Landelijke opschoondag startschot voor schoon belonen

25 maart 2017 – Landelijke opschoondag startschot voor schoon belonen bij Leeuwarder Zwaluwen

De Gemeente Leeuwarden is aangesloten bij de pilot Schoon Belonen. Deze pilot zorgt ervoor dat de openbare ruimte afvalvrij blijft, en grondstoffen goed gerecycled worden. Plastic flesjes, blikjes en andere verpakkingen horen niet op de grond. Elk stuk afval heeft invloed op het milieu en onze natuur, en plastic kan in principe weer gebruikt worden om iets nieuws van te maken. Evenals LAC Frisia gaat Leeuwarder Zwaluwen zich actief inzetten en doet mee met de landelijke sportclubcampagne van Schoon Belonen.

 

Sinds vandaag kunnen sporters, ouders en publiek daarom voortaan hun plastic flesjes & blikjes apart van hun restafval weggooien. De club plaatst hiervoor nieuwe afvalbakken om het inzamelen te versoepelen en een PETmanfles die bestemd is voor plastic flesjes & blikjes.

 

Gedurende de ochtend werden activiteiten georganiseerd in het kader van afval, waarbij de jeugd spelenderwijs leert over de afbraaktijden van afval en hun impact op het milieu. Na afloop van de wedstrijden werden de uit- en thuis spelende teams uitgenodigd om te schieten op het speciaal voor Schoon Belonen ontwikkelde goaldoek. Tijdens de Finale op 1 april zullen de winnaars het tegen elkaar opnemen en volgt de officiële prijsuitreiking in de rust van de wedstrijd Leeuwarder Zwaluwen 1 – Balk 1 om 15:00 uur.

 

De pilot Schoon Belonen is een initiatief van de VNG, het Afvalfonds en Natuur & Milieu in samenwerking met Nederland Schoon. De sportclubcampagne is bedacht en opgezet door Natuur & Milieu samen met Nederland Schoon.