Vliegende start Leeuwarder Zwaluwen JO11-1

30 september 2018
Op deze laatste dag van de maand wordt teruggeblikt op de verrichtingen van JO11-1. Op dinsdag 4 september vond de eerste training plaats onder leiding van Nick Mosselman met Jari Berkenpas als supervisor. De selectie bestaat uit 9 spelers, dus dit betekent bij 8-tegen-8 één wisselspeler. Dit is in principe wat krap, echter tot op heden was echter de aanwezigheid van de spelers bijna 100% zodat dit nog geen nadelige gevolgen heeft gehad.

Inmiddels zijn we 8 trainingen en 5 gespeelde wedstrijden verder, tijd om de balans op te maken:

  • 3 gespeelde bekerwedstijden, tegen Leovardia, MKV en Berlikum: alle drie gewonnen, doelsaldo 16-1. Op naar de volgende ronde!;
  • 1 oefenwedstrijd tegen FVC, 3-1 winst
  • 1 competitiewedstrijd, tegenstander Hardegarijp. Dit is een zeer goede tegenstander en mogelijke titelkandidaat. De wedstrijd was redelijk in evenwicht. Na een 1-0 voorsprong, kwam Hardegarijp op gelijke hoogte door een mooie vrije trap in de kruising. Voor rust werd het via een dieptepass en een corner toch nog 3-1 voor Zwaluwen. Door veel strijd en passie in de 2de helft wist Zwaluwen deze ruststand tot eindstand te maken!

Balans team
De 5 gespeelde wedstrijden in september werden dus allemaal in winst omgezet. Er lijkt sprake te zijn van een goede balans in het team, van zowel keeper-verdediging tot middenveld en aanval. Tevens is er een enorme winnersmentaliteit bij de spelers waar te nemen. Hopelijk weet het team dit vast te houden, omdat na een reeks overwinningen overschatting op de loer ligt. Elke wedstrijd zal serieus benaderd moeten worden en vanaf de 1ste minuut zullen de spelers ‘wakker’ moeten zijn. Aanstaande zaterdag wacht een uitwedstrijd tegen WWS / Warga.

Hierboven een foto met blije gezichten na de overwinning van afgelopen zaterdag. Vanaf komende week zullen overigens  de nieuwe tenues  – mogelijk gemaakt door Jan Dijkstra Administration – gedragen worden. FOTO: Vincent Douwes