Tel: 06-45422050
WEDSTRIJDVERSLAG

Geschreven door BroeksterBoys

Koploper Leeuwarder Zwaluwen straft fouten Broekster Boys genadeloos af.
Leeuwarden- Schitterende weersomstandigheden, veel publiek, lokale pers voltallig aanwezig, muziek en lopend buffet na afloop….. kortom schitterende omstandigheden en randvoorwaarden voor de kraker in de 2e klasse I. Zou de titelrace weer geheel open komen liggen of neemt LZ een voorsprong op het kampioenschap? Kwart voor drie nam Broekster Boys door de 0-1 voorsprong virtueel de koppositie oven maar om half vijf was de kloof met de koploper gegroeid naar 5 punten. Leeuwarden Zwaluwen won de topper met 5-1 en daar viel niet veel op af te dingen.
Prima start Broekster Boys.
De belangen van deze wedstrijd hoefde niemand uitgelegd te worden. Vol vertrouwen en met lichte spanning ging BB de strijd aan tegen de koploper. In de wetenschap dat LZ in de afgelopen 3 duels maar 2 punten had gepakt, de achterstand teruggebracht was naar 2 punten was dit de wedstrijd van de waarheid. Broekster Boys, sinds maandag in het bezit van de 1e periodetitel, was de eerste 20 minuten de ploeg die de meeste indruk maakte. Met hoog druk zetten en prima combinatievoetbal waren de eerste kansen voor de gasten. Een volley van Piet Wessel Dijkstra scheerde maar net langs de paal. Na een minuut of 10 drie corners op rij voor Broekster Boys. De laatste leverde een scrimmage voor het doel van Robert Jensma op, die uiteindelijk kansloos was op het schot van Kas Huizenga. Het was op dat moment een dik verdiende 0-1 voorsprong want LZ was nog niet gevaarlijk geweest. De thuisclub schakelde na de achterstand wel een tandje bij door de duels pittiger in te gaan. Ronnie Ganzevoort kwam er eerst nog met een waarschuwing vanaf, toen hij een overtreding maakte op doelpuntenmaker Huizenga, maar ontkwam niet aan geel toen hij 2 minuten later Juryan Dantuma onderuit haalde. Hendrik Bouma had de koploper na 26 minuten een gevoelige tik uit moeten delen toen hij alleen op doelman Jensma af ging. Maar de snelle vleugelaanvaller blijft moeite houden in de 1 op 1 situatie en schoot de bal 2 cm langs de verkeerde kant van de paal.
Ommekeer.
Aanvoerder Grendel vond het genoeg want zijn zware overtreding op Riemer Doornbos was een gele kaart met een rode rand. Het was wel het moment van de ommekeer in de wedstrijd. De thuisploeg kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en Broekster Boys was genoodzaakt om in te zakken. Robbin Kleefstra was dicht bij een doelpunt maar schoot net voorlangs. Diezelfde Kleefstra was in de 40e minuut opnieuw gevaarlijk toen hij Kas Huizenga uitspeelde. De verdediger ging in de achtervolging en stond de spits op de hak die slim neer ging en zo een terechte strafschop kreeg. Jeton Musliu faalde niet vanaf de stip en bracht beide ploegen weer in evenwicht. Het was tevens de ruststand.
In de tweede helft maakte broekster Boys het zichzelf onmogelijk om de wedstrijd winnend af te sluiten. Het begon 30 seconden na de hervatting toen Rienk de Haas de bal op het middenveld knullig inleverde. De hele achterhoede stond uit positie en Jelmer Smit strafte dit genadeloos af door de bal via de paal binnen te schieten. Een gevoelige tik, maar Broekster Boys geloofde er nog wel in. De leverde diverse mogelijkheden maar het was steeds “net niet”. Een aantal Broekster Boys supporters, die in vele getale aanwezig waren, vond dat er te lang gebreid werd maar dat was misschien ook wel de verdienste van Leeuwarder Zwaluwen. Bij elke gevaarlijke pass of schot wisten de “Liewarders” er altijd net weer een been of lichaam tussen te krijgen.
Het bleef een wedstrijd tot de 62e minuut. Weer leverde Broekster Boys de bal te simpel in en het was ook weer de kracht van Leeuwarder Zwaluwen dat daar optimaal gebruik van gemaakt werd. De aanval werd overgenomen en de thuisclub was wederom dodelijk in de afronding. Musliu maakte de 3-1. Ron de Boer bracht net als vorige week Siemen Sake Kamstra en Hedzer Prins in het veld. De aan de ketting liggende Rienk de Haas en verdediger Durk vd Wal maakte plaatst voor de invallers.
De hoop op een ommekeer duurde slechts 1 minuut want na de wissel was het Kleefstra die de ver uitgelopen Vonk omspeelde en knap binnenschoot. 4-1 en de wedstrijd op slot na 66 minuten!
Het geloof was er uit. Invaller Prins kreeg geel na een overtreding en kwam goed weg toen hij even later bij een lichte touche van Grendel neer ging. Scheidsrechter Vredevoogd vroeg waar Prins mee bezig was , greep naar zijn borstzak maar het bleef bij het gebaar.
Uitblinker Kleefstra, hij maakte vandaag het verschil voor de thuisclub, scoorde in de 84e minuut opnieuw en zette daarmee een kroon op zijn werk van vandaag. Invaller Guido Bloemsma had wat minder geluk want zijn schot belandde even later op de binnenkant paal, via de andere paal weer in het veld. Het bleef bij 5-1. Broekster Boys kon deze wedstrijd niet brengen waar het op gehoopt had en zakte in deze topper wel wat door het ijs.
Met nog 7 wedstrijden voor de boeg, een achterstand van 5 punten lijkt de competitie gespeeld. Voorzitter Jan Adema was na afloop realistisch: “de voorsprong is er maar de bloemen worden niet eerder besteld dan dat het kampioenschap zeker is”. Het voorproefje , muziek en lopend buffet voor beide verenigingen, was door de thuis club overigens prima en voor hen op het juiste moment gepland. Broekster Boys kan nu alleen nog hopen op een fout van LZ. Zaterdag komt SV Marum met oud trainer Jan Mulder op bezoek. Om de druk er op te houden zal deze wedstrijd gewonnen moeten worden.