Leeuwarder Zwaluwen ging de laatste speelronde – op basis van een net iets beter doelsaldo dan Broekster Boys – als koploper in, maar verspeelde die positie in het slotweekend aan de club uit Damwoude.

De Leeuwarders boekten weliswaar een 2-3 zege bij Joure, de nummer vier van de ranglijst, maar die marge bleek twee goals te krap. Legio kansen bleven namelijk onbenut door de formatie van trainer Carlo Rietdijk die op basis van het spelbeeld zogezegd meer had verdiend. De goalie van de Jousters, Zeldenthuis, gaf zaterdagmiddag continue thuis en bovendien maakten diverse spelers te vaak verkeerde keuzes in de eindpass of afronding. Naaste belager Broekster Boys sloeg op bezoek bij VVI wél vaak genoeg toe. De Damwoudsters zegevierden met 1-5 en uiteindelijk leverde een doelsaldo van +33 hen de titel in de tweede klasse i op. Leeuwarder Zwaluwen had het nakijken met een doelsaldo van +32. De verslagenheid was logischerwijs groot bij de Leeuwarders die nu – in de jacht op promotie – veroordeeld zijn tot de nacompetitie.
(tekst Henk Albers)


Zaterdag 2 juni start Zwaluwen die nacompetitie met een thuiswedstrijd tegen de VV Weide 1 uit Hoogeveen. Aanvang wedstrijd is 14.30 uur. Het gaat hier, in tegenstelling tot eerdere seizoenen, om een zgn. knock-out systeem. De winnaar van dit duel plaatst zich voor de 2e ronde en speelt een week later tegen de winnaar van het duel ‘d Oldeveste – SC Joure

WORD LID!

Wil je ook lid worden van onze vereniging? Meld je dan aan! Je mag ook eerst komen proeftrainen

Copyright © 2024. All rights reserved.
Een Creatie van Calliope Creations