonden’ en weinig tot niets weggaven.

Trainer Jeroen Wolf: ‘Met Yena, Tirsa en Iris hebben we een aantal vuurvreters in de laatste linie, die ook nog goed vanuit de organisatie kunnen spelen. Stiens hield constant vier meiden achterin, die stuk voor stuk een goede trap in de benen hadden. Dit maakte het een tot een wedstrijd van behoorlijk niveau. Veel wedstrijden in deze klasse eindigen met heel veel doelpunten, hier werd het 0-1, dat zegt wel iets over hoe goed er werd gespeeld.’

Een einduitslag die overigens niet geheel recht deed aan het veldspel. Zwaluwen MO13-1 heeft een goede ploeg met meiden doe behoorlijk voetbal lieten zien. Met uitstekende kansen voor Sophie (2x) en Damaris (2x) had Leeuwarder Zwaluwen ook zeker een punt verdiend.

Maar het gevoel dat na de wedstrijd bleef hangen was in ieder geval dat Leeuwarder Zwaluwen en Sc Stiens vandaag reclame maakten voor het meidenvoetbal in de regio. En dat is ook wat waard!

Foto’s: Richard Rinsma

Gezocht: spelers voor de 3e herenselectie

Leeuwarder Zwaluwen heeft in haar 3e herenselectie team (prestatief, reserve 3e klasse) nog ruimte voor enkele spelers. De 3e selectie is een jong team, met voornamelijk spelers die eerder in de 1e klasse JO19 uit kwamen.

Het team traint op dinsdags en donderdags en heeft een vaste trainer/coach. Wedstrijden zijn op zaterdag.

Voor meer informatie graag contact opnemen met:
Sytske de Boer, 06-44521350, s.deboer@sfbo.nl

Onze Sponsors