Word net als deze jongens scheidsrechter bij je club!

Ik ben Nico Stornebrink en coördineer onder ander wekelijks de inzet van scheidsrechters bij onze thuiswedstrijden, zowel voor jeugd- als seniorenwedstrijden. Op die manier hoeven ouders zelf zelden te fluiten. Maar het is soms wel een hele puzzel. Ook valt er wel eens een scheidsrechter af, bijvoorbeeld om een andere vrijwilligerstaak op te pakken.

Over het algemeen fluiten senioren en oudere junioren de pupillen en senioren de oudere junioren. Omdat senioren zelf vaak ’s middags voetballen, is het regelen van scheidsrechters voor de jeugd nog wel te doen. Voor de seniorenwedstrijden in de middag is het een stuk lastiger. Kortom, hoe meer handjes – of eigenlijk fluitjes – hoe beter, want dan kan er meer worden gerouleerd.

Om potentiële scheidsrechters goed uit te rusten, biedt de KNVB scheidsrechterscursussen aan. Voor de eerstvolgende scheidsrechterscursus is nog voldoende plaats voor pupillenscheidsrechters (vanaf 12 jaar fluiten van F- en E-pupillen) en zijn er nog een paar plekken voor de verenigingsscheidsrechter (fluiten van junioren en senioren). Locatie is in Leeuwarden (bij Blauw Wit). Datum is nog niet bekend.

Nadere informatie over cursusduur e.d. vind je hier (de kosten zijn voor rekening van Zwaluwen):

De eerste aanmeldingen zijn al binnen: Gerben Hoekstra (JO13-2) en Jeen van ’t Veer (JO13-2)! Wie gaan mee met deze heren?!

Voor vragen of om je aan te melden kun je mij een e-mail sturen ( nicoalbertha@hotmail.com ) of bellen (06 – 49 60 27 33).

Met sportieve groet,

Nico Stornebrink (coördinator scheidsrechters en toernooien)

P.S. Als je wil en kan fluiten zonder scheidsrechterscursus, dan is je aanmelding natuurlijk ook welkom!