Voetbalclinic voor kinderen uit 2012, 2013 en 2014 door hoofdtrainer Carlo Rietdijk

Profvoetballer worden, mooie doelpunten maken en spelen in het Nederlands elftal is de grootste droom van veel kinderen. De KNVB en voetbalvereniging de Leeuwarder Zwaluwen willen dat kinderen in de eerste plaats met veel plezier trainen en wedstrijden spelen. Daarom organiseert de Leeuwarder Zwaluwen op woensdag 20 mei a.s. een speciale voetbalclinic voor kinderen met geboortejaren 2012, 2013 en 2014, zowel jongens als meisjes! Deze kinderen spelen komend seizoen in de respectievelijk JO9, JO8 en JO7.

“Jeugdvoetbal is de basis van onze vereniging,” vertelt Johan Rietdijk, hoofd jeugdopleiding bij de Leeuwarder Zwaluwen. “Daarom hebben wij geïnvesteerd in nieuwbouw, goede jeugdtrainers en trainingen op maat.” De clinic is onder leiding van Carlo Rietdijk, de hoofdtrainer van de Leeuwarder Zwaluwen. Door middel van leuke, avontuurlijke spelvormen die zijn afgestemd op de leeftijd, kunnen jonge kinderen kennis maken met voetbal.

Tijden clinics
In verband met de corona maatregelen hebben we de clinic in twee sessies opgedeeld:

16:30-17:30 uur voor de kinderen met geboortejaar 2013 en 2014
17.45-18.45 uur voor de kinderen met geboortejaar 2012

Gratis 
Deze training is gratis en vrij toegankelijk voor iedereen; je hoeft geen lid te zijn van de Leeuwarder Zwaluwen. Beide clinics zijn aangepast aan alle corona-instructies, net als alle andere trainingen. Deze instructies staan onderaan deze pagina. 

Van tevoren aanmelden hoeft niet, maar wordt wel zeer op prijs gesteld en kan via een mail naar: jeugdbestuur@leeuwarderzwaluwen.nl.

Nieuwe vorm van pupillenvoetbal
Om het plezier en de voetbalontwikkeling van jonge kinderen te stimuleren is het nieuwe pupillenvoetbal geïntroduceerd: een nieuwe wedstrijdvorm die zorgt voor meer balcontact en meer doelpunten aan beide zijden. Het spelen met elkaar en tegen elkaar, het ervaren van succesmomenten en het op een speelse manier aanleren van sociale vaardigheden worden door teamsport gestimuleerd. In deze clinic wordt volgens deze methode geoefend.

Hoofdtrainer
De clinics staan onder leiding van Carlo Rietdijk. Hij is momenteel trainer van de 1e selectie van de Leeuwarder Zwaluwen, die uitkomen in de 1e klasse, het hoogste niveau in Leeuwarden e.o.! Daarvoor was Carlo jeugdtrainer/coördinator van de RVO Groningen/Cambuur en hoofd opleiding onderbouw en trainer van de JO15 bij Red Bull Salzburg in Oostenrijk. Als jeugdspeler kwam hij uit voor de JO15, JO19 en het 2e elftal van Cambuur Leeuwarden.


Algemene corona-instructies
– Heb je zelf keelpijn, ben je snotterig of hoest je? Blijf dan thuis. Als één van je gezinsleden koorts heeft blijf je ook thuis, ook al heb je zelf geen klachten. 
– Op het terrein geldt éénrichtingsverkeer: ingang is rechts naast de sporthal, uitgang is via bruggetje naar kaatsveld (zie ook kaartje). Iedereen moet zich aan deze looproute houden! De paden zijn smal, dus heen en weer geloop is absoluut niet mogelijk. Zie ook het kaartje hieronder.
– Maximaal 5 minuten voor aanvang training aanwezig zijn op terrein en direct na de training direct het terrein verlaten (via het bruggetje). Dit om overlap van teams te voorkomen.
– Neem je eigen bidon mee.
– De kantine is gesloten.
– Spelers mogen niet in of bij het materiaalhok en de boxen komen.
– Tijdens de training zijn de wc’s naast het materiaalhok wel open, maar we willen hier zo weinig mogelijk gebruik van maken. Ga dus thuis nog even naar de wc.
– Was je handen thuis voor en na de training.
– Luister steeds goed naar je trainer en volg de aanwijzingen op.

Extra instructies voor jeugd t/m 11 jaar:
Ouders brengen kinderen niet op het terrein maar zetten ze af bij de ingang (rechts naast sporthal). Ook tijdens de training komt u niet op het terrein (uitgezonderd van noodgevallen).
– Na afloop komen de kinderen zelfstandig over het bruggetje, u kunt ze daar opwachten.
– Rijdt niet met de auto het parkje in: u kunt rechts naast de sporthal op het nieuwe parkeerterreintje parkeren
– Wees op tijd bij het ophalen. Zo voorkomen we overlap in de twee trainingsgroepen.
– Kinderen houden afstand van de trainers, andere volwassenen en de oudere jeugd.
– Ouders houden ten alle altijd afstand van iedereen m.u.v. de eigen gezinsleden
– Graag veters goed strak doen met een dubbele knoop: de trainers strikken geen veters.

Looproute op het terrein