Jarenlang was hij jeugdleider én organiseerde hij samen met Sietze Kuiper tijdens de winterstop activiteiten voor de jeugd van de Leeuwarder Zwaluwen: Hans Henk van der Schaaf. Veel van onze leden hebben goede herinneringen aan hem. Op 8 januari 2023 is Hans overleden.

Activiteiten in de winter
Zeker 10 tot 15 jaar lang zorgde Hans er samen met Sietze voor dat er ook in de winter wat was te doen voor de Zwaluwenjeugd. “Illustere spelmiddagen waren dat: tafeltennis, films met bijvoorbeeld Bud Spencer en Terence Hill, kaarten, biljarten, schaatsen, een speurtocht in Oudemirdum, Sinterklaas… fantastische middagen waren dat,” vertelt oud-bestuurslid Eelco Bruinsma. “Het clubhuis zat altijd bomvol wanneer er een mooie film werd getoond,” vult oud-voorzitter Jan Adema aan. “Met van die ouderwetse filmrollen, die de jeugd nu niet meer kent.” Alle activiteiten werden met enorm veel plezier voorbereid door Hans en Sietze. Daarvoor kwamen ze vaak al vanaf de herfst elke week bij elkaar in het oude clubhuis. De activiteiten bleken een mooie aanvulling te zijn op het voetbalprogramma. Ook was het een mooie manier om de jeugd tijdens de winterstop aan de club te binden.

Jeugdleider
Hans was ook jarenlang leider van de A2 (wat nu een O19-team is). “Hij kon heel goed opschieten met de jeugd, en nam altijd een verrassing voor in de rust mee voor de jongens,” weet Eelco nog. Verder was Hans samen met Sietze jarenlang betrokken bij de organisatie van het COTK-toernooi. Hans kwam ook graag kijken als Zwaluwen 1 een wedstrijd moest spelen.

Hans was altijd een graag geziene gast bij de Leeuwarder Zwaluwen. In 2001 werd Hans benoemd tot lid van verdienste van de Leeuwarder Zwaluwen. Wij wensen de familie en vrienden van Hans veel sterkte toe nu zij hem moeten missen.

Bestuur CSV de Leeuwarder Zwaluwen

 

Hans Henk van der Schaaf staat in de achterste rij, in het midden. Links vooraan op de foto zit Sietze Kuiper.

Leave a comment

WORD LID!

Wil je ook lid worden van onze vereniging? Meld je dan aan! Je mag ook eerst komen proeftrainen

Copyright © 2024. All rights reserved.
Een Creatie van Calliope Creations