Zwaluwen 45+ één speelronde voor het einde alweer op de kar!

Onder prima omstandigheden werd de 3e speelronde gespeeld van het inmiddels ingeburgerde 45+ toernooi. Een thuiswedstrijd voor de inmiddels ‘oudjes’, aangevuld met ‘jonkies’ van de 45+. Ook deze keer was de organisatie goed: Lieme Wijma, Age Hendriks en Adriaan Brouwer waren zowel als scheidsrechters en barkeepers actief. Bovendien was de afdronk prima, met als kers op de taart een flinke ronde ‘bruin fruit’, verzorgd door de keukenbrigade – dit maal onder de bezielende leiding van dhr. A. van Hees. De sfeer zat er dus goed in, want vanaf de eerste minuut, was er voor de tegenstanders één ding duidelijk, hier viel niets te halen!

Vrijdagavond 17 mei 2019, 18.15 uur – Plaats delict sportpark Nylân – c.s.v. de Leeuwarder Zwaluwen

Ongeslagen kampioen
Gedurende deze voorjaarsperiode, waarin Zwaluwen vanaf de start de onbetwiste lijstaanvoerder is geweest, heeft de Zwaluwer 45+ aldoor uitgeblonken door een positieve aanvallende spelopvatting. De rivalen Leovardia, Dronrijp en LAC Frisia waren een maatje te klein, ondanks de verwoede pogingen ‘de bus te parkeren’! CSV de Leeuwarder Zwaluwen was na 9 van de 12 wedstrijden alweer de terechte winnaar. Op deze mooie voetbalavond ging het er om nog 7 punten veilig te stellen. De tegenstanders stelden zich – na 2 avonden in het mes te zijn gelopen – uitermate defensief op.  Zwaluwen werd hiermee op de proef gesteld, maar kwaliteit verloochent zich uiteindelijk niet! Leovardia werd dan ook met 2-0 aan de zegekar gebonden, waarna de andere match tegen Dronrijp uiteindelijk werd gewonnen met een royaal veldoverwicht en met een grote zege: 5-0 winst.

LAC Frisia, de nog naaste concurrent (zoals vaak), wilde de Zwaluwen het spelletje laten maken en op de counter toeslaan. Lerende vanuit het verleden weigerde Zwaluwen echter dit spelletje te spelen, en zo ontstond er een wedstrijd met veelvuldig rondspelen waarin de verdediging volledig aan zijn trekken kwam. Good old Lieme schoot in het begin raak, na een slimme steekpass van Johan Volbeda. In de slotfase drong LAC Frisia nog aan, maar dat resulteerde in niets – Pieter Hoekstra hield de begeerde 0 over 3 wedstrijden. Dit was meer genoeg voor de eindzege: het VOORJAARS KAMPIOENSCHAP kon alweer worden gevierd! 9 wedstrijden – 25  punten – 20 doelpunten voor en slechts 3 tegen, met nog één avond te gaan bij Leovardia!

Met dank aan: Pieter Hoen, Adriaan Brouwer, Pieter Hoekstra, Hijlko van der Meer, Lieme Wijma, Emile de Graaf, Bryan Mesken, Johan Volbeda, Peter Feenstra, René Beista, Adriaan Brouwer, Mark de Jong, Achille van Hees, Gerben Pieter van Tuinen, Klaas Wijma en Eelco Bruinsma.

Goed voorbeeld doet goed volgen
Hadden de 45+ mannen de buit al binnen, de day after was het de beurt aan Zwaluwen 1 – en zeg nou zelf: goed voorbeeld doet goed volgen! In een wedstrijd op Wiarda was het precies zoals bij de oldies: er viel niets te halen voor Blauw Wit ’34 1. Vanaf minuut één heerste Leeuwarder Zwaluwen en werd al snel duidelijk dat voor het eerst in de lange historie van onze mooie club c.s.v. de Leeuwarder Zwaluwen kampioen ging worden in het hol van de leeuw. Rietdijk zijn mannen lieten er geen gras over groeien – nu groeit dat hoofdveld op Wiarda toch al niet zo hard – en tekenden voor een historische overwinning van maar liefst 2-5. Beter gezegd: het team van de voormalige bewoners van de Jachthavenlaan werd afgeschminkt. Zwaluwen was heer en meester deze middag, al waren er natuurlijk altijd de commentaren van het thuisfront van: “… als… dan…” Voetbalkenners die tegen beter weten in het verlies moeilijk konden verteren.

Maar dat is sport en voetbal: vorig jaar stonden ook wij met slechts één doelpunt te kort met lege handen.  De kunst is sterker uit dit soort verliezen te komen en in jezelf te blijven geloven. En dat heeft Zwaluwen – lees Rietdijk en zijn staf – gedaan. Na 90 minuten konden de kampioensmedailles worden uitgereikt door de KNVB en was c.s.v. de Leeuwarder Zwaluwen weer 1e klasser. Dit belooft veel voor het nieuwe seizoen op het mooie vernieuwde complex, waar een ieder reikhalzend naar uitkijkt. GEFELICITEERD ALLEMAAL!!

Het was nog lang roerig bij de tijdelijke ‘strandtent het Zwaluwnest’, met dank aan de supporters, spelers en de staf.
Eelco Bruinsma