Coronamaatregelen bij de Zwaluwen

In heel Nederland gelden coronamaatregelen, die ook voor de Leeuwarder Zwaluwen gevolgen hebben.

Voor de Leeuwarder Zwaluwen betekent dit het volgende:
– Geen trainingen in teamverband vanaf 18 jaar.
– In de zaal mag niet worden getraind, ook niet door jeugd t/m 17 jaar.
– Jeugd t/m 17 jaar mag buiten nog wel trainen in teamverband. Voor de JO19-teams geldt dat alleen de teamleden die 17 jaar (of jonger) zijn nog mogen trainen; teamleden die 18 jaar of ouder zijn mogen niet met het team meetrainen. 
– Jeugd t/m 17 jaar hoeft tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden.
– Alle wedstrijden zijn afgelast, zowel voor jeugdteams als seniorenteams.
– Onderlinge wedstrijden van jeugd t/m 17 jaar van onze eigen vereniging mogen nog wel (dus bijv. onze JO15 tegen onze JO17).
– Er mogen geen toeschouwers bij trainingen en onderlinge wedstrijden komen kijken.
– De kantine is gesloten.
– De kleedkamers zijn gesloten. 
– Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen. Kom dan dus niet naar de training.
– Was vaak je handen.


 

Veelgestelde vragen


Mag de JO19 als compleet team trainen?

Nee. Alleen de JO19-teamleden tot en met 17 jaar mogen in teamverband trainen. Alle JO19-teamleden van 18 jaar en ouder mogen niet meetrainen. De KNVB stelt weliswaar dat teams t/m O19 mogen sporten in teamverband, maar geeft daarbij wel aan dat de lokale noodverordening leidend is. In de Friese noodverordening wordt geen uitzondering gemaakt voor O19 teams: alleen jongeren tot en met 17 jaar mogen volgens de nieuwe noodverordening trainen. Daarom mogen ook bij de Leeuwarder Zwaluwen (helaas) alleen de JO19-teamleden t/m 17 jaar trainen. 

Mogen we als seniorenteam in kleine groepjes van 2 trainen?
Ja, maar niet op de voetbalvelden van de Leeuwarder Zwaluwen. We weten hoe lastig het is om voortdurend met maximaal 2 personen bij elkaar te blijven, op 1,5 meter afstand van elkaar, en niet tóch als team of groep bij elkaar te staan of zitten. We willen niet als ‘politieagenten’ voortdurend langs de velden gaan om alle seniorengroepjes te controleren. Daarom is ons terrein niet toegankelijk voor alle spelers vanaf 18 jaar die zelf willen trainen. Wil je toch met een aantal teamleden in een groepje van 2 trainen, zoek hiervoor dan bijvoorbeeld een parkje op.

Wat als een speler van de Leeuwarder Zwaluwen positief test op corona?
Dit hebben we inmiddels al een aantal keer meegemaakt. Tot dusverre liepen deze personen het coronavirus altijd buiten de Leeuwarder Zwaluwen op, en niet binnen onze vereniging. Als één van onze leden positief wordt getest op het coronavirus volgen we altijd het advies van de GGD. In veel gevallen betekent dit dat de meeste trainingen gewoon door kunnen blijven gaan. De eventuele extra maatregelen die we treffen als een lid of vrijwilliger van de Leeuwarder Zwaluwen het coronavirus blijkt te hebben communiceren we ook altijd op onze website. 

Kan ik nog een afspraak maken met de fysiotherapeut of masseur?
Ja, de fysiotherapeut en masseur mogen hun werk nog steeds doen. Ze werken alleen op afspraak, waarbij ze je zullen vragen naar je gezondheid. Ook vragen ze je naar je contactgegevens, voor een eventueel bron- en contactonderzoek van de GGD. Ook als je 18 jaar of ouder bent (en dus niet kunt trainen) kun je nog steeds terecht bij de fysiotherapeut en masseur.

Wordt de contributie nog steeds afgeschreven?
Ja, we blijven de komende tijd gewoon de contributie afschrijven, ook voor de leden vanaf 18 jaar die nu niet kunnen trainen. Onze uitgaven gaan gewoon door en we hebben daarom de contributies hard nodig. Onderaan deze pagina, bij de toelichting op onze financiële situatie, vertellen we hier meer over.

Door het coronavirus ben ik (een groot deel van) mijn inkomsten verloren en kan ik de contributie van mijn kinderen niet meer betalen. Kan ik hier financiële ondersteuning voor aanvragen?
Ja, dat is mogelijk. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen en jongeren t/m 18 jaar die om financiële redenen niet kunnen sporten. Ga voor meer informatie naar de ouderpagina van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Gaat de Algemene Ledenvergadering (ALV) in november 2020 door?
Nee. We mogen de ALV een aantal maanden opschuiven. We hebben daarom besloten om de ALV door te schuiven tot in elk geval ná de jaarwisseling. In de komende periode bekijken we of we dan weer een ALV kunnen houden. Als we de ALV niet langer kunnen uitstellen houden we zo nodig digitaal een ALV. Hier komen we nog op terug.

