CSV de Leeuwarder Zwaluwen start voetbalschool ‘Rabona’ speciaal voor meiden

Een voetbalschool speciaal voor meiden: in september 2023 gaat voetbalschool Rabona van start bij CSV de Leeuwarder Zwaluwen. “We willen meiden van alle leeftijden graag de kans geven zich verder te ontwikkelen in het voetbal,” vertelt initiatiefnemer en trainer André de Vries.

Voetbalschool Rabona geeft met ingang van september 2023 elke maandag van 15.15-16.15 uur bij CSV de Leeuwarder Zwaluwen training voor meiden van 7-18 jaar. De training is gratis voor speelsters van de Leeuwarder Zwaluwen. Aan speelsters die geen lid van de Zwaluwen zijn wordt een financiële bijdrage gevraagd.

Op eigen niveau ontwikkelen
De speelsters van het huidige MO15-1 van CSV de Leeuwarder Zwaluwen hebben in de afgelopen jaren een flinke ontwikkeling doorgemaakt. “Daardoor speelt de MO15-1 dit seizoen in de hoofdklasse,” vertelt André.  Dat is prachtig om te zien en geeft de meiden heel veel energie. Wij gunnen ook de andere meiden die bij de Zwaluwen voetballen zo’n zelfde ontwikkeling, ieder op haar eigen niveau. Daarom gaan we komend seizoen starten met een eigen voetbalschool, speciaal voor meiden.” 

Hoe ziet de training er uit?
Elke week wordt er onder leiding van vier ervaren trainers in vier groepen getraind. De groepen worden ingedeeld in vier leeftijdscategorieën. Tijdens de training wordt er gewerkt aan specifieke voetbaltechnieken. Die kunnen door de trainers worden bepaald, maar speelsters mogen ook zelf aangeven waar ze aan willen werken. “Voor alle meiden die zich aanmelden gaan we een uitgebreid professioneel plan maken om het beste uit zichzelf naar boven te halen,” vertelt André. “Daarvoor maken we gebruik van de nieuwste apparatuur en materialen.” 

Over de naam ‘Rabona’: Rabona is een techniek om tegen de voetbal te trappen, waarbij het schoppende been achter de achterkant van het staande been wordt gekruist.

Meer informatie
Meer informatie over voetbalschool Rabona en het aanmelden voor de voetbalschool is te vinden op https://leeuwarderzwaluwen.nl/meidenvoetbalschool-rabona/

Leave a comment

WORD LID!

Wil je ook lid worden van onze vereniging? Meld je dan aan! Je mag ook eerst komen proeftrainen

Copyright © 2024. All rights reserved.
Een Creatie van Calliope Creations