Leeuwarder Zwaluwen zet komend seizoen fors in op eigen jeugd: in 2020-2021 spelen meerdere jongens in het 1e elftal die zijn doorgestroomd vanuit de JO19 of Zwaluwen 2. “Vorig jaar zijn we een andere weg ingeslagen, waarbij we zoveel mogelijk ‘eigen’ jongens in Zwaluwen 1 willen laten spelen,” vertelt hoofdtrainer Carlo Rietdijk. “Dit seizoen hebben we maar drie jongens ‘van buiten’ er bij gekregen, waarvan twee eerder al bij de Zwaluwen hebben gespeeld. We zijn blij en trots dat zoveel jongens vanuit de jeugd kunnen doorstromen naar de 1e selectie. We plukken nu de vruchten van een goede jeugdopleiding!”

Zwaluwen 1 is drie weken geleden met 24 spelers gestart met de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Wie daarvan na de zomer in het basiselftal starten moet nog duidelijk worden. “We verwachten niet dat er meteen 11 jongens die al van jongs af aan bij Zwaluwen voetballen in de basis staan,” zegt Carlo. “Komend seizoen zal een jaar worden waarin we met elkaar bouwen aan een sterk team. Dat vind ik een mooie uitdaging. Ons doel is steeds geweest om een stabiele eersteklasser te worden, met zoveel mogelijk jongens uit de eigen jeugdopleiding. We zetten nu weer een forse stap in die richting.”

Vanuit de jeugd doorstromen naar het 1e elftal: voor zowel de spelers zelf als voor de Zwaluwen supporters is dat heel erg leuk. “De band die deze spelers hebben met de vereniging en met de andere jongens zie je bovendien meteen terug op het veld,” vult Carlo aan. “Ze kennen elkaar al goed – dat zie je nu al terug in de omgang met elkaar – en ze willen écht een goed team worden. Dat moet onze kracht worden.” De ervaren spelers nemen de komende tijd de nieuwe jongens mee op sleeptouw. Carlo: “Onze aanvoerder Thomas Helfferich vertelde me afgelopen week dat hij aan een aantal van de nieuwe jongens nog training heeft gegeven. Dat is toch ook wel bijzonder.”

Op 13 augustus starten de trainingen voor Zwaluwen 1 weer. Op 18 augustus speelt Zwaluwen 1 een oefenwedstrijd uit; op 22 augustus wordt thuis om 15.00u een oefenwedstrijd gespeeld.  

Nieuwe spelers die zijn doorgestroomd vanuit JO19 en Zwaluwen 2: Chris Rinsma, Nick Mosselman, Jesse Krombos, Martijn Ferwerda, Sil Postma, Patrick Klunder, Ynte Hoekstra, Pascal Bos, Dennis Busstra. 
Nieuwe spelers van ‘buiten’: Joost Jesse Visser (hij heeft de hele jeugdopleiding bij Zwaluwen doorlopen en komt nu terug vanuit Buitenpost), André Landman (hij speelde tot 3 jaar geleden ook al bij de Zwaluwen) en Zeb Tjie a Njiem (komt over van Oranje Nassau, Groningen). 
Spelers die blijven: Thomas Helfferich, Jorrit van der Veen, Jelmer Smit, Masai van der Weg, Daniël Zwart, Jeton Musliu, Karsten Waterlander, Bart Wielenga, Arton Musliu, Mylco Feenstra, Ronnie Ganzevoort, Noa Zantman.
Spelers van wie afscheid is genomen: Robbin Kleefstra, Jordy van Loon, Rick van Loon, Jaring Wouterlood van Doesburg, Gabriel Fernando, Guido Boontjes, Marco Biegel, Dash Turner, Stan Vaatstra.  

WORD LID!

Wil je ook lid worden van onze vereniging? Meld je dan aan! Je mag ook eerst komen proeftrainen

Copyright © 2024. All rights reserved.
Een Creatie van Calliope Creations