CSV de Leeuwarder Zwaluwen op weg naar een rookvrij terrein


CSV de Leeuwarder Zwaluwen is een belangrijke omgeving in het leven van onze opgroeiende jeugdleden. We geven kinderen graag het goede voorbeeld. We zetten daarom nu de stappen om vanaf 1 september 2020 een rookvrij sportterrein te hebben. Hiermee beschermen we de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Zo biedt CSV de Leeuwarder Zwaluwen iedereen een gezonde en veilige sportomgeving.

Zien roken doet roken
Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar.

Een rookvrij terrein…:
• geeft kinderen het goede voorbeeld
• beschermt kinderen tegen de verleiding om te gaan roken
• voorkomt het schadelijke meeroken
• heeft minder afval van sigarettenpeuken en -pakjes
• zorgt voor positieve aandacht voor de sportclub

Met een rookvrij sportterrein dragen we bij aan het realiseren van een Rookvrije Generatie. Een generatie kinderen die zélf kan en zal kiezen voor een gezonde, rookvrije toekomst. 

Rookvrij vanaf 1 september 2020
Vanaf 1 september 2020 willen wij daarom rookvrij zijn. In de komende maanden gaan we daar met elkaar naar toe werken. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers om buiten het zicht en buiten het terrein te roken. De entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij. We rekenen op jouw medewerking om samen met CSV de Leeuwarder Zwaluwen te zorgen voor een gezonde en veilige omgeving voor onze jeugd en alle andere bezoekers.

We zullen je de komende tijd verder informeren over de stappen die we zetten om te komen tot een rookvrij terrein.Meer weten?

Lees meer op www.rookvrijegeneratie.nl/sport. Met vragen kun je terecht bij Gerbrand Busstra, voorzitter CSV de Leeuwarder Zwaluwen (06 42092223), en Sytske Balt, bestuurslid CSV de Leeuwarder Zwaluwen (06 30840384).