90 jaar oud en nog steeds elke week op het voetbalveld staan: dat doen niet veel mensen Menno Ganzevoort na! Op 8 september 2023 vierde Menno zijn 90e verjaardag en hij traint nog net zo fanatiek bij de Leeuwarder Zwaluwen als toen hij op zijn 13e lid werd.

61 jaar wedstrijden
Menno Ganzevoort is al 77 jaar een Zwaluw: in 1946 werd hij  ingeschreven als lid van de Leeuwarder Zwaluwen. Daar speelde hij maar liefst 61 jaar lang voetbalwedstrijden. Van het tweede elftal tot aan het twaalfde, bij de seniorenteams speelde Menno in zo ongeveer elk team. Nu traint hij al weer 16 jaar elke woensdagavond met het seniorenteam ‘Avondrood’. 

Gele kaart
Menno is een fanatieke voetballer: verliezen vindt hij erg vervelend. Als het trainingspartijtje in verlies eindigt wil hij het liefst nog tien minuten langer doorgaan. Maar hoe fanatiek Menno ook is, op het veld is hij altijd sportief. In 61 jaar competitie heeft hij maar één (!) gele kaart gekregen. Die kreeg hij 45 jaar geleden, in een uitwedstrijd bij de Lauwers (Warfstermolen). Tijdens die wedstrijd – met windkracht 6 en drie graden boven nul – hield Menno een tegenstander vast en schopte hij hem half onderuit. Een verdiende gele kaart. Daarna overkwam hem dat nooit meer! 

In het zonnetje
Tijdens de training op 13 september 2023 zette zijn team Menno in het zonnetje. Met elkaar gingen ze op de foto onder een speciaal spandoek, en daarna hebben ze met zijn allen onder het genot van een biertje Menno’s jubileum bij de Zwaluwen gevierd! 

Zie ook: de Leeuwarder Courant op 14 september 2023. 

Leave a comment

WORD LID!

Wil je ook lid worden van onze vereniging? Meld je dan aan! Je mag ook eerst komen proeftrainen

Copyright © 2024. All rights reserved.
Een Creatie van Calliope Creations