27-31 juli: PLAY ON Voetbalkamp bij de Leeuwarder Zwaluwen (met Nederlandse profvoetballers)

Groots nieuws! Komende zomer wordt op onze sportvereniging het gloednieuwe PLAY ON. Voetbalkamp georganiseerd! Voor iedereen van 6 t/m 14 jaar vindt er op ons eigen sportpark de ultieme voetbalweek plaats! Er zijn trainingen, clinics, competities, spellen en demonstraties samengesteld door de beste voetballers van de Eredivisie. Er worden IEDERE DAG speciale voetbalclinics gegeven door een van onze voetbalhelden!

Spieren voor Spieren bokaal
De PLAY ON. Voetbalkampen ondersteunen ook een goed doel! Een deel van de opbrengsten gaat naar Spieren voor Spieren. Daley Blind, ambassadeur van Spieren voor Spieren én vrienden van Spieren voor Spieren: Jan Vertonghen, Luuk en Siem de Jong hebben speciaal voor de PLAY ON. Voetbalkampen compleet hun eigen trainingsprogramma samengesteld: ‘The Next Best Training’. Ieder kamp heeft een winnaar en ontvangt de enige echte Spieren voor Spieren bokaal! Word jij de allergrootste PLAY ON. Voetbal-ster?

Programma
Tijdens PLAY ON. krijgen de deelnemers een gevarieerd programma met iedere dag een speciale training of clinic van een bekende profvoetballer. Het programma tijdens de voetbalkampen bij C.S.V. de Leeuwarder Zwaluwen bestaat uit doen, zien en beleven. Zo zijn er technische trainingen, mini-competities, voetbalspellen, voetbaldemonstraties van balkunstenaars, meet & greets met bekende profs en nog veel meer.

Bekende profs
Urby Emanuelson (FC Utrecht): ‘Op de trainingen bij onze profclubs maken we gebruik van de nieuwste technieken om beter te worden. Dat zien we eigenlijk in de bestaande voetbalkampen maar weinig terug. Hoe tof is het dat je ook als kind al gebruik kan maken van sommige van deze technieken?’ Bij de Leeuwarder Zwaluwen komen de profs Sven Botman, Joey Veerman, Sergio Padt, Calvin Stengs en Hedwiges Maduro clinics geven. 

Coronaproof
Het kamp wordt volledig corona-proof georganiseerd. ‘Veiligheid en gezondheid gaat boven alles, dus we nemen flink wat extra corona-maatregelen om dit te waarborgen. Zo is er een beperkte capaciteit aan deelnemers per locatie, staat hygiëne van zowel de deelnemers, begeleiders en materialen bovenaan, vinden de activiteiten plaats in de buitenlucht en wordt er afstand gehouden tussen begeleiders en deelnemers’, aldus Mitchel Bovenlander (4PM Entertainment).

Korting voor onze leden!
Als lid van onze club ontvang jij een kortingscode waarmee je 10% korting op je inschrijving krijgt. Deze krijg je via de digitale nieuwsbrief van de Leeuwarder Zwaluwen. Krijg jij de nieuwsbrief nog niet? Meld je hier dan voor aan bij communicatie@leeuwarderzwaluwen.nl

Praktische informatie
Wat?  PLAY ON. Voetbalkamp
Wanneer?  Maandag 27 t/m vrijdag 31 juli 2020 (van 09.00-17.00u). Inschrijven voor één of meerdere dagen is ook mogelijk!
Waar?  Sportpark Nijlân (bij CSV De Leeuwarder Zwaluwen), Middelzeelaan 18a, Leeuwarden
Voor wie?  Jongens en meiden van 6 t/m 14 jaar
Wat kost het?  Een ticket voor een 5-daags kamp is € 299,- inclusief tenue, lunch, drinken en tussendoortjes. Voor een enkele dag zijn de kosten € 75,-.

Are you the one? Schrijf je in via www.playonvoetbal.nl en beleef de ultieme voetbalweek!

Heel veel voetbalplezier,
C.S.V. DE LEEUWARDER ZWALUWEN & Team PLAY ON.

Zwaluwen zet in op eigen jeugd in 1e elftal

Leeuwarder Zwaluwen zet komend seizoen fors in op eigen jeugd: in 2020-2021 spelen meerdere jongens in het 1e elftal die zijn doorgestroomd vanuit de JO19 of Zwaluwen 2. “Vorig jaar zijn we een andere weg ingeslagen, waarbij we zoveel mogelijk ‘eigen’ jongens in Zwaluwen 1 willen laten spelen,” vertelt hoofdtrainer Carlo Rietdijk. “Dit seizoen hebben we maar drie jongens ‘van buiten’ er bij gekregen, waarvan twee eerder al bij de Zwaluwen hebben gespeeld. We zijn blij en trots dat zoveel jongens vanuit de jeugd kunnen doorstromen naar de 1e selectie. We plukken nu de vruchten van een goede jeugdopleiding!”

