Trainingsschema april 2021

Ook voor april 2021 is vanwege alle coronamaatregelen een aangepast trainingsschema opgesteld.  

Uitgangspunten hierbij:
– Ieder elftal heeft 1x kunstgras en 1x gras (met uitzondering van H1 (2x kunstgras) en H2 en Vr2 (beide 1,5x kunstgras)).
– Er is een schema voor even en een voor oneven weken om de lastige (vroege) blokken voor seniorenteams te verdelen, zodat niet steeds hetzelfde team de pineut is. 
– Het team dat als laatste traint sluit op die dag het complex af. 
– Wil je op zaterdag een onderlinge oefenwedstrijd spelen? Vraag dit dan aan bij Herman Plutschouw.
– Staat jouw team van JO7 t/m JO12 niet in onderstaand schema? Dan geldt voor dat team het reguliere trainingsschema. Seniorenteams die niet in onderstaand schema staan trainen nog niet.
– Voor de maand mei en verder wachten we eerst even af wat de actuele maatregelen op dat moment zijn. 

Trainen door spelers van 27 jaar en ouder
Spelers van 27 jaar en ouder mogen (helaas) alleen in groepjes van maximaal vier personen trainen (exclusief trainer), op 1,5 meter afstand van elkaar. Hiervoor is ruimte op de velden beschikbaar? Heb je hier belangstelling voor? Dan kun je trainingsruimte reserveren bij Sytske de Boer, 06-44521350. 

Trainingsschema vanaf 29 maart 2021
Door op de afbeelding te klikken krijg je een grotere versie. LET OP: het schema verschilt voor de even en de oneven weken, kijk dus goed naar de data in de rode balken!

 

Coronamaatregelen bij de Zwaluwen

In heel Nederland gelden coronamaatregelen, die ook voor de Leeuwarder Zwaluwen gevolgen hebben.

Voor de Leeuwarder Zwaluwen betekent dit het volgende:
– Geen trainingen in teamverband vanaf 27 jaar. 
– In de zaal mag niet worden getraind.
– Jeugd t/m 26 jaar mag buiten nog wel trainen in teamverband. Voor de seniorenteams die uit spelers t/m 26 jaar én uit spelers van 27 jaar en ouder bestaan mogen alleen de spelers t/m 26 jaar in teamverband trainen.  
– Spelers t/m 26 jaar hoeft tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden.
– Spelers van 27 jaar en ouder mogen in groepjes van maximaal 4 personen en op 1,5 meter afstand van elkaar trainen. 
– Alle wedstrijden zijn afgelast, zowel voor jeugdteams als seniorenteams.
– Onderlinge wedstrijden van jeugd t/m 26 jaar van onze eigen vereniging mogen nog wel (dus bijv. onze JO15 tegen onze JO17).
– Er mogen geen toeschouwers bij trainingen en onderlinge wedstrijden komen kijken.
– De kantine is gesloten.
– De kleedkamers zijn gesloten. 
– Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen. Kom dan dus niet naar de training.
– Was vaak je handen.


 

Veelgestelde vragen


Wat als een speler van de Leeuwarder Zwaluwen positief test op corona?

Dit hebben we inmiddels al een aantal keer meegemaakt. Tot dusverre liepen deze personen het coronavirus altijd buiten de Leeuwarder Zwaluwen op, en niet binnen onze vereniging. Als één van onze leden positief wordt getest op het coronavirus volgen we altijd het advies van de GGD. In veel gevallen betekent dit dat de meeste trainingen gewoon door kunnen blijven gaan. De eventuele extra maatregelen die we treffen als een lid of vrijwilliger van de Leeuwarder Zwaluwen het coronavirus blijkt te hebben communiceren we ook altijd op onze website. 

Als je als speler positief bent getest op het coronavirus of krijg je dit bericht als trainer/teamleider van één van je teamleden, meld dit dan bij Sytske Balt (bestuurslid / coronacoördinator, 06-30840384). Dan kunnen we (in overleg met de GGD) bekijken welke maatregelen binnen onze vereniging nodig zijn. 

Kan ik nog een afspraak maken met de fysiotherapeut of masseur?
Ja, de fysiotherapeut en masseur mogen hun werk nog steeds doen. Ze werken alleen op afspraak, waarbij ze je zullen vragen naar je gezondheid. Ook vragen ze je naar je contactgegevens, voor een eventueel bron- en contactonderzoek van de GGD. Ook als je 18 jaar of ouder bent (en dus niet kunt trainen) kun je nog steeds terecht bij de fysiotherapeut en masseur.

