Leeuwarder Zwaluwen MO15-1 kampioen!

Bij de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie had Zwaluwen MO15-1 genoeg aan één punt thuis tegen de nummer 5 van de ranglijst: MKV MO15-1. Je zou zeggen ‘kat in het bakje’. Maar in het hondenweer zaterdagmorgen was het snel duidelijk dat de meiden van MKV, in tegenstelling van de speelsters van Zwaluwen, wél wakker waren. Zwaluwen kreeg totaal geen grip op de wedstrijd en had dan ook absoluut geen antwoord op de snelle uitvallen van MKV.

Dat de schade bij rust slechts 0-2 was, was eigenlijk nog een meevaller. Of het nu de tactische omzettingen waren, of dat de meiden van Zwaluwen vanaf 10:00 uur wél wakker zijn, meteen na rust kantelde de wedstrijd totaal. Toen het al na een paar minuten in de tweede helft 1-2 werd, kreeg de technische staf van Zwaluwen weer wat kleur op de wangen en groeide het vertrouwen op de goede afloop zienderogen.

Na de gelijkmaker en vervolgens de 3-2 voorsprong gooide Zwaluwen de wedstrijd zakelijk op slot en kwam de winst en daarmee het kampioenschap niet echt meer in gevaar.

Een afvaardiging van Zwaluwen VR1 (Marieke, Plony, Kyra, Ellen en Laura) reikte in ’t knusse Zwaluwnest de medailles uit. Uit monde van Marieke Smit van VR1 kwam de oproep aan de talenten van MO15-1 om stinkend hun best te doen om met hen verder te werken aan de positie van Leeuwarder Zwaluwen als bolwerk voor Meiden- en Vrouwenvoetbal In Leeuwarden (en omstreken).

Zo kwam het uiteindelijke allemaal toch nog goed. En kunnen de meiden en staf opgelucht ’s avonds aan de hamburgers van Double B.

Foto’s: Frans Hettema

‘Super Saturday’ voor Meidenvoetbal Zwaluwen! (update 7 december)

Vanwege het natte weer is de kampioenswedstrijd van Zwaluwen MO11-1 op 8 december afgelast! We houden je op de hoogte wat betreft de nieuwe speeldatum. Omdat Zwaluwen MO15-1 op het kunstgras is ingepland gaat deze wedstrijd wel door.

Komende zaterdag 8 december is het ‘Super Saturday’ voor het meidenvoetbal van Leeuwarder Zwaluwen.

(meer…)

Eetcafé De Winze is het 30e zakenclublid

De Zakenclub van de Leeuwarder Zwaluwen is trots en verheugd dat Eetcafé De Winze het 30e bedrijf is dat is toegetreden tot de zakenclub!

Velen van ons zijn wel eens langs de Dokkumer Ee naar Wyns gefietst. Ter hoogte van het Pondje is Eetcafé De Winze gevestigd, met een ruim terras en goede keuken. Je kunt hier terecht voor een kopje koffie, lunch of diner. Zomers kun je ook een barbecue laten verzorgen. Onze 1e selectie heeft hier afgelopen zomer naar tevredenheid gebruik van gemaakt.

Tijdens de kerst is Eetcafé De Winze beide dagen geopend en er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Wij danken de familie Hager voor het lidmaatschap van de Zakenclub van de Leeuwarder Zwaluwen!

Meer weten? Kijk dan op www.dewinze.nl
Ook lid worden van de Zakenclub? Neem dan contact op met Sytze Visser, voorzitter van de Zakenclub, cameroun@live.nl of 06-12919937.
Je vindt alle leden van de Zakenclub op http://leeuwarderzwaluwen.nl/commercie/.

Onze Sponsors