Zwaluwen 1 is drie weken geleden met 24 spelers gestart met de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Wie daarvan na de zomer in het basiselftal starten moet nog duidelijk worden. “We verwachten niet dat er meteen 11 jongens die al van jongs af aan bij Zwaluwen voetballen in de basis staan,” zegt Carlo. “Komend seizoen zal een jaar worden waarin we met elkaar bouwen aan een sterk team. Dat vind ik een mooie uitdaging. Ons doel is steeds geweest om een stabiele eersteklasser te worden, met zoveel mogelijk jongens uit de eigen jeugdopleiding. We zetten nu weer een forse stap in die richting.”

Vanuit de jeugd doorstromen naar het 1e elftal: voor zowel de spelers zelf als voor de Zwaluwen supporters is dat heel erg leuk. “De band die deze spelers hebben met de vereniging en met de andere jongens zie je bovendien meteen terug op het veld,” vult Carlo aan. “Ze kennen elkaar al goed – dat zie je nu al terug in de omgang met elkaar – en ze willen écht een goed team worden. Dat moet onze kracht worden.” De ervaren spelers nemen de komende tijd de nieuwe jongens mee op sleeptouw. Carlo: “Onze aanvoerder Thomas Helfferich vertelde me afgelopen week dat hij aan een aantal van de nieuwe jongens nog training heeft gegeven. Dat is toch ook wel bijzonder.”

Op 13 augustus starten de trainingen voor Zwaluwen 1 weer. Op 18 augustus speelt Zwaluwen 1 een oefenwedstrijd uit; op 22 augustus wordt thuis om 15.00u een oefenwedstrijd gespeeld.  

Nieuwe spelers die zijn doorgestroomd vanuit JO19 en Zwaluwen 2: Chris Rinsma, Nick Mosselman, Jesse Krombos, Martijn Ferwerda, Sil Postma, Patrick Klunder, Ynte Hoekstra, Pascal Bos, Dennis Busstra. 
Nieuwe spelers van ‘buiten’: Joost Jesse Visser (hij heeft de hele jeugdopleiding bij Zwaluwen doorlopen en komt nu terug vanuit Buitenpost), André Landman (hij speelde tot 3 jaar geleden ook al bij de Zwaluwen) en Zeb Tjie a Njiem (komt over van Oranje Nassau, Groningen). 
Spelers die blijven: Thomas Helfferich, Jorrit van der Veen, Jelmer Smit, Masai van der Weg, Daniël Zwart, Jeton Musliu, Karsten Waterlander, Bart Wielenga, Arton Musliu, Mylco Feenstra, Ronnie Ganzevoort, Noa Zantman.
Spelers van wie afscheid is genomen: Robbin Kleefstra, Jordy van Loon, Rick van Loon, Jaring Wouterlood van Doesburg, Gabriel Fernando, Guido Boontjes, Marco Biegel, Dash Turner, Stan Vaatstra.  

Bedankt voor jullie steun!

Afgelopen maart greep het coronavirus hard om zich heen in Nederland. Daardoor moesten wij abrupt stoppen met alle activiteiten bij onze vereniging. Er was ook bij de Zwaluwen veel onzekerheid: hoe lang zou deze crisis duren, wanneer mogen we weer voetballen, en wat zijn de financiële consequenties voor onze vereniging?

Nu de stofwolken enigszins zijn opgetrokken kunnen we voorzichtig een start maken met het nieuwe seizoen en de balans opmaken. We zijn als vereniging gelukkig niet in zwaar weer terecht gekomen! En daarvoor willen we jullie als leden bedanken. De contributie is keurig doorbetaald, ook al konden we weinig tot geen activiteiten aanbieden tijdens deze onzekere periode. Mede daardoor staan we er nu nog steeds goed voor. 

Het bestuur wil alle leden bedanken voor de steun en het vertrouwen. Onze vereniging ligt jullie aan het hart, dat is in de afgelopen maanden gebleken. Hiervoor onze grote dank!

Bestuur CSV de Leeuwarder Zwaluwen

Contributie seizoen 2020-2021

De contributiebedragen voor het seizoen 2020-2021 zijn inmiddels doorgerekend: de contributie is komend seizoen hetzelfde als in het afgelopen seizoen. 

Zoals bekend wordt de contributie berekend aan de hand van het gemiddelde van 8 voetbalverenigingen uit Leeuwarden e.o. Op basis van deze vergelijking zou een gemiddelde stijging van ca. € 10,- per lid per jaar gerechtvaardigd zijn. Het bestuur heeft besloten om voor komend seizoen hiervan af te wijken en geen verhoging toe te passen. Dit als tegemoetkoming voor het beperkte aanbod van afgelopen seizoen a.g.v. de coronacrisis. De toeslag voor de nieuwbouw, zoals vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 21 juni 2017 blijft gehandhaafd.

De contributiebedragen voor het seizoen 2020-2021 staan op onze website op de pagina contributie.

Contributie juli 2020
In de week van 6 t/m 12 juli worden voor de eerste keer de contributies voor 2020-2021 afgeschreven van je bankrekening. Voor spelende leden is dit het maandbedrag. Voor niet-spelende leden, trainende leden en 35+/45+ wordt de jaarcontributie in 1x afgeschreven.

Onze Sponsors