Wordt de contributie nog steeds afgeschreven?
Ja, we blijven de komende tijd gewoon de contributie afschrijven, ook voor de leden vanaf 18 jaar die nu niet kunnen trainen. Onze uitgaven gaan gewoon door en we hebben daarom de contributies hard nodig. Onderaan deze pagina, bij de toelichting op onze financiële situatie, vertellen we hier meer over.

Door het coronavirus ben ik (een groot deel van) mijn inkomsten verloren en kan ik de contributie van mijn kinderen niet meer betalen. Kan ik hier financiële ondersteuning voor aanvragen?
Ja, dat is mogelijk. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen en jongeren t/m 18 jaar die om financiële redenen niet kunnen sporten. Ga voor meer informatie naar de ouderpagina van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.


 

Financiële gevolgen


Ook op financieel gebied heeft de coronacrisis gevolgen voor onze vereniging. De kantine zorgt elk jaar voor een groot deel van onze inkomsten. Nu deze opnieuw voor een (wellicht lange) tijd dicht gaat, is dat financieel natuurlijk een strop. 

Resultaat seizoen 2019-2020
Het seizoen 2019-2020 hebben we met positieve cijfers kunnen afsluiten, mede dankzij tegemoetkomingen vanuit de overheid en de trouwe steun van onze sponsoren, waarvan er geen enkele is afgehaakt. Ook de contributie is door bijna al onze leden gewoon betaald, ook in de maanden dat er helemaal niet kon worden gevoetbald. Daar zijn we heel erg blij mee!

Verwachting seizoen 2020-2021
Het seizoen 2020-2021 is voor ons als bestuur een groot vraagteken. Als de maatregelen op korte termijn worden versoepeld en we weer (meer) activiteiten mogen organiseren, dan hebben we goede hoop om ook komend seizoen positief af te sluiten. Niet met dikke cijfers, maar met elk resultaat boven de 0 zijn we als bestuur in deze situatie meer dan tevreden. Mochten we echter maandenlang in de huidige situatie blijven, dan gaat het op financieel gebied knellen. 

Als bestuur hebben we daarom het volgende besloten:

Contributie: we blijven maandelijks de contributie afschrijven, ook bij de leden die nu niet kunnen trainen. We verhogen de contributie echter níet vanwege de coronacrisis, zoals veel voetbalverenigingen wel doen. We hebben de contributie hard nodig om financieel gezond te blijven als vereniging. We mogen juridisch gezien als vereniging contributie blijven afschrijven, ook als we tijdelijk niet aan alle leden trainingen en wedstrijden kunnen bieden (in maart 2020 legden we al eens uit hoe dat zit). 

We doen een dringend beroep op al onze leden om begrip te hebben voor het door laten lopen van de contributie. De kosten die we gezamenlijk maken zullen we ook zoveel mogelijk met z’n allen moeten dragen. Ook dat is onderdeel van het lid zijn van een vereniging. Mocht je hier problemen mee hebben (bijvoorbeeld omdat je door de coronacrisis je inkomsten kwijt bent), dan begrijpen wij dat natuurlijk ook. Neem dan contact op met onze penningmeester Jan Dijkstra. Als je de contributie van je kinderen niet meer kunt betalen, dan kun je terecht bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Uitgaven: tot nader order leggen we alle niet-noodzakelijke uitgaven stil of beperken we deze zoveel mogelijk. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de aanschaf van materiaal of kosten voor het aanpassen van onze accommodatie. 

Subsidies en noodregelingen: uiteraard benutten we als bestuur elke mogelijke subsidie, noodregeling en financiële steun die de overheid ons biedt. 


 

Vragen?

 

Neem dan contact op met Sytske Balt (bestuurslid / coronacoördinator, 06-30840384) of Gerbrand Busstra (voorzitter, 06-42092223). 

Zie ook:
Informatie van de Rijksoverheid over sport en corona
Het coronaprotocol van de KNVB

Gezocht: secretaris en wedstrijdsecretaris

Wie maakt ons enthousiaste en gezellige hoofdbestuur compleet? Wij zijn op zoek naar een bestuurssecretaris én een wedstrijdsecretaris. Het hoofdbestuur is eindverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de Leeuwarder Zwaluwen en bestaat uit 9 bestuursleden. Het hoofdbestuur vergadert één keer in de maand.

