Zwaluwen MO15-1 volop in de race voor ‘Open Leeuwarder Kampioenschap’

Aan het begin van het seizoen was het voor de spelers en staf van Zwaluwen MO15-1 een vraagteken wat de sportieve ambities moesten zijn voor seizoen ’18/’19. De kern van het team bestaat uit meisjes die vorig jaar MO15-1 vormden en in 2017 de KNVB-beker (district Noord) voor Meisjes Onder 13 wonnen. Dit seizoen aangevuld met meisjes van MO13-1 van vorig seizoen en enkele meiden die begin dit seizoen startten met meidenvoetbal.

Toen de competitie-indelig bekend werd gemaakt, was het duidelijk dat het een competitie zou worden met veel oude bekenden en met weinig echte verassingen. Sterker nog, je zou denken dat het hier gaat om het ‘Open Leeuwarder Kampioenschap’, met naast Leeuwarder Zwaluwen, ploegen als Frisia, MKV, Blauw Wit en Nicator. Okay, ook V.V. Irnsum MO15-1 is ingedeeld in deze 1e klasse 04. Maar ook Zwaluwen en Irnsum hebben elkaar afgelopen seizoenen al meerdere malen bestreden, in wedstrijden van soms bijzonder hoog niveau. Dus ook Irnsum is bepaald geen onbekende. Na zes speelronden is het inmiddels wel duidelijk geworden dat de titelstrijd (normaal gesproken) zal gaan tussen Nicator, Leeuwarder Zwaluwen en Irnsum.

Leeuwarder Zwaluwen – Blauw Wit

In dit weekend werd in ieder geval Blauw Wit relatief eenvoudig aan de kant gezet door Zwaluwen met 5-1. De veilige ruststand van 4-0 (doelpunten van 3 x Juanita en Ruth) gaf de technische staf de gelegenheid enkele meiden uit te proberen op een, voor hun, ongebruikelijke positie. Trainer Ynte Hoekstra: ‘Voetballend werd het na rust inderdaad niet beter, de tweede helft speelt je in feite met 1-1 gelijk. Maar we wilden graag dingen uitproberen, daar leren we ook weer van. Ik heb de meiden wel gewoon de complimenten gegeven met de 5-1 winst.’

De topper

Volgende week staat de topper tegen het sterke Nicator op het programma. Nicator speelt met hoofdzakelijk meiden die tot vorig uitkwamen voor SC Leovardia. De vorige ontmoeting tussen Zwaluwen en Nicator eindigde in een keurige 1-0 overwinning van Leeuwarder Zwaluwen, maar volgende week moeten alle zeilen worden bijgezet om weer een goed resultaat te kunnen boeken. Want hier is de technische staf het wel over eens: ‘We hebben alle meiden volgende week hard nodig, we gaan er van uit dat iedereen deze week goed traint en er voor zorgt dat ze er zaterdag klaar voor zijn.’ Iemand die er zaterdag zeker niet bij zal zijn is Noor, die afgelopen week een zware enkelblessure opliep.

De topper tegen Nicator wordt zaterdag (10 november) gespeeld bij Nicator ’s morgens om 10 uur.

Foto’s: Richard Rinsma