Op dit moment zijn er geen coronamaatregelen meer van kracht. Iedereen mag sporten en komen kijken bij trainingen en wedstrijden.  

Wel geldt nog steeds het volgende advies: 

  • Heb je klachten die horen bij het coronavirus? Blijf dan thuis en laat je testen. Kom dan dus niet naar de training of wedstrijd.
  • Ben je positief getest op corona?  Dan blijf je thuis. Meld het bij je trainer/teamleider of bij Sytske Balt (bestuurslid / coronacoördinator, 06-30840384). Zo nodig bekijken we, in overleg met de GGD, of er  maatregelen binnen het team of onze vereniging nodig zijn.

Veel gestelde vragen

Dit hebben we inmiddels al een aantal keer meegemaakt. Tot dusverre liepen deze personen het coronavirus altijd buiten de Leeuwarder Zwaluwen op, en niet binnen onze vereniging. Als één van onze leden positief wordt getest op het coronavirus volgen we altijd het advies van de GGD. In veel gevallen betekent dit dat de meeste trainingen gewoon door kunnen blijven gaan. De eventuele extra maatregelen die we treffen als een lid of vrijwilliger van de Leeuwarder Zwaluwen het coronavirus blijkt te hebben communiceren we ook altijd op onze website.

Als je als speler positief bent getest op het coronavirus of krijg je dit bericht als trainer/teamleider van één van je teamleden, meld dit dan bij Sytske Balt (bestuurslid / coronacoördinator, 06-30840384). Dan kunnen we (in overleg met de GGD) bekijken welke maatregelen binnen onze vereniging nodig zijn.

Als binnen het team een speler positief is getest op corona, kan het zijn dat ook de rest van het team maatregelen moet nemen. Of dat zo is, hangt af van een aantal factoren. Je kunt dit op de website van het RIVM uitgebreid lezen. We leggen het hieronder in het kort uit. 

Klik op de afbeelding voor een grote versie. 

I. Bepaal vanaf welke dag het teamlid besmettelijk was
  1. Vanaf wanneer kreeg deze persoon klachten? Twee dagen hieraan voorafgaand is deze persoon al besmettelijk.
  2. Is het positief geteste teamlid in zijn/haar besmettelijke periode bij een training of een wedstrijd met het team geweest?
  3. Zo ja, zijn de andere teamleden langer dan 15 minuten op minder dan 1,5 meter afstand geweest van het positief geteste teamlid? Zo ja, dan zijn zij nauwe contacten. 

II. Bepaal wie nauwe contacten zijn

Voor iedereen die een nauw contact is, zijn mogelijk maatregelen nodig. Welke maatregelen dit zijn, hangt er vanaf of de teamleden wel of niet beschermd zijn tegen corona. 

III. Neem maatregelen

Voor iedereen die een nauw contact is, zijn mogelijk maatregelen nodig. Welke maatregelen dit zijn, hangt af van hoe oud de teamleden zijn, of zij klachten hebben en of zij wel of niet beschermd zijn tegen corona. 

4. Heb je klachten? 
a. Ja, ik heb klachten: ga dan meteen thuis in quarantaine (je komt dan dus niet trainen of wedstrijden spelen). Vijf dagen na het laatste contact met de persoon die corona heeft laat je je testen bij de GGD. Als de testuitslag negatief is dan mag je stoppen met de quarantaine. Maak een testafspraak bij de GGD via 0800-2035.
b. Nee, ik heb geen klachten: ga door naar 5. 

5. Ben je jonger dan 18 jaar?
a. Ja, ik ben jonger dan 18 jaar: dan hoef je niet in quarantaine. 
b. Nee, ik ben 18 jaar of ouder: ga door naar 6. 

6. Ben je beschermd tegen corona?
Je bent voldoende beschermd tegen een (nieuw) coronavirus als je:
– Korter dan 8 weken positief getest bent, hersteld bent en geen klachten hebt.
– Langer dan 1 week geleden een boostervaccinatie hebt gehad.

a. Ben je beschermd tegen corona? Dan hoef je niet in quarantaine. Je hoeft je ook niet te laten testen. Krijg je klachten die passen bij corona? Ga dan ook in quarantaine en maak meteen een testafspraak bij de GGD via 0800-2035. Gebruik bij klachten nooit een zelftest.
b. Ben je niet beschermd tegen corona? Dan ga je meteen thuis in quarantaine (je komt dan dus niet trainen of wedstrijden spelen). Vijf dagen na het laatste contact met de persoon die corona heeft laat je je testen bij de GGD. Als de testuitslag negatief is dan mag je stoppen met de quarantaine. Maak een testafspraak bij de GGD via 0800-2035.

