Cruciale weken voor Leeuwarder Zwaluwen 1

Door het gelijkspel in de stadsderby tegen Blauw Wit ’34 behaalde onze hoofdmacht het laatste benodigde punt om nacompetitie veilig te stellen. Dit betekent dat na de laatste competitiewedstrijd tegen Drachtster Boys er nog minimaal twee wedstrijden gespeeld zullen worden. Vanzelfsprekend hopen we op alle 4 wedstrijden, dat zou betekenen dat we de finaleronde gespeeld wordt voor behoud van het Eerste Klasserschap.

Maar zover is het nog niet: zaterdag a.s. wacht in een thuisduel VV Winsum. De fusieclub tussen Viboa en Hunsingo. Deze wedstrijd, en die van volgende week zijn nog uitermate belangrijk voor het verloop van de nacompetitie. De stand op de ranglijst bepaalt wie de tegenstander wordt in de eerste ronde.

Blijft Zwaluwen op plek 12; dan wordt gespeeld tegen de laagst geklasseerde Periodekampioen uit de 2e klasse J. Dat is op dit moment Noordscheschut. Weet onze hoofdmacht op te klimmen naar plaats 11, dan moet worden aangetreden tegen de laagst geklasseerde Periodekampioen uit de 2e klasse I. Dat zou Veenwouden kunnen worden. Vanzelfsprekend kan er nog van alles veranderen, maar er valt de komende twee weken genoeg te winnen.

Maar eerst zaterdag de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie tegen VV Winsum; aanvang 14.30 uur. U bent van harte welkom!

 

Speelschema nacompetitie 1e Klasse/2e Klasse

1e ronde:

  1. a) Laagst geklasseerde PK 2e klasse J – Nr. 12 1e klasse E
  2. b) Laagst geklasseerde PK 2e klasse I – Nr. 11 1e klasse E
  3. c) Een na hoogste PK 2e klasse I – hoogste PK 2e klasse J
  4. d) Een na hoogste PK 2e klasse J – hoogste PK 2e klasse I 2 e ronde:
  5. e) Winnaar d – winnaar b
  6. f) Winnaar c – winnaar a

De winnaars van de 2e ronde plaatsen zich voor de 1e klasse zaterdag, 2017/’18. De verliezers van de 1 e en 2e ronde plaatsen zich voor de 2e klasse zaterdag, 2017/’18.

Foto: Huis aan Huis | Anne Waterlander (www.x-lent.nl)