Gaan de jeugdzaalcompetitie, de zaaltraining en het kersttoernooi in de zaal deze winter door?
Nee. Zowel de jeugdzaalcompetitie, de zaaltraining als het kersttoernooi in de zaal gaan komende winter niet door.


 

Financiële gevolgen


Ook op financieel gebied heeft de coronacrisis gevolgen voor onze vereniging. De kantine zorgt elk jaar voor een groot deel van onze inkomsten. Nu deze opnieuw voor een (wellicht lange) tijd dicht gaat, is dat financieel natuurlijk een strop. 

Resultaat seizoen 2019-2020
Het seizoen 2019-2020 hebben we met positieve cijfers kunnen afsluiten, mede dankzij tegemoetkomingen vanuit de overheid en de trouwe steun van onze sponsoren, waarvan er geen enkele is afgehaakt. Ook de contributie is door bijna al onze leden gewoon betaald, ook in de maanden dat er helemaal niet kon worden gevoetbald. Daar zijn we heel erg blij mee!

Verwachting seizoen 2020-2021
Het seizoen 2020-2021 is voor ons als bestuur een groot vraagteken. Als de maatregelen op korte termijn worden versoepeld en we weer (meer) activiteiten mogen organiseren, dan hebben we goede hoop om ook komend seizoen positief af te sluiten. Niet met dikke cijfers, maar met elk resultaat boven de 0 zijn we als bestuur in deze situatie meer dan tevreden. Mochten we echter maandenlang in de huidige situatie blijven, dan gaat het op financieel gebied knellen. 

Als bestuur hebben we daarom het volgende besloten:

Contributie: we blijven maandelijks de contributie afschrijven, ook bij de leden die nu niet kunnen trainen. We verhogen de contributie echter níet vanwege de coronacrisis, zoals veel voetbalverenigingen wel doen. We hebben de contributie hard nodig om financieel gezond te blijven als vereniging. We mogen juridisch gezien als vereniging contributie blijven afschrijven, ook als we tijdelijk niet aan alle leden trainingen en wedstrijden kunnen bieden (in maart 2020 legden we al eens uit hoe dat zit). 

We doen een dringend beroep op al onze leden om begrip te hebben voor het door laten lopen van de contributie. De kosten die we gezamenlijk maken zullen we ook zoveel mogelijk met z’n allen moeten dragen. Ook dat is onderdeel van het lid zijn van een vereniging. Mocht je hier problemen mee hebben (bijvoorbeeld omdat je door de coronacrisis je inkomsten kwijt bent), dan begrijpen wij dat natuurlijk ook. Neem dan contact op met onze penningmeester Jan Dijkstra. Als je de contributie van je kinderen niet meer kunt betalen, dan kun je terecht bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Uitgaven: tot nader order leggen we alle niet-noodzakelijke uitgaven stil of beperken we deze zoveel mogelijk. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de aanschaf van materiaal of kosten voor het aanpassen van onze accommodatie. 

Subsidies en noodregelingen: uiteraard benutten we als bestuur elke mogelijke subsidie, noodregeling en financiële steun die de overheid ons biedt. 


 

Vragen?

 

Neem dan contact op met Sytske Balt (bestuurslid / coronacoördinator, 06-30840384) of Gerbrand Busstra (voorzitter, 06-42092223). 

Zie ook:
Informatie van de Rijksoverheid over sport en corona
Het coronaprotocol van de KNVB

Digitale Algemene Ledenvergadering

Op dinsdag 26 januari 2021 houden we om 20.00 uur digitaal onze Algemene Ledenvergadering. Ondanks corona hebben wij op veel gebieden momenteel toch de wind in de zeilen en als bestuur willen wij dit graag toelichten. Daarnaast zijn er wat wisselingen in het bestuur.

Onze penningmeester Jan Dijkstra gaat na 11 jaar met ‘penningmeester pensioen’ en treedt af als bestuurslid. Als vervanger dragen wij Jan Friemann voor, die al jaren lid van onze vereniging is en gepokt en gemazeld is in de financiële wereld. Daarnaast dragen wij Tessa Schippers voor als bestuurslid meiden- en vrouwenvoetbal. Tessa is al jarenlang lid, oud-eerste elftalspeelster en momenteel contactpersoon van onze meiden- en vrouwencommissie. Als je tegen de benoeming van Tessa of Jan bent, dan kun je dit gemotiveerd kenbaar maken via bestuur@leeuwarderzwaluwen.nl.

