Na rijp beraad en in goed overleg nemen CSV de Leeuwarder Zwaluwen en de trainers van Zwaluwen 1 – hoofdtrainer Hans de Jong en assistent-trainer Lody Roembiak – per direct afscheid van elkaar. “We zijn dankbaar voor hun sportieve inspanningen en betrokken inzet voor onze vereniging,” licht voorzitter Gerbrand Busstra toe. “We nemen in een goede verstandhouding afscheid van elkaar.”

Jonge talenten
“Als vereniging streven we altijd naar het beste voor onze spelers. Dat geldt ook voor ons eerste herenteam, dat grotendeels bestaat uit jonge talenten,” vertelt Busstra verder. “Na nauwkeurige overweging hebben we samen geconcludeerd dat de kennis en stijl van de trainers niet helemaal meer aansluiten bij de behoeften van dit team. Voor zowel de trainers als de spelers is het dan beter om nu een andere koers te varen.”

Tijdelijke hoofdtrainer
De rest van seizoen 2023-2024 wordt Zwaluwen 1 onder de hoede genomen door Johan Groote. Hij krijgt daarbij tijdens de trainingen wanneer mogelijk hulp van David Elmendorp. Groote was dit seizoen samen met Marius Hendriks trainer van Zwaluwen 2. Dit team wordt nu getraind door Hendriks, met zoveel mogelijk assistentie van Rein Postma.

Optimale ontwikkeling
Busstra: “We zijn blij dat we voor de rest van dit seizoen een goede oplossing hebben gevonden. Ons voornaamste doel blijft om de spelers de best mogelijke ondersteuning te bieden, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen en het beste uit zichzelf kunnen halen. De spelers van Zwaluwen 1 willen er vol voor gaan in de tweede helft van de competitie. We kijken met vertrouwen uit naar de toekomst.”

Leave a comment

WORD LID!

Wil je ook lid worden van onze vereniging? Meld je dan aan! Je mag ook eerst komen proeftrainen

Copyright © 2024. All rights reserved.
Een Creatie van Calliope Creations