VOORLOPIG TRAININGSSCHEMA SEIZOEN 2018/2019 BEKEND

In dit nieuwsbericht en vast onderaan op de hoofdpagina van onze website www.leeuwarderzwaluwen.nl is het voorlopige (!) Trainingsschema 2018 – 2019 opgenomen. Tegelijkertijd maakt deze eerste versie een rondgang onder trainers (en leiders). Houd er dus rekening mee dat er nog wijzigingen kunnen optreden in augustus! In september kunnen ook nog wijzigingen worden doorgevoerd als gevolg van schoolroosters, die dan bekend zijn van trainers.
In deze eerste versie d.d. 16 augustus 2018 is zoveel mogelijk rekening gehouden met de bij ons ingediende wensen en eisen van teams en trainers. Verder is een belangrijk uitgangspunt dat in principe elk team minimaal 1x op kunstgras traint.

Het opmaken van het trainingsschema 2018/2019 was een nog grotere puzzel dan voorgaande seizoenen. Dit heeft een aantal oorzaken:
1. Verlichte trainingscapaciteit vormt al langer een probleem, zowel de totale capaciteit van Sportcomplex Nylân als de interne verdeling;
2. Zwaluwen heeft er bij de junioren (-/-1) en senioren (+4) per saldo veel teams bij gekregen. Ook bij de pupillenteams is sprake van groei;
3. Het trainingsveld Zwaluwen (V0*) is komend seizoen in het geheel niet beschikbaar vanwege de nieuwbouw (tijdelijke faciliteiten en bouwplaats). Na de nieuwbouw blijft van dit veld overigens minder dan de helft over.

Beperkte capaciteit trainingsvelden

Door eerder op de dag met trainingen te beginnen en met veel teams tegelijkertijd te trainen zijn we tot deze (tijdelijke) oplossing binnen de huidige capaciteit gekomen.
Vanwege de extreme weersomstandigheden in de afgelopen periode, is echter een situatie ontstaan, die de beschikbare trainingscapaciteit tijdelijk verder verkleint. Zozeer zelfs dat momenteel alléén het kunstgras van Zwaluwen (V2) beschikbaar is voor trainingen (én wedstrijden):
1. Het kunstgrasveld bij MKV (V6) wordt vervangen en is waarschijnlijk pas m.i.v. zaterdag 8 september bespeelbaar. De volgende zomer is overigens het kunstgrasveld bij Zwaluwen (V2) aan de beurt;
2. Het verlichte trainingsveld voorbij Pallas (V7, gras/zand) is i.v.m. de droogte eveneens niet beschikbaar.
* zie plattegrond onderaan op onze website

Dit betekent dat de op deze velden geplande trainingen tot nader bericht NIET kunnen plaatsvinden.
Weet dat er aan oplossingen op korte én lange termijn wordt gewerkt om onze capaciteit aan verlichte trainingsvelden te vergroten. Hierbij willen we samen optrekken met MKV, LVV Friesland e.a.

Mocht je vragen of opmerkingen hebben over dit schema, mail ze dan naar jeugdbestuur@leeuwarderzwaluwen.nl. Hoewel de mogelijkheden tot schuiven in het schema beperkt zijn, kunnen we altijd proberen tot een andere oplossing te komen.
Houd verder de website in de gaten voor nieuwe versie(s) van het trainingsschema 2018/19.
Met sportieve groet,

Hoofdbestuur & Jeugdbestuur