Leeuwarder Zwaluwen ziet degradatiespook na offday in Noordscheschut.

Leeuwarder Zwaluwen staat op de rand van degradatie naar de tweede Klasse. In en tegen Noordscheschut werd de eerste wedstrijd met 4-0 verloren.

Voorafgaand aan deze wedstrijd werden de kansen ingeschat op 50/50, maar Zwaluwen kon nagenoeg geen moment aanspraak maken op een goede afloop. Erg jammer, temeer omdat Noordscheschut zeker geen wonderploeg is, maar wel een gezonde portie inzet en beleving aan de dag legde.

In de eerste 10 minuten was er weinig aan de hand voor de ploeg van Carlo Rietdijk. De wedstrijd was onder controle, en Noordscheschut was nog geen 1 keer voor het doel van Niels Kuperus verschenen. De eerste keer dat dat wel gebeurde, was het meteen raak. Matig defensief opruimen werd door Kiekebelt dankbaar aangegrepen om de 1-0 op het scorebord te zetten.

Het leek wel of Zwaluwen meteen verkrampte: verkeerde passes, veel persoonlijke fouten, een veel te laag baltempo en te weinig mensen die de bal opeisten, zodat er nooit naar voren gespeeld kon worden. Ondanks het matige spel werden er toch een hand vol goede kansen gecreëerd. Helaas keepte doelman Zinger van de Schutters een puike partij, hij was deze middag niet van plan te capituleren.

Na ruim een half uur spelen werd onzorgvuldigheid opnieuw afgestraft. Balverlies op de helft van de tegenstander werd perfect uitgespeeld door Noordscheschut en de 2-0 door Kroezen was een feit.

Als het voetballend niet lukt, dan hoop je dat de ploeg de schade verder kan beperken, met het vooruitzicht van een herkansing in de thuiswedstrijd. Maar ook dat was onze mannen niet gegund.

De tweede helft zat er bij Zwaluwen iets meer beleving in, en werd getracht meer druk naar voren te geven. Dit lukte deels, maar Noordscheschut bleef veel duels winnen en scoorde uit een hoekschop de 3-0, opnieuw zag het er niet goed uit bij de bezoekers. Met het inbrengen van een aantal wisselspelers probeerde Rietdijk het tij nog te keren, maar het zat er deze middag gewoon niet in. De spaarzame kansen waren een prooi voor doelman Zinger en 10 minuten voor tijd zette Schonewille een verdiende 4-0 eindstand op het scorebord.

Al met al een teleurstellende wedstrijd, waardoor uitzicht op de volgende ronde minimaal is geworden. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Dinsdag 23 mei a.s. is de return, aanvang 19.00 uur. Zwaluwen zal dan vol op de aanval moeten, en trachten snel tot scoren te komen. Maar dan zal er wel uit een ander vaatje getapt moeten worden. Ongeacht de afloop van dit tweeluik, zullen de spelers toch op zoek willen naar eerherstel, en laten zien dat ze veel meer in huis hebben.

Wij hopen  op uw support!