Voormalig lid van de Leeuwarder Zwaluwen Jet van Beijeren voetbalt bij Sc Heerenveen. Afgelopen zaterdag, 10 december, overhandigde Jet haar wedstrijdshirt (voor uitwedstrijden) aan onze voorzitter Gerbrand Busstra. Een mooie traditie, die we twee jaar geleden met Jhondly van der Meer zijn begonnen.

Hoe is Jet haar voetbalcarrière gestart?
Jet is lid geworden van Leeuwarder Zwaluwen op 18 maart 2011. Samen met vader Geert en broer Gijs ging Jet altijd naar Zwaluwen en in 2011 ging ze zelf voetballen bij de F’s tot en met de JO15-1 van Leeuwarder Zwaluwen. Friso Boschloo was haar laatste trainer bij JO15-1 en was ook haar trainer bij JO11-1 en JO13-1.

Daarnaast speelde Jet diverse wedstrijden bij de meidenteams MO13-1 en MO15-1. Zo speelde Jet ook mee met Zwaluwen MO13-1 dat zich in 2017 plaatste voor de finaleronde van de KNVB-beker. Uiteindelijk won Zwaluwen MO13-1 de KNVB-beker in juni 2017, zonder de geblesseerde Jet.

In de jeugd heeft Jet lang deel uitgemaakt van de selecties van de KNVB Noord en Noord/oost, tot het moment dat de KNVB geen regionale selecties, maar alleen nog een landelijk KNVB-selectie kende.

Overstap van Leeuwarder Zwaluwen naar Sc Heerenveen
Jet maakte de overstap van Leeuwarder Zwaluwen JO15-1 naar Sc Heerenveen MO16-1 dat speelde in de Hoofdklasse JO15-1 (een jongenscompetitie dus). Na Heerenveen MO16, kwam Jet terecht in de beloften van Heerenveen.

Als speler van de beloften maakte Jet haar debuut in Heerenveen 1 in het vorig seizoen (2021/2022) in de thuiswedstrijd tegen ADO. Dit jaar is Jet vaste waarde geworden in de selectie van de vrouwen van Heerenveen en staat ze bijna standaard in de beginopstelling. Onlangs scoorde ze haar eerste doelpunt in de Eredivisie vrouwen.

Nog vijf meiden geselecteerd
Op dit moment zijn er ook andere meiden van Leeuwarder Zwaluwen geselecteerd die een paar keer per week meetrainen bij SC Heerenveen: Jazz Brown, Marrit Zeinstra, Femke Hoekstra, Charissa van Houten en Luna Ganzevoort. Ook van deze meiden hopen we dat ze ooit het eerste van Sc Heerenveen halen, maar misschien nog beter: ooit het eerste van Sc Cambuur halen, op het moment dat Cambuur ook een vrouwenafdeling krijgt.

Trots!
We zijn als club heel trots dat spelers uit onze jeugdafdeling het eerste team van een Betaald Voetbal Organisatie halen. Jet, we wensen je veel succes toe bij Sc Heerenveen of misschien ooit nog een grotere club. Weet in ieder geval dat voor jou de deur naar Leeuwarder Zwaluwen altijd openstaat als speler van Vrouwen 1, als trainer of wat dan ook maar. Het ga je goed! Dank voor het shirt. Het krijgt een mooi plekje naast het shirt van Jhondly van der Meer.

Van links naar rechts: trainer Friso Boschloo, moeder Saskia, Peter Feenstra (coördinator meidenvoetbal) en Jet
Op de foto links naast Jet haar vader Geert, daarnaast Peter Feenstra (coördinator meidenvoetbal), links van hem moeder Saskia, rechts van Jet haar trainer Friso Boschloo, daarnaast Tessa Schippers (bestuurslid vrouwenvoetbal), voorzitter Gerbrand Busstra en de meiden van Vrouwen 1.

Leave a comment

WORD LID!

Wil je ook lid worden van onze vereniging? Meld je dan aan! Je mag ook eerst komen proeftrainen

Copyright © 2024. All rights reserved.
Een Creatie van Calliope Creations