Kom klussen in het nieuwe Zwaluwennest!

We kunnen aan de slag in onze nieuwe kantine! En daarbij kunnen we veel geld ‘verdienen’ door zelf werk te doen. Denk bijvoorbeeld aan het boren van gaten, het ophangen van een kabelgoot of afplakken ter voorbereiding van schilderwerk.

Wil je meehelpen? Meld je dan aan bij Frans Hoeksma of Sytse Visser.

Benieuwd hoe de kantine er ongeveer uit komt te zien? De foto’s hieronder geven je alvast een impressie! 

Inschrijvingstermijn Erima voetbaldagen verlengd!

Heb je nog niet aangemeld voor de Erima voetbaldagen die in de meivakantie bij de Leeuwarder Zwaluwen worden gehouden? Dan heb je mazzel, want je kunt je t/m vrijdag 27 april nog steeds aanmelden!

De inschrijvingen tot dusver zijn als volgt verdeeld over de verschillende lichtingen (op geboortejaar): 7 uit JO6/JO7, 9 uit JO8/JO9, 9 uit JO10/JO11/MO11 en 2 uit JO13. Hier zitten 7 meiden tussen, top! 

Wat: Erima Voetbaldagen
Wanneer: maandag 29 april, dinsdag 30 april en woensdag 1 mei 2019
Hoe laat: Iedere dag wordt er getraind van 10.00-15.00 uur, met een lunch tussen 12.00-13.00 uur.
Op maandag 29 april wordt iedereen om 09.00 uur verwacht, zodat de groepen kunnen worden ingedeeld en de kleding kan worden uitgedeeld.
Waar: Leeuwarder Zwaluwen, Middelzeelaan 18a, Leeuwarden
Voor wie: jongens en meisjes van 6 t/m 12 jaar oud (mini’s, JO8, JO9, JO10, JO11/MO11, JO13/MO13)
Kosten: € 89,- per persoon.

Wat krijg je allemaal als je je aanmeldt?
uiteraard 3 dagen voetbaltraining en héél veel lol
– een speciaal ontworpen tenue (shirt, short en kousen)
– een mooie bal
– een rugzak met een leuke verrassing
– iedere dag een gratis lunch

Aanmelden
Doe je ook mee? Je kunt je opgeven voor de Erima Voetbaldagen op https://www.erima-voetbaldagen.nl/evenementen/product/3537-leeuwarder-zwaluwen. Aanmelden kan t/m 27 april 2019.

Trainers
De trainers zullen door de Erima-organisatie beschikbaar gestelde oefenstof aanbieden met veel variatie, waaronder spelvormen, wedstrijd-vormen, passing, trucjes etcetera. Kortom, alles wat het voetbalspelletje zo leuk maakt! De volgende trainers van onze vereniging zullen present zijn:

– Linda Trinks (trainster MO15-1 en speelster ‘in ruste’)
– Nick Mosselman (trainer JO11-1 en al eerste vlieguren gemaakt in ons 1e)
– Justin Terpstra (trainer JO11-2 en speler 2e)
– Tim Bekhof (trainer JO10-2 en speler 7e)
– Jelmer Mulder (voetbaltechnisch coördinator JO6 t/m JO9, trainer en speler 2e)

Daarnaast zullen ook Sabrina van der Leij (trainster JO13-1) en Johan Rietdijk (hoofd jeugdopleidingen, 06-37401170 of jeugdbestuur@leeuwarderzwaluwen.nl) van de partij zijn om alles in goede banen te leiden. We maken er fantastische voetbaldagen van; de weersgoden lijken ons alvast gunstig gezind!

Over de Erima Voetbaldagen
De Erima Voetbaldagen is een jaarlijks voetbalevenement, waarbij kinderen drie dagen lang voetbaltraining krijgen tijdens de meivakantie. Sinds de start in 2008 zijn de Erima Voetbaldagen uitgegroeid tot een evenement dat gelijktijdig op meer dan 20 locaties plaatsvindt. In 2019 worden de Erima Voetbaldagen o.a. bij de Leeuwarder Zwaluwen gehouden.

De beste oranjekoek van Nederland

Al meer dan 10 jaar sponsort Bruinsma’s Bakkerij de thuiswedstrijden van het 1e elftal van de Leeuwarder Zwaluwen: bij elke wedstrijd wordt er vers gebak verloot onder de bezoekers. “Dat doen we al zo lang, we weten eigenlijk niet meer wanneer we daar mee zijn begonnen…” aldus Pieter Jan Bruinsma, eigenaar van de bakkerij.

Bruinsma is niet alleen sponsor van de Zwaluwen, maar heeft ook een actieve voetbalhistorie bij de vereniging. “Op 6-jarige leeftijd kwam ik als klein mannetje bij jullie voetballen. Dat heb ik tot mijn 13e gedaan, met Piet van Tuinen als mijn trainer en leider.” Ook zoon Martijn heeft enige jaren bij de jeugd van de Zwaluwen gezeten. “Ik was in die tijd leider van het team van mijn zoon. Mooie tijden waren dat, zeker toen ze kampioen werden. De vriendengroep van Martijn speelt nog steeds bij de Zwaluwen, dus wij horen nog geregeld mooie verhalen.” Sinds zijn 18e voetbalt Bruinsma overigens zelf ook weer wekelijks, maar dan in de zaal bij Blauw Wit ‘34. “Dat doe ik nog altijd met veel plezier, ondanks de ouderdomskwaaltjes…!”

Social media
De werkzaamheden in de bakkerij geven Bruinsma weinig gelegenheid om op zaterdag bij de Zwaluwen te komen kijken. De prestaties van Zwaluwen 1 en Zwaluwen VR 1 volgt hij dan ook vooral via social media. “Ik hoop voor beide dat ze hoog eindigen!” Door de drukte in de winkel heeft Bruinsma van de nieuwbouw ook nog niets gezien, moet hij bekennen.

Familiebedrijf
In 1972 openden de ouders van Bruinsma de bakkerij. “Als klein jongetje riep ik al dat ik de bakkerij ooit ging overnemen. Ook mijn zus werkt hier al van jongs af aan.” Samen met zijn collega’s maakt Bruinsma alles wat je in de bakkerij kunt kopen, van banket tot meer dan 15 soorten broden. “We verkopen nu veel Gildekorn, het donkerste brood van Nederland. Alleen bakkers die bij het Gilde ‘Echte Bakker’ zijn aangesloten mogen dit brood maken en verkopen.” Daarnaast verkoopt Bruinsma ook veel eigengemaakt koolhydraatarm brood.

Oranjekoek
En welk gebak is volgens Bruinsma het lekkerst? “In elk geval onze oranjekoek: uit alle hoeken van Nederland komen klanten die alleen ónze oranjekoek eten.” En het suikerbrood is ook een echte aanrader, tipt Bruinsma. “Als je wilt weten wat er bij ons allemaal verkrijgbaar is… wees welkom!”

Bruinsma’s Bakkerij – Frans van Mierisstraat 49 – Leeuwarden – https://echtebakkerbruinsma.unipage.eu/#/ – Facebook Bakker Bruinsma

 

Onze Sponsors