Voetbalclinics in mei voor kinderen van 5 t/m 8 jaar bij de Leeuwarder Zwaluwen door Carlo Rietdijk

Profvoetballer worden, mooie doelpunten maken en spelen in het Nederlands elftal is de grootste droom van veel kinderen. De KNVB en voetbalvereniging de Leeuwarder Zwaluwen willen dat kinderen in de eerste plaats met veel plezier trainen en wedstrijden spelen. Daarom organiseert de Leeuwarder Zwaluwen in mei 2018 twee speciale voetbalclinics voor kinderen van uit geboortejaren 2010 t/m 2013, zowel jongens als meisjes! “Jeugdvoetbal is de basis van onze vereniging,” vertelt Johan Rietdijk, hoofd jeugdopleiding onderbouw bij de Leeuwarder Zwaluwen. “Daarom investeren wij in nieuwbouw, goede jeugdtrainers en trainingen op maat.”
Op twee woensdagmiddagen in mei worden van 16:30-17:30 uur clinics voor de jongste pupillen gegeven onder leiding van Carlo Rietdijk, de hoofdtrainer van de Leeuwarder Zwaluwen. Door middel van leuke, avontuurlijke spelvormen die zijn afgestemd op de leeftijd, kunnen jonge kinderen kennis maken met voetbal. Beide trainingen zijn gratis en vrij toegankelijk voor iedereen; je hoeft geen lid te zijn van de Leeuwarder Zwaluwen.
• Woensdag 23 mei 2018, 16:30-17:30 uur: voor kinderen uit 2012 en 2013
• Voor de clinic voor kinderen uit 2010 en 2011 – leden én niet-leden – wordt nog een woensdagmiddag gepland, waarschijnlijk in de 1e helft van juni. Meer nieuws hierover volgt op de website en via Facebook-pagina van de Leeuwarder Zwaluwen

Van tevoren aanmelden hoeft niet, maar mag wel via jeugdbestuur@leeuwarderzwaluwen.nl.

Nieuwe vorm van pupillenvoetbal

Om het plezier en de voetbalontwikkeling van jonge kinderen te stimuleren is het nieuwe pupillenvoetbal dit seizoen geïntroduceerd: een nieuwe wedstrijdvorm die zorgt voor meer balcontact en meer doelpunten aan beide zijden. Het spelen met elkaar en tegen elkaar, het ervaren van succesmomenten en het op een speelse manier aanleren van sociale vaardigheden worden door teamsport gestimuleerd. In de twee clinics wordt volgens deze nieuwe methode geoefend.

Hoofdtrainer

Beide proeftrainingen staan onder leiding van Carlo Rietdijk. Hij is momenteel trainer van de 1e selectie van de Leeuwarder Zwaluwen. Daarvoor was hij jeugdtrainer/coördinator van de RVO Groningen/Cambuur en hoofd opleiding onderbouw en trainer van de JO15 bij Red Bull Salzburg in Oostenrijk. Als jeugdspeler kwam hij uit voor de JO15, JO19 en het 2e elftal van Cambuur Leeuwarden.