Meer hierover lezen? Bekijk dan de uitgebreide informatie op de website van het RIVM.

Ja, de fysiotherapeut en masseur mogen hun werk  doen. Ze werken alleen op afspraak. 

Ja, we blijven gewoon de contributie afschrijven, ook als er (weer) even niet kan worden getraind. Onze uitgaven gaan gewoon door en we hebben daarom de contributies hard nodig. Onderaan deze pagina, bij de toelichting op onze financiële situatie, vertellen we hier meer over.

Ja, dat is mogelijk. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen en jongeren t/m 18 jaar die om financiële redenen niet kunnen sporten. Ga voor meer informatie naar de ouderpagina van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Ook op financieel gebied heeft de coronacrisis gevolgen voor onze vereniging. De kantine zorgt elk jaar voor een groot deel van onze inkomsten. Nu deze opnieuw voor een (wellicht lange) tijd dicht gaat, is dat financieel natuurlijk een strop. 

Resultaat seizoen 2019-2020
Het seizoen 2019-2020 hebben we met positieve cijfers kunnen afsluiten, mede dankzij tegemoetkomingen vanuit de overheid en de trouwe steun van onze sponsoren, waarvan er geen enkele is afgehaakt. Ook de contributie is door bijna al onze leden gewoon betaald, ook in de maanden dat er helemaal niet kon worden gevoetbald. Daar zijn we heel erg blij mee!

Verwachting seizoen 2020-2021
Het seizoen 2020-2021 is voor ons als bestuur een groot vraagteken. Als de maatregelen op korte termijn worden versoepeld en we weer (meer) activiteiten mogen organiseren, dan hebben we goede hoop om ook komend seizoen positief af te sluiten. Niet met dikke cijfers, maar met elk resultaat boven de 0 zijn we als bestuur in deze situatie meer dan tevreden. Mochten we echter maandenlang in de huidige situatie blijven, dan gaat het op financieel gebied knellen.

Als bestuur hebben we daarom het volgende besloten:

Contributie: we blijven maandelijks de contributie afschrijven, ook bij de leden die nu niet kunnen trainen. We verhogen de contributie echter níet vanwege de coronacrisis, zoals veel voetbalverenigingen wel doen. We hebben de contributie hard nodig om financieel gezond te blijven als vereniging. We mogen juridisch gezien als vereniging contributie blijven afschrijven, ook als we tijdelijk niet aan alle leden trainingen en wedstrijden kunnen bieden (in maart 2020 legden we al eens uit hoe dat zit).

We doen een dringend beroep op al onze leden om begrip te hebben voor het door laten lopen van de contributie. De kosten die we gezamenlijk maken zullen we ook zoveel mogelijk met z’n allen moeten dragen. Ook dat is onderdeel van het lid zijn van een vereniging. Mocht je hier problemen mee hebben (bijvoorbeeld omdat je door de coronacrisis je inkomsten kwijt bent), dan begrijpen wij dat natuurlijk ook. Neem dan contact op met onze penningmeester Jan Dijkstra. Als je de contributie van je kinderen niet meer kunt betalen, dan kun je terecht bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Uitgaven: tot nader order leggen we alle niet-noodzakelijke uitgaven stil of beperken we deze zoveel mogelijk. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de aanschaf van materiaal of kosten voor het aanpassen van onze accommodatie.

Subsidies en noodregelingen: uiteraard benutten we als bestuur elke mogelijke subsidie, noodregeling en financiële steun die de overheid ons biedt.

Neem dan contact op met Sytske Balt (bestuurslid / coronacoördinator, 06-30840384) of Gerbrand Busstra (voorzitter, 06-42092223).

Zie ook:
Informatie van de Rijksoverheid over sport en corona
Het coronaprotocol van de KNVB

WORD LID!

Wil je ook lid worden van onze vereniging? Meld je dan aan! Je mag ook eerst komen proeftrainen

Copyright © 2024. All rights reserved.
Een Creatie van Calliope Creations