Coronamaatregelen bij de Leeuwarder Zwaluwen

 

In heel Nederland gelden coronamaatregelen, die ook voor de Leeuwarder Zwaluwen gevolgen hebben. Voor de Leeuwarder Zwaluwen betekent dit vanaf 5 juni 2021 het volgende:

Kinderen en jongeren t/m 17 jaar:
– trainen in teamverband is toegestaan, zowel buiten als in de zaal.
– tijdens de training is 1,5 meter afstand houden niet verplicht.
– er mogen weer wedstrijden worden gespeeld tegen teams van andere verenigingen. 
– publiek is niet toegestaan tijdens trainingen en wedstrijden.
– bij een thuiswedstrijd mogen van het Zwaluwenteam alleen de begeleiders mee het terrein op (trainer, teamleider, grensrechter).
– van een bezoekende team mogen ook alleen de begeleiders mee het terrein op. Onder begeleiders vallen voor de bezoekende teams ook de chauffeurs. We vragen bezoekende teams wel om het aantal begeleiders zoveel mogelijk te beperken. Per speler kan er maximaal 1 begeleider mee.  
– als je met je team van de Leeuwarder Zwaluwen een uitwedstrijd speelt, check dan welke regels er gelden bij de vereniging waar je te gast bent. 

Vanaf 18 jaar:
– buiten mag er in teamverband worden gesport met maximaal 50 personen tegelijk. 
– tijdens de training is 1,5 meter afstand houden niet verplicht.
– alleen onderlinge oefenwedstrijden tegen andere teams van de Leeuwarder Zwaluwen zijn toegestaan.
– in de zaal zijn groepstrainingen zijn toegestaan, wedstrijden niet. In de zaal mogen in totaal maximaal 50 personen tegelijk aanwezig zijn (exclusief personeel van BV Sport). Reserveren en een gezondheidscheck is verplicht.
– publiek is niet toegestaan tijdens trainingen en oefenwedstrijden.

Kleedkamers & douches: 
– de kleedkamers en douches mogen weer open.
 
Kantine & buitenterras:
– De kantine en het buitenterras zijn geopend tot maximaal 22.00 uur.
– In de kantine mogen maximaal 50 personen aanwezig zijn. Op het terras mogen ook maximaal 50 personen aanwezig zijn.
– Binnen moeten personen van 13 jaar en ouder een mondkapje dragen. Deze mag af als je aan een tafel zit.
– Een vaste zitplek aan een tafel is verplicht. Zitplekken aan de bar zijn niet toegestaan.
– Zelfbediening is niet toegestaan.
– Entertainment, zoals liveoptredens of videoschermen, is niet toegestaan. Alleen achtergrondmuziek is toegestaan.
– Een reservering, registratie en gezondheidscheck zijn verplicht. Dit kan aan de deur. 
– De basisregels blijven gelden, zoals 1,5 meter afstand houden en het dragen van een mondkapje.

En verder…
– Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen. Kom dan dus niet naar de training of wedstrijd.
– Was vaak je handen.
– Ben je positief getest op corona? Of hoor je dit als trainer/teamleider van één van je teamleden? Neem dan contact op met Sytske Balt (bestuurslid / coronacoördinator, 06-30840384). Dan kunnen we, in overleg met de GGD, bekijken welke maatregelen binnen onze vereniging nodig zijn.


 

Veelgestelde vragen


Wat als een speler van de Leeuwarder Zwaluwen positief test op corona?

Dit hebben we inmiddels al een aantal keer meegemaakt. Tot dusverre liepen deze personen het coronavirus altijd buiten de Leeuwarder Zwaluwen op, en niet binnen onze vereniging. Als één van onze leden positief wordt getest op het coronavirus volgen we altijd het advies van de GGD. In veel gevallen betekent dit dat de meeste trainingen gewoon door kunnen blijven gaan. De eventuele extra maatregelen die we treffen als een lid of vrijwilliger van de Leeuwarder Zwaluwen het coronavirus blijkt te hebben communiceren we ook altijd op onze website.

Als je als speler positief bent getest op het coronavirus of krijg je dit bericht als trainer/teamleider van één van je teamleden, meld dit dan bij Sytske Balt (bestuurslid / coronacoördinator, 06-30840384). Dan kunnen we (in overleg met de GGD) bekijken welke maatregelen binnen onze vereniging nodig zijn.

