Trainingen jongste jeugd weer begonnen.

Vanaf maandag 6 februari starten de trainingen van pupillen Onder 11 en Onder 9  (E- en F-Pupillen) weer, op de gebruikelijke tijden. In februari hanteren wij de veldindeling zoals we die voor de winterstop hebben ingesteld vanwege de kunstgras-discussie.
Inmiddels heeft gedegen onderzoek van RIVM aangetoond dat de risico’s van sporten op kunstgras verwaarloosbaar zijn. De meeste sportclubs hebben het trainen en spelen op kunstgras dan ook hervat. Maar omdat in februari hiernaast nog de resultaten van een Europees onderzoek worden verwacht, heeft het jeugdbestuur van de Leeuwarder Zwaluwen besloten tot die tijd de bestaande veldindeling te handhaven.
Dit betekent dat alle teams die moeite hebben/hadden met kunstgras de mogelijkheid hebben om op gewoon gras te trainen. Dit geldt zolang de staat van de grasvelden dit toelaat. Mochten deze in verband met vorst te hard zijn om te trainen, dan worden de trainingen van deze pupillen wel verplaatst naar kunstgras. Voor vragen kunt u contact opnemen met Sytske de Boer (Jeugdbestuur): 06-44521350