Zwaluwen JO8-3M tegen DFC JO8-2 (wedstrijdverslag)

Vandaag stond de bekerwedstrijd tegen DFC JO8-2 uit Dronrijp op het programma. Een bekende tegenstander voor Zwaluwen JO8-3M. Ook vorig seizoen hadden de meiden al eens tegen “McDonalds” (de sponsor van DFC) gespeeld.
 
De trainingen zijn weer begonnen en de vakanties beëindigd, dus was de ploeg van Zwaluwen weer compleet. Naast het team van vorig seizoen, mochten we twee nieuwe speelsters begroeten; Maren en Rosalie. Omdat DFC tien spelers had en Zwaluwen acht, werd vooraf besloten er acht tegen acht van te maken.
 
Na de primeur van vorige week, waarin Zwaluwen JO8-3M haar allereerste overwinning boekte (1-7 uit bij FVC), stonden de dames vandaag weer even met beide benen op de grond. De eerste helft was het alle hens aan dek, tegen een aanvallend DFC. Hoewel de meiden er af en toe goed uitkwamen met uitbraken van Jade, Diede en Amy, ontbrak het aan geluk in de afronding.
 
Gelukkig beschikte JO8-3M over een onverzettelijke verdediging. Zoë was onpasseerbaar en Stacey gooide de trukendoos open en verdedigde met onnavolgbare hakjes. De ballen die toch op de goal afkwamen werden bijna allemaal gestopt door Emma. Zo bleef de schade beperkt tot een 0-2 ruststand.
 
In de tweede helft nam Emma de positie voorin over en werd op de goal afgelost door Amy. In de onwennige beginfase kregen we direct een aantal ongelukkige doelpunten tegen. Gelukkig bleven de meiden knokken. Onze nieuwe aanwinsten, Maren en Rosalie, gingen voorop in de strijd en met de gevaarlijke Emma en Jade voorin, lukte het om de eer te redden. Na een knappe uitbraak, rondde Jade beheerst af met haar tweede doelpunt van het seizoen.
 
De 1-6 einduitslag is goed beschouwd een puike prestatie: Vorig seizoen werd er nog met dubbele cijfers verloren. Het team toonde inzet en veerkracht. Volgende week een nieuwe kans, thuis tegen Bolsward.