Kan ik nog een afspraak maken met de fysiotherapeut of masseur?
Ja, de fysiotherapeut en masseur mogen hun werk nog steeds doen. Ze werken alleen op afspraak, waarbij ze je zullen vragen naar je gezondheid. Ook vragen ze je naar je contactgegevens, voor een eventueel bron- en contactonderzoek van de GGD. Ook als je 18 jaar of ouder bent (en dus niet kunt trainen) kun je nog steeds terecht bij de fysiotherapeut en masseur.

Wordt de contributie nog steeds afgeschreven?
Ja, we blijven de komende tijd gewoon de contributie afschrijven, ook voor de leden vanaf 18 jaar die nu niet kunnen trainen. Onze uitgaven gaan gewoon door en we hebben daarom de contributies hard nodig. Onderaan deze pagina, bij de toelichting op onze financiële situatie, vertellen we hier meer over.

Door het coronavirus ben ik (een groot deel van) mijn inkomsten verloren en kan ik de contributie van mijn kinderen niet meer betalen. Kan ik hier financiële ondersteuning voor aanvragen?
Ja, dat is mogelijk. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen en jongeren t/m 18 jaar die om financiële redenen niet kunnen sporten. Ga voor meer informatie naar de ouderpagina van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.


 

Financiële gevolgen


Ook op financieel gebied heeft de coronacrisis gevolgen voor onze vereniging. De kantine zorgt elk jaar voor een groot deel van onze inkomsten. Nu deze opnieuw voor een (wellicht lange) tijd dicht gaat, is dat financieel natuurlijk een strop. 

Resultaat seizoen 2019-2020
Het seizoen 2019-2020 hebben we met positieve cijfers kunnen afsluiten, mede dankzij tegemoetkomingen vanuit de overheid en de trouwe steun van onze sponsoren, waarvan er geen enkele is afgehaakt. Ook de contributie is door bijna al onze leden gewoon betaald, ook in de maanden dat er helemaal niet kon worden gevoetbald. Daar zijn we heel erg blij mee!

Verwachting seizoen 2020-2021
Het seizoen 2020-2021 is voor ons als bestuur een groot vraagteken. Als de maatregelen op korte termijn worden versoepeld en we weer (meer) activiteiten mogen organiseren, dan hebben we goede hoop om ook komend seizoen positief af te sluiten. Niet met dikke cijfers, maar met elk resultaat boven de 0 zijn we als bestuur in deze situatie meer dan tevreden. Mochten we echter maandenlang in de huidige situatie blijven, dan gaat het op financieel gebied knellen.

Als bestuur hebben we daarom het volgende besloten:

Contributie: we blijven maandelijks de contributie afschrijven, ook bij de leden die nu niet kunnen trainen. We verhogen de contributie echter níet vanwege de coronacrisis, zoals veel voetbalverenigingen wel doen. We hebben de contributie hard nodig om financieel gezond te blijven als vereniging. We mogen juridisch gezien als vereniging contributie blijven afschrijven, ook als we tijdelijk niet aan alle leden trainingen en wedstrijden kunnen bieden (in maart 2020 legden we al eens uit hoe dat zit).

We doen een dringend beroep op al onze leden om begrip te hebben voor het door laten lopen van de contributie. De kosten die we gezamenlijk maken zullen we ook zoveel mogelijk met z’n allen moeten dragen. Ook dat is onderdeel van het lid zijn van een vereniging. Mocht je hier problemen mee hebben (bijvoorbeeld omdat je door de coronacrisis je inkomsten kwijt bent), dan begrijpen wij dat natuurlijk ook. Neem dan contact op met onze penningmeester Jan Dijkstra. Als je de contributie van je kinderen niet meer kunt betalen, dan kun je terecht bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Uitgaven: tot nader order leggen we alle niet-noodzakelijke uitgaven stil of beperken we deze zoveel mogelijk. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de aanschaf van materiaal of kosten voor het aanpassen van onze accommodatie.

Subsidies en noodregelingen: uiteraard benutten we als bestuur elke mogelijke subsidie, noodregeling en financiële steun die de overheid ons biedt.


 

Vragen?

 

Neem dan contact op met Sytske Balt (bestuurslid / coronacoördinator, 06-30840384) of Gerbrand Busstra (voorzitter, 06-42092223).

Zie ook:
Informatie van de Rijksoverheid over sport en corona
Het coronaprotocol van de KNVB