Nieuw trainingsschema na winterstop

Vanaf maandag 5 februari zijn alle teams na een korte winterstop weer in training. Vanwege de nieuwbouwplannen is ons trainingsveld (V0) zeker een jaar niet beschikbaar, maar gelukkig kunnen de meeste teams toch op hetzelfde tijdstip blijven trainen.

Over de trainingsfaciliteiten
Op ons trainingsveld V0 staat inmiddels onze tijdelijke kantine (in aanbouw) en vanaf maart/april 2018 verwachten we dat er hier gebouwd gaat worden. Wij staan met elkaar in de startblokken voor deze nieuwbouw. Nu het nieuwe College van B&W aan de slag is gegaan, wachten we op de definitieve goedkeuring van de mooie plannen door de Gemeente Leeuwarden. Door her en der wat in te dikken of te verhuizen naar een ander veld, kunnen de meeste teams toch op hetzelfde tijdstip blijven trainen. De trainers en leiders zijn hierover al eerder geïnformeerd. In het nieuwe trainingsschema kun je checken of de trainingstijden en -velden van jouw team zijn veranderd.

Vooruitzicht
We beseffen dat we door de overvolle trainingsvelden een beroep doen op jullie flexibiliteit. Hier staat echter een fantastisch vooruitzicht tegenover: begin 2019 beschikken we (daar gaan we nog steeds van uit) over een nieuwe kantine met uitzicht over het hoofdveld, moderne en voldoende kleedkamers, een grote sporthal binnen handbereik en wat al niet meer! Ook worden de wedstrijdvelden eindelijk aangepakt: het hoofdveld (V1) krijgt deze zomer een nieuwe toplaag en drainage, het B-veld (V2) krijgt in de zomer van 2019 nieuw kunstgras met kurk als infill en op het trainingsveld (V0) zou dan één pupillenveld met kunstgras moeten komen. Daarnaast wordt de mogelijkheid onderzocht op het pupillenveld naast het kaatsveld (V3) weer kunstlicht te krijgen als compensatie voor het verliezen van ons trainingsveld. Verder is het goed om te weten dat we bezig zijn vanaf het voorjaar op maandagen en/of woensdagen extra veldcapaciteit te creëren door activiteiten te organiseren op het beach soccer veld.

Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben naar aanleiding van dit bericht, mail deze dan naar jeugdbestuur@leeuwarderzwaluwen.nl.

Met sportieve groet,
Hoofdbestuur & jeugdbestuur