Zwaluwen VR30+ heeft dit weekend een nieuwe mijlpaal bereikt: het eerste doelpunt is gemaakt! In een oefenwedstrijd tegen het 30+ team van SC Franeker maakte Dora Landman namens de Zwaluwen een historische goal. Dat de wedstrijd uiteindelijk toch met 5-1 werd verloren, deed aan de vreugde over dat doelpunt niets af!

Met nog maar amper wedstrijdhistorie – dit was pas de vierde wedstrijd! – ging het voor Zwaluwen VR30+ vooral om het opdoen van wedstrijdervaring en het experimenteren met opstellingen en tactieken. Onder leiding van vaste trainer Petar Stoichkov en gelegenheidstrainer Peter Feenstra werden verschillende formaties en speelwijzen geprobeerd. En hoewel dat in de eerste helft wel al snel tot een prachtig doelpunt leidde, wilde het de eerste 20 minuten toch niet echt lukken. “We zaten niet lekker in het spel, en de 1:3:2:1 formatie sloot niet goed aan op het spel van de tegenstander,” concludeerde aanvoerder Baudina Schaafsma.

Het resultaat was een 1-4 achterstand tijdens de rust, maar van paniek of frustratie was totaal geen sprake. Met een aantal wijzigingen in de formatie en opstelling en een peptalk van Petar & Peter speelde het team vervolgens een aanmerkelijk betere tweede helft. “Dat liep echt zoveel soepeler,” aldus Baudina. “De zenuwen, waar we in de eerste helft allemaal last van hadden, waren nu verdwenen. We konden veel lekkerder voetballen en hadden onze verdediging ook beter staan.” Een tweede doelpunt zat er helaas niet meer in; ondanks een aantal mooie kansen voor de Zwaluwen werd de wedstrijd bij een 5-1 eindstand voor Franeker afgefloten. “Maar deze tweede helft geeft heel veel vertrouwen voor de toekomst,” stelde Baudina. “Juist door zo te oefenen weten we steeds beter wat onze zwakke en sterke punten zijn; daar gaan we gericht op trainen. Dan komt de eerste gewonnen wedstrijd vanzelf!”

Dora Landman (rechts) maakte het eerste doelpunt voor Zwaluwen VR30+.

De foto’s (uitgezonderd die in de kleedkamer) zijn gemaakt door Dennis de Vos.