Zwaluwen 1 boekt verdiende 4-0 overwinning op Stiens

Wie vandaag niet bij de thuiswedstrijd van Zwaluwen 1 tegen SC Stiens was, heeft beslist iets gemist. De mannen van Zwaluwen 1 wonnen dik verdiend met 4-0 van Stiens. Vooral de 2-0 vanuit een prachtige omhaal van Arton Musliu was een plaatje!

De eerste echte grote kans in de wedstrijd was in de 25e minuut voor SC Stiens, maar gelukkig wist Zwaluwen keeper Bart Wielenga de bal met een knappe redding te keren. Daarna kregen de Zwaluwen kans op kans, tot het in de 35e minuut eindelijk raak is: 1-0. De Zwaluwen bouwen daarna de druk op, maar de bal wil het net maar niet vinden. Met een 1-0 voorsprong gaan de Zwaluwen de rust in.

In het begin van de tweede helft wordt er bijna alleen op de helft van SC Stiens gespeeld. Een prachtige kans voor de Zwaluwen in de 50e minuut wordt met enige moeite gestopt door de keeper van SC Stiens, maar in de 52e minuut is het wel raak: met een schitterende omhaal scoort Artion Musliu eindelijk de 2-0. Daarna proberen de Zwaluwen het op verschillende manieren, maar lukt het niet om opnieuw te scoren; een schot van afstand van Robin Kleefstra in de 68e minuut is een makje voor de keeper van Stiens. Daarna meldt SC Stiens zich steeds nadrukkelijker bij het doel van de Zwaluwen, maar Wielenga weet zijn doel schoon te houden. Daarna nemen de Zwaluwen de regie weer over en valt in de 82e minuut de 3-0. Vijf minuten later zorgt Musliu na een mooie voorzet van Robin Kleefstra voor de 4-0. En daarmee is de wedstrijd beslist: eindstand Zwaluwen 1 – SC Stiens 1: 4-0.