Hans de Jong (58) uit De Knipe wordt met ingang van seizoen 2021-2022 de nieuwe hoofdtrainer van de 1e selectie van CSV de Leeuwarder Zwaluwen. Met De Jong kiest de Leeuwarder Zwaluwen voor een ervaren trainer met veel vakkennis. De Jong neemt het stokje over van Carlo Rietdijk, die aan zijn 5e en laatste seizoen als oefenmeester van de Leeuwarder Zwaluwen bezig is.

Brede ervaring
De Jong werkt al ruim 35 jaar in het voetbal, onder meer als trainer, KNVB-docent, hoofd jeugdopleidingen en freelance scout. Hij trainde o.a. 3e divisionist Harkemase Boys en was hoofd jeugdopleidingen bij SC Cambuur. Ook bekleedde hij diverse functies binnen SC Heerenveen, zowel in de jeugdopleiding als bij de (jong-)senioren. Gerbrand Busstra, voorzitter CSV de Leeuwarder Zwaluwen: “Hans is een ambitieuze trainer die goed past bij de ambities van onze vereniging. Hij kan ons helpen om verder te professionaliseren, met behoud van het familiegevoel van onze club.”

Terug van weggeweest
De Jong is een oude bekende voor de Leeuwarder Zwaluwen: van 2003-2005 was hij namelijk ook al hoofdtrainer van de 1e selectie. Aan die periode bewaart De Jong goede herinneringen. “Ik ken de Leeuwarder Zwaluwen als een hele prettige en vriendelijke club. Een heel gezellige vereniging ook.” Dat is één van de redenen dat De Jong graag terugkomt bij de Zwaluwen. Daarnaast speelt mee dat zijn huidige club, Sneek Zwart Wit, komend seizoen van zondag 1e klasse naar zaterdag 3e klasse overstapt. “Ik heb het daar goed naar mijn zin, maar ik ben ook ambitieus: ik train graag op een zo hoog mogelijk niveau.”

1e klasse
Het is voor De Jong nog lastig in te schatten wat de 1e selectie van de Leeuwarder Zwaluwen precies nodig heeft. “Ik ken de jongens nog niet, maar ik weet dat het een jong team is met veel eigen jongens. Het is de bedoeling om hier een knap draaiende ploeg van te maken.” Busstra: “Hans heeft als jeugdtrainer, docent en scout veel ervaring met omgaan met jongeren; hij ziet de talenten bij de jeugd. Voor ons is dat erg waardevol.” Door de coronacrisis kon de 1e selectie van de Zwaluwen in het afgelopen en huidige seizoen maar weinig wedstrijden spelen, maar duidelijk was wel dat het pittig in de 1e klasse is. De Jong: “Dat wordt voor komend seizoen dus in elk geval de uitdaging, om in de 1e klasse te blijven. Dat past ook bij een vereniging als de Leeuwarder Zwaluwen.” Wat De Jong betreft is daarbij alle ruimte voor jongens vanuit de eigen jeugdopleiding van de Zwaluwen. “Het maakt mij niet uit of een speler 36 is of 18: in principe spelen de besten.”

WORD LID!

Wil je ook lid worden van onze vereniging? Meld je dan aan! Je mag ook eerst komen proeftrainen

Copyright © 2024. All rights reserved.
Een Creatie van Calliope Creations