meidenvoetbalschool Rabona

Een voetbalschool speciaal voor meiden: op 21 augustus 2023 gaat voetbalschool Rabona van start bij CSV de Leeuwarder Zwaluwen. “We willen meiden van alle leeftijden graag de kans geven zich verder te ontwikkelen in het voetbal,” vertelt initiatiefnemer en trainer André de Vries.

De speelsters van het huidige MO15-1 van CSV de Leeuwarder Zwaluwen hebben in de afgelopen jaren een flinke ontwikkeling doorgemaakt. “Daardoor speelt de MO15-1 dit seizoen in de hoofdklasse,” vertelt André.  Dat is prachtig om te zien en geeft de meiden heel veel energie. Wij gunnen ook de andere meiden die bij de Zwaluwen voetballen zo’n zelfde ontwikkeling, ieder op haar eigen niveau. Daarom gaan we komend seizoen starten met een eigen voetbalschool, speciaal voor meiden.” 

Voor wie: meiden van 7-18 jaar
Wanneer: elke maandag van 15.15-16.15 uur, vanaf 21 augustus 2023 
Waar: CSV de Leeuwarder Zwaluwen
Kosten training: gratis voor Zwaluwenleden
Kosten kleding: de kleding van Rabona kun je via de Zwaluwen webshop bestellen. Een totaalpakket met een shirt, broek en kousen kost € 50, maar je kunt ook de kleding los bestellen (een shirt kost € 27,50, een broek € 15 en de sokken € 7). Na aanschaf mag je de kleding houden. 

Hoe ziet de training er uit?
Elke week wordt er onder leiding van vier ervaren trainers in vier groepen getraind. De groepen worden ingedeeld in vier leeftijdscategorieën. Tijdens de training wordt er gewerkt aan specifieke voetbaltechnieken. Die kunnen door de trainers worden bepaald, maar speelsters mogen ook zelf aangeven waar ze aan willen werken. “Voor alle meiden die zich aanmelden gaan we een uitgebreid professioneel plan maken om het beste uit zichzelf naar boven te halen,” vertelt André. “Daarvoor maken we gebruik van de nieuwste apparatuur en materialen.” 

Geen lid, wel graag meedoen?
Ben je nog geen lid van de Leeuwarder Zwaluwen? Dan ben je van harte welkom om gratis twee keer mee te komen trainen. Heb je de smaak te pakken en wil je graag blijven? Dan kun je kiezen uit twee opties:

  1. Meld je aan als lid van CSV de Leeuwarder Zwaluwen. We zoeken dan ook een meidenteam in jouw leeftijdsklasse voor je bij de Zwaluwen! 
  2. Je blijft tegen betaling meetrainen bij Rabona. De kosten worden nog bepaald en zullen naar verwachting ca. € 75 per drie maanden zijn en daarnaast de jaarlijkse kosten voor de kleding van Rabona. 

Aanmelden
Wil jij graag meetrainen bij Rabona? Meld je dan aan bij meidenvoetbal@leeuwarderzwaluwen.nl. Geef daarbij aan hoe oud je bent en in welk team je voetbalt. 

Voetbaltechniek

Over de naam
'RABONA'

Rabona is een techniek om tegen de voetbal te trappen, waarbij het schoppende been achter de achterkant van het staande been wordt gekruist. Een aantal jaar geleden haalde Zwaluwenspeler Vic Rozendaal het nieuws door tijdens een wedstrijd een rabona te doen (zie de video hieronder).

Op de foto links doet Alex Oxlade-Chamberlain een rabona. Bron: Flickr

WORD LID!

Wil je ook lid worden van onze vereniging? Meld je dan aan! Je mag ook eerst komen proeftrainen

Copyright © 2024. All rights reserved.
Een Creatie van Calliope Creations