Als lid van het hoofdbestuur heb je hart voor voetbal en in het bijzonder voor de Leeuwarder Zwaluwen. Je vindt het leuk om je samen met de rest van het bestuur in te zetten voor de vereniging. Alle leden van het hoofdbestuur zijn vrijwilligers en brengen verschillende professionele expertise met zich mee. Ervaring als secretaris of wedstrijdsecretaris is niet vereist, een gezonde dosis enthousiasme is wel handig! 🙂 Als bestuur zijn we niet vies van de handen uit de mouwen steken, maar hebben we ook veel lol met elkaar. We werken sámen en helpen elkaar. Want alleen kun je niks, met zijn allen kun je alles! 

Lijkt het jou leuk om ons bestuur te versterken, of zou je graag meer willen weten? Neem dan contact met ons op! Je kunt onze voorzitter Gerbrand Busstra bereiken op (06) 42092223 of gerbrand@busstra-advies.nl. Je kunt ook het hele hoofdbestuur mailen via bestuur@leeuwarderzwaluwen.nl.

Functieprofiel Secretaris
– Fungeren als postadres van de vereniging en zorgen voor doorzending van de verenigingspost naar de personen en/of de organen voor wie deze post bestemd is.
– Behandelen van ingekomen stukken.
– De dagelijkse correspondentie van de vereniging voeren.
– Verzorgen van de agenda en vergaderstukken voor de algemene ledenvergadering en periodieke bestuursvergaderingen.
– Ondertekenen, verzenden en het bewaren van een afschrift van stukken namens het bestuur.
– Bijhouden van het verenigingsarchief en het beheren van officiële stukken zoals hypotheekstukken, contractstukken, oprichtingsakte, statuten en huishoudelijk reglement.
– Kennisnemen van voorschriften van de KNVB en de gemeentelijke verordeningen en andere bepalingen.
– Onderhouden van contacten met de KNVB en gemeentelijke (respectievelijk overheidsinstanties).
– Mutaties van nieuwe en gestopte bestuursleden tijdig doorgeven aan de Kamer van Koophandel.
– Zorg dragen voor informatie vanuit het bestuur naar het verenigingsnieuws.


Functieprofiel Wedstrijdsecretaris (deelfunctie)
– Medeverantwoordelijk voor het hele wedstrijdgebeuren en het coördineren van de indeling van de elftallen en het tijdig inschrijven van de elftallen bij de KNVB.
– Publicatie, zowel intern als extern, van de door de KNVB vastgestelde wedstrijden.
– Uitvoeren van besluiten van de KNVB en verantwoordelijk voor de correspondentie van de competitiewedstrijden.
– Zorg dragen voor de planning van alle wedstrijden en toernooien.
– Het doorgeven van alle wedstrijd- en trainingsinformatie aan de trainers en leiders.
– Het tijdig doorgeven van afgelastingen aan trainers, leiders, scheidsrechters en de tegenpartij in overleg en samenwerking met de consul.
– Controleren en tijdig verzenden van de ingeleverde wedstrijdformulieren en de eventueel bij te voegen strafrapporten.
– Het mede-organiseren van oefenwedstrijden en coördinerend optreden bij toernooien.
– Toezien op de verplichtingen van de vereniging inzake strafzaken.

SC Cambuur Voetbalkamp in de meivakantie bij de Leeuwarder Zwaluwen!

Zin om 3 dagen vol met voetbalplezier te beleven tijdens het SC Cambuur Voetbalkamp bij de Leeuwarder Zwaluwen? Op 3, 4 en 5 mei 2021, in de meivakantie, komt SC Cambuur naar de Leeuwarder Zwaluwen met een gaaf SC Cambuur Voetbalkamp! Het SC Cambuur Voetbalkamp wordt georganiseerd voor jongens en meiden in de leeftijdscategorie 6 t/m 15 jaar en iedereen kan meedoen, ook als je (nog) niet op voetbal zit.

Ga snel naar www.cambuur.nl/voetbalkampen voor meer info en om je direct aan te melden.

Wat kunnen deelnemers verwachten?
– Drie dagen heel veel voetbalplezier!
– Je eigen SC Cambuur Voetbalkampen tenue
– Nieuw: Skill Games uit FIFA 21
– Kans om gescout te worden
– Gezonde tussendoortjes en drinken
– Begeleiding van Cambuur trainers
– SC Cambuur Voetbalkampen medaille
– Kans op leuke voetbalprijzen

Meer informatie of aanmelden?
Kijk snel op www.cambuur.nl/voetbalkampen.

Onze Sponsors