Je kunt je via de mail aanmelden voor de bijeenkomst bij bestuurslid Sytske Balt. Een week voor de ALV ontvang je dan de link naar de vergadering in je mailbox.

Vacature: Hoofdtrainer 1e elftal Leeuwarder Zwaluwen

Ben jij enthousiast, betrokken en weet je spelers goed te motiveren? Sta jij je mannetje, kun je een visie uitdragen en beschik je over de juiste trainerspapieren? Dan is deze vacature iets voor jou! C.S.V. de Leeuwarder Zwaluwen is voor aankomend seizoen op zoek naar een trainer voor het 1e herenelftal. Het 1e elftal komt uit in de 1e klasse zaterdag en is een jong en enthousiast team. 

Wat vragen wij van je?
– Je bent minimaal in het bezit van trainersdiploma UEFA-A;
– Je hebt jarenlange ervaring op het gebied van coaching, trainingen- en begeleiding geven op minimaal 1e klasse niveau;
– Je hebt zelf  minimaal op 1e klasse niveau gevoetbald;
– Je bent gericht op de doorstroom van onze eigen jeugd en hebt als doel om zowel de spelers als de technische staf (inclusief jezelf) verder te ontwikkelen. Hierin word jij als aanjager gezien, zowel richting de 1e en 2e selectie, maar ook richting de JO19-1 en de daarbij behorende commissies.
– Je bent verantwoordelijk voor het samenstellen van een selectie vanuit de eigen club en buitenaf, in samenwerking met de Technische Commissie en het bestuur. Daarbij draag je zorg voor een ideale mix die binnen de mogelijkheden en filosofie van de club past.
– Je kunt makkelijk communiceren en durft duidelijk en eerlijk te zijn naar zowel de spelers als de technische staf.
– Je bent betrokken bij de vereniging en vindt het leuk om je hier voor in te zetten, bijvoorbeeld door het geven van een voetbalclinic voor  onze jeugdleden.

Wat bieden wij?
– Een jong en enthousiast team;
– Een goed geregelde organisatie;
– Een marktconform salaris;
– Een warme familievereniging.

Interesse?
Heb je belangstelling voor deze vacature, reageer dan uiterlijk 4 januari 2021 via bestuur@leeuwarderzwaluwen.nl. Uiterlijk 15 februari 2021 willen we de nieuwe hoofdtrainer benoemen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gerbrand Busstra, voorzitter CSV de Leeuwarder Zwaluwen, (06) 42092223.

Mixtoernooi als afsluiting voor de winterstop

Op zaterdag 12 december 2020 werd een winterstop mixtoernooi gehouden, waaraan maar liefst 41 jeugdspelers meededen. Een zeer geslaagde laatste activiteit voordat we de winterstop tegemoet gaan!

Aan de hand van lootjes werd er per speler en wedstrijd geloot in welk team hij of zij terecht kwam. Elke wedstrijd waren er dus andere teamsamenstellingen. Hierbij werd de focus op de speler als individu gelegd. De spelers konden namelijk hierdoor individueel punten scoren en daarmee kans maken op 3 leuke prijsjes. De prijsjes werden aangeboden door Maus van de webshop van de Leeuwarder Zwaluwen.

Hoe kon je punten scoren?
– winst leverde 20 punten op.
– gelijk spel leverde 10 punten op.
– voor elk doelpunt dat het team scoorde kreeg je ook een punt.

Voorbeeld: je wint met jouw team 2-0, dan krijgt elke speler van het team 20+2 = 22 punten. Met veel plezier, uitstraling en samenwerking werden er leuke wedstrijdjes gespeeld. 

Enkele spelers aan het woord:
Ik vond het erg leuk zaterdag omdat we telkens andere teams hadden. En omdat jezelf punten kon verdienen. Ik vond het wel jammer dat er kleine goals op het veld stonden. Maar ik heb lekker gevoetbald. -Speler JO11-1-

Ik vond het erg leuk. Maar ook erg leuk bedacht dat wij individueel punten konden behalen maar toch ook weer met je team. -Speler JO12-1-

Leuk om weer eens te voetballen met en tegen Zwaluwen jeugd. Gelukkig laatste geworden en niet een-na-laatste; nu heb ik tenminste de troostprijs. -Speler JO13-2-

Ik vond het toernooi heel leuk. Het was leuk dat je individueel de punten bij moest houden en dat je telkens andere tegenstanders en teams had. Ook was het trekken van lootjes met de clubs leuk bedacht. -Speler JO13-1-

Ik vond het een leuk en gezellig toernooi. -Speler JO15-1-

Onze Sponsors