Na weken van intensieve voorbereiding was het afgelopen vrijdagavond 7 juni 2024 dan zover. De Dinnershow van CSV de Leeuwarder Zwaluwen met Bas Nijhuis was een feit!

Met behulp van de nodige vrijwilligers werd de kantine de afgelopen week omgetoverd in een heus restaurant met gedekte tafels, ballonnen en een podium voor de muziek van Tres Chique en onze gastspreker Bas Nijhuis. We hebben 100 gasten mogen verwelkomen die avond, hoe treffend. Veel bekende gezichten maar ook nieuwe gezichten.

Vanaf half zes meldden zich over de blauwe loper de eerste gasten, die welkom werden geheten en op de foto werden gezet voor het grote jubileumbord. Op dit jubileumbord staan de namen van de sponsoren die deze avond mogelijk hebben gemaakt. Wilt u uw naam ook graag vermeld hebben op het jubileumbord? Er zijn nog genoeg activiteiten te ondersteunen in het kader van het 100-jarig programma!

Onder het genot van een glas champagne werden de gasten begeleid naar hun tafel. Rond 18.00 uur werden onze gasten hartelijk welkom geheten door onze voorzitter Gerbrand Busstra en Henk Busstra, initiator van deze bijzondere avond. Hier werd nog even stilgestaan bij het doel van de Dinnershow. CSV de Leeuwarder Zwaluwen bestaat 15 augustus 2024 precies 100 jaar. Een uniek jubileumjaar waarbij in het nieuwe seizoen ongelooflijk veel georganiseerd gaat worden met inzet van talloze vrijwilligers. Dit programma kan alleen gerealiseerd worden met de ondersteuning van sponsoren. Onze sponsoren konden middels het aanschaffen van een of meerdere stoelen ons 100-jarig bestaan steunen! De opbrengst van deze Dinnershow komt enkel en alleen ten goede aan het 100 jarig programma. Onze dank nogmaals aan de fantastische ondersteuning van onze sponsoren!

Daarna was het woord aan Geert van Tuinen, bekend van Omrop Fryslan, die deze avond verder begeleidde. In het kort werd er door hem stilgestaan bij een aantal bijzondere mijlpalen in de geschiedenis van onze club. Uiteraard mocht het behaalde kampioenschap middels een overwinning tegen uitgerekend Blauw Wit ’34 op sportpark Wiarda in 2019 niet ontbreken.

Hierna werd het buffet geopend en kon men genieten van een fantastisch 3-gangen jubileumbuffet verzorgd door onze sponsor Vos Catering. Na afloop van het buffet werd er stilgestaan bij het verlengen van een tweetal sponsorcontracten met Heineken respectievelijk Voetbalshop.NL die het bestuur een cadeau aanbod in de vorm van een blouse voorzien van het jubileumlogo. Het bestuur is beide partijen dankbaar voor het vertrouwen en zien onze samenwerking de komende jaren met vertrouwen tegemoet.

Vervolgens werd Bas Nijhuis geïntroduceerd door Geert van Tuinen, waarbij even kort werd stilgestaan bij een dingetje dat bij voetbalminnend Leeuwarden in het geheugen gegrift staat, namelijk het akkefietje Koen Brack tijdens de nacompetitiewedstrijd van SC Cambuur bij Roda JC in 2009. Waar Koen Brack een penalty had moeten hebben, kreeg hij geel voor een schwalbe. Hierover ontstond een interessante discussie!

Dat was het teken voor Bas Nijhuis om vol gas te geven. Wat hebben we genoten! We werden meegenomen naar de sfeer en dynamiek van stadion, kleedkamer en voetbalveld. Bijzonder wat daar allemaal gebeurt. Bas vertelde verder op zijn eigen manier over samenwerking, teambuilding, passie en wat je binnen en buiten het veld meemaakt als scheidsrechter. Hierbij werden enkele spraakmakende voorbeelden aangekaart ondersteund door beelden en anekdotes waarbij Bas geen blad voor de mond nam. Prachtig.

Tevens vertelde hij over zijn ervaring als ondernemer van een voormalige bakkerij uit Haaksbergen en legt dwarsverbanden tussen de wereld van topsport en het ondernemerschap. We kunnen rustig stellen dat Bas Nijhuis geen kleurloze topscheidsrechter is en dat hij alles met humor, passie en respect brengt!

Geert van Tuinen had ook deze avond een tweetal primeurs. Het betrof hier de introductie van het nieuwe retro jubileumshirt waarin onze Heren1 en Dames1 selectie het nieuwe seizoen gaan spelen. Verder werd het nieuwe Zwaluwenlied ten gehore gebracht! De afsluiting van deze geweldige avond was in het handen van het muzikale duo Tres Chic.

Tot slot wil ik al onze vrijwilligers en sponsoren nogmaals enorm bedanken voor hun ondersteuning. Speciaal woord van dank aan Robert Veenstra Fotografie & Video en Geert van Tuinen. “Alleen kun je niks, samen kunnen we alles!”

Met sportieve groet,
Henk Busstra
Bestuurslid CSV de Leeuwarder Zwaluwen

Leave a comment

WORD LID!

Wil je ook lid worden van onze vereniging? Meld je dan aan! Je mag ook eerst komen proeftrainen

Copyright © 2024. All rights reserved.
Een Creatie van Calliope Creations