JO13-1 sluit seizoen 2020-2021 af met een mix van champagne en oranjekoek

Zaterdag 26 juni 2021 speelde de JO13-1 de laatste wedstrijd van het seizoen. Dit betrof een wedstrijd in de Regiocup tegen Franeker, een mooi affiche, namelijk de nummer 1 tegen de nummer 2 volgens de stand in de Regiocup op dat moment. Toevalligerwijs was dit dezelfde tegenstander, waartegen Zwaluwen in de voorbereiding op dit seizoen tegen startte: een oefenwedstrijd op 15 augustus 2020.

Wedstrijd 26 juni 2021
Vandaag was de dag dat de landelijke Coronaregels versoepeld werden, dit betekende dat publiek / ouders weer welkom was dat en de kantine weer open kon. Zwaluwen had te maken met enkele afwezigen door blessures en/of ziekte. Gelukkig kon er op het laatste moment versterking vanuit de JO11 worden geregeld. Onder toeziend oog van het vele publiek, maakten de spelers er een mooie wedstrijd van. Franeker kwam via een mooi kapbeweging van hun spits op voorsprong, 0-1, dit was iets wat ons niet vaak was overkomen dit seizoen. In de verdediging werd wat gemopperd op elkaar, echter vlak voor rust herpakten we ons: Justin werd weggestuurd, en schoot in de verre bovenhoek de gelijkmaker: 1-1.
Na rust ging het spel op en neer, maar trok Zwaluwen toch aan het langste eind: Dylano schoot een vrije trap binnen, en Sven kreeg – na voorbereidend werk van Tim – de ruimte om vanaf rand strafschopgebied de bal in de hoek te schieten: 3-1. Tevens eindstand.

Terugblik seizoen

Uiteraard was het door de Corona-uitbraak een bijzonder seizoen. In augustus 2020 begonnen we met oefenwedstrijden tegen Franeker en MKV. Daarna volgden 3 bekeroverwinningen tegen WW, Jirnsum en Leovardia. De competitie begon ook voortvarend, tegen achtereenvolgens Frisia, Sint Annaparochie en Zeerobben werd de volle winst behaald.

In oktober 2020 werd de competitie stilgelegd. Desondanks werd er – behoudens de kerstperiode – onafgebroken en ongeacht de weersomstandigheden 2 x in de week doorgetraind en op zaterdag een activiteit georganiseerd. Op zaterdag volgden vaak onderlinge wedstrijden. De wedstrijd (uitslag: 6-4) van de JO13 tegen JO15 kan hierbij als hoogtepunt genoemd worden. Andere hoogtepunten op de zaterdagen waren de Box Clinic en Levend Stratego in het natuurgebied de Froskepolle.

In juni 2021 volgde het toetje in de vorm van de Regiocup. Hierdoor was al het doortrainen niet voor niets geweest. Er werden mooie wedstrijden gespeeld tegen Berlikum, Sint Annaparochie, Zeerobbben en Franeker (zie hiervoor).

Al met al werden er over gehele seizoen 12 wedstrijden gespeeld, met 36 punten als resultaat. Uiteraard hadden we graag nog willen ervaren hoever we in de beker hadden kunnen komen. Aan de andere kant zijn we blij dat we het seizoen nog voetballend hebben kunnen afsluiten.

Zonnetje gezet
Na afloop van de wedstrijd tegen Franeker werd de begeleiding, inclusief de vaste scheidsrechter, in het zonnetje gezet door de ouders en spelers (zie foto’s). Mede door hun inzet bleven de kinderen minimaal 3 keer in de week actief in de Coronatijd!

1. Leroy Smit (keeper)
2. Roan Douwes
3. Thijmen Vierstra
4. Sven de Graaf
5. Marijn Tanahatoe
6. Femke Hoekstra
7. Jilmer Katsma
8. Dylano Hoen
9. Rens van der Meij
10. Tim Zijlstra
11. Omer Abdouelyazid
12. Carmen van der Graft
13. Justin Koning
14. Joaz Sikkema
15. Jarno Snip
16. Sabrina van der Leij & Patrick Klunder (trainers)
17. Durk van der Meij (leider en vlagger) & Pieter Hoen (scheidsrechter)