Zwaluwen 45+ opent het seizoen met kampioenschap

Onder tropische omstandigheden, het waaide gelukkig iets “aan zee”, maar het was om en nabij het kookpunt, werd in Harlingen op zaterdag 24 augustus 2019 het illustere Best Of The Rest (BOTR) toernooi verspeeld onder de vedetten van weleer (35+, 45+ en 60+). FC Harlingen had voor een geweldige ambiance gezorgd – COMPLIMENTEN! Het was op alle onderdelen GESLAAGD en prima voor elkaar!

De eer was aan de kampioenen van de vorige jaren om dit luisterrijke toernooi wederom te winnen. Echter hier waren een aantal nieuwe teams aan toegevoegd, die hier verandering in zouden willen brengen en mee wilden dingen naar de begeerde titel en de daarbij horende prijzen. Eén daarvan was – natuurlijk – Zwaluwen 45+. De tegenstanders: FC Harlingen 1 en 2, z.v.v. Zeerobben en v.v. Friesland – allen 45+.

Leeuwarder Zwaluwen 45+ bestond uit een de oude garde van “de laatste jaren”. Dit was hoogstwaarschijnlijk ook de sleutel tot het succes van dit team ; stabiliteit en continuïteit! Na een goed begin, met de heerlijke wind tegen, werd met 5-0 gewonnen tegen FC Harlingen 2. Na een korte pauze werd Zeerobben met 3-0 verslagen en telden de puntjes lekker door – op KOERS voor de wens: KAMPIOEN worden! De daarop volgende wedstrijd die weliswaar “onder druk” werd gespeeld, werd op de scherpst van de snede tegen het elite team van Harlingen 1 met 0-0, bloedeloos gelijk gespeeld.

Eigenlijk was er maar één ploeg in deze wedstrijd die probeerde te winnen, maar dat werd door de keeper van Harlingen daarin tegen gehouden en dus bleef het toernooi tot het einde toe spannend. De laatste pot tegen v.v. Friesland werd een terechte 1-0 winst, ondanks toch nog een aantal kansen op veel meer, maar de warmte en de “slijtage” waren meer onze directe tegenstander, dan de heren uit Leeuwarden.

Echter – dit bleek na gelijkspel van Harlingen 1 – ruim voldoende voor de titel: ”KAMPIOEN van het BOTR – toernooi”. Een prijs die niet misstaat in de prijzenkast van onze prachtige club, maar die wel de verplichting schept het succes te continueren, komend seizoen. Na de prijsuitreiking – een koude versnapering -, de nazit en een prima BBQ, gingen de vedetten moe doch zeer voldaan – de meesten met de NS –naar huis. Een aantal wist hun slaapplaats pas om 04.00 uur te bereiken, waren de laatste berichten!

Gefeliciteerd, Pieter Hoekstra, GUP van Tuinen, Adriaan Brouwer, Lieme Wijma, Johan Volbeda, Emile de Graaf, Mark de Jong, Achille van Hees en Wilfred en Eelco Bruinsma!

Eindstand: 4 – 10 3 – 1 – 0 9 – 0 (compliment aan Pieter H. – de 0 gehouden)

Wellicht een uitnodiging en een uitdaging voor de 45+ ers binnen onze vereninging de voetbalschoenen weer uit “het vet” te halen en aan te sluiten bij de training op de donderdagavonden.

Eelco Bruinsma
45+ c.s.v. de Leeuwarder Zwaluwen