Edwin Rinsma is de nieuwe trainer van de JO19-1 selectie van de Leeuwarder Zwaluwen voor het seizoen 2018/2019. Edwin heeft zelf vele jaren bij o.a. VV Leeuwarden gevoetbald, en mocht zelfs even ruiken aan een profcarrière bij Cambuur (2e elftal). Ook was hij o.a. vier seizoenen trainer bij SC Leovardia.

Gemeten naar amateurmaatstaven is Edwin Rinsma één van de beste voetballers uit Leeuwarden van het laatste decennium. Hij maakte 175 competitiedoelpunten voor Leeuwarden, GAVC en Leovardia, en staat in de boeken als de clubtopscorer van Leeuwarden. Ook was hij nog nog enkele jaren actief in de zaal bij Friesland. Na deze succesvolle voetbalperiode werd hij actief op trainers gebied bij SC Berlikum en Harkemase Boys, om daarna jeugdtrainer bij SC Leovardia te worden.

Edwin was bij SC Leovardia o.a. verantwoordelijk voor de lichting JO11-1, JO13-1 en 2 seizoenen JO17-1 (acterend op 4e divisie niveau) en is in het bezit van het diploma TC oefenmeester 2. Na een jaar rustpauze als trainer was het tijd voor een nieuwe uitdaging bij de Leeuwarder Zwaluwen. We zijn bijzonder content met de komst van Edwin naar onze (voor hem geheel nieuwe) club!

Op de foto de handtekeningsessie, met links penningmeester/bestuurslid Jan Dijkstra en rechts onze nieuwe trainer Edwin Rinsma.

WORD LID!

Wil je ook lid worden van onze vereniging? Meld je dan aan! Je mag ook eerst komen proeftrainen

Copyright © 2024. All rights reserved.
Een Creatie van Calliope Creations