CSV de Leeuwarder Zwaluwen draait op vrijwilligers: zonder hen zouden we niet kunnen voetballen! We zijn daarom continu op zoek naar enthousiaste vrijwilligers: voor een paar uur per maand en/of een dagelijkse of wekelijkse taak. Alle handjes en uurtjes helpen ons enorm!

Word(t) je (kind) lid van onze club dan is de ongeschreven regel dat je vrijwilligerswerk verricht. Jij wilt toch ook graag dat de kantine open is, de boxen schoon zijn, de velden er netjes bij liggen en er scheidsrechters zijn zodat er kan worden gevoetbald?

Wij zoeken o.a.:

    Scheidsrechters
Als scheidsrechter fluit je tijdens een jeugd- of seniorenwedstrijd. Bij alle wedstrijden op een groot veld (vanaf de O13) wordt je daarbij bijgestaan door twee grensrechters. Je krijgt een opleiding voordat je als scheidsrechter aan de slag gaat. 
    Barvrijwilligers
Als vrijwilliger achter de bar zorg je er voor dat de kantine open is en schenk je koffie, thee, fris of een biertje. Ook verkoop je kleine snacks. De warme snacks hoef je niet te maken; hier zorgt de keuken voor. Je draait bardienst volgens een rooster, samen met minstens één andere vrijwilliger.  
   Bestuursleden
Het hoofdbestuur geeft leiding aan de gehele vereniging. Het bestuur zorgt er voor dat er zowel prestatief als recreatief kan worden gevoetbald, en dat de sportiviteit in teamverband wordt beoefend en uitgedragen. Het hoofdbestuur laat zich adviseren door alle commissies. Vanwege het aflopen van zittingstermijn is het hoofdbestuur op korte termijn op zoek naar een penningmeester, secretaris, wedstrijdsecretaris en bestuurslid facilitaire zaken. 
    Complex openen
Elke zaterdagochtend moet het complex van de Leeuwarder Zwaluwen worden geopend. Dat betekent dat je de voordeur, kantine, kleedboxen, het ballenhok en scheidsrechtersruimte opent. Je checkt of alle velden speelklaar zijn, zet de cornervlaggen in de hoeken van het veld en zorgt dat er geen overbodige goals op het veld staan. Je opent het complex volgens een rooster eens in de zoveel weken, samen met een andere vrijwilliger. 
    Complex sluiten
Aan het eind van een trainings- of wedstrijddag moet het complex weer worden afgesloten. De deuren van onze kantine, de sporthal, het ballenhok en de kleedboxen moeten dicht zijn. Daarnaast maken we ook regelmatig gebruik van de velden en/of boxen van MKV, De Friesland en de kaatsvereniging. Na gebruik moet ook hier alles weer netjes en afgesloten zijn en de lichtmasten moeten uit zijn.
    Team communicatie
Het team communicatie zorgt voor alle in- en externe communicatie over de Leeuwarder Zwaluwen. Seizoens- en presentatiegidsen, de website, social media, wedstrijdprogramma’s, foto’s en video’s: het communicatieteam maakt graag overal iets moois van. Ter versterking van het team zoeken we o.a. een enthousiaste (wedstrijd)verslaggever en online redacteur. 
    Schoonmaken
Vind jij het geen probleem om de handen uit de mouwen te steken en er lekker op los te boenen en schrobben? Meld je dan aan voor het schoonmaakteam. Als je alleen af en toe kunt helpen is dat ook geen probleem. 
    Onderhoud complex
Op een groot sportcomplex is er altijd wel iets te repareren. Als jij een handige man/vrouw bent en prima met klusgereedschap uit de voeten kunt, dan is het onderhoudsteam iets voor jou. 
    Evenementen
Naast voetbal organiseren we bij de Zwaluwen ook regelmatig leuke feestjes. Denk aan de jaarlijkse slotdag, de oudejaarsborrel en nieuwjaarsreceptie, het Sinterklaasfeest, een wedstrijd van Cambuur bij de Leeuwarder Zwaluwen en feestjes ter ere van een kampioenschap of promotie. Lijkt het jou leuk om dit soort feestjes mee te organiseren? Meld je dan aan voor het team evenementen. 

    Sponsorcommissie
Zonder sponsors kan er niet worden gevoetbald. De sponsorcommissie is daarom voortdurend op zoek naar bedrijven die de Leeuwarder Zwaluwen financieel of materiaal willen ondersteunen. De commissie is op zoek naar 2 personen om het team te versterken.  

Aanmelden
Heb je belangstelling voor een vrijwilligerstaak? Wil je samen met iemand een rol delen, ken je iemand die graag zou willen helpen of wil je een extra taak op je nemen? Meld je dan aan via bestuur@leeuwarderzwaluwen.nl en we gaan het samen regelen. Weet je niet wat je wilt of spreken deze vacatures je net niet aan? Ook dan zien we graag je aanmelding binnenkomen en we gaan samen met je op zoek naar de beste plek voor jou als vrijwilliger.

Blijf niet langs de lijn staan, maar kom in actie en help ons. Zonder vrijwilligers immers geen amateurvoetbal!