De kogel is door de kerk: ons hoofdveld krijgt kunstgras!

Als alles volgens planning verloopt kunnen we vanaf 29 september 2023 op een vernieuwd hoofdveld met kunstgras en verlichting spelen. “Daar zijn we erg blij mee, want in de afgelopen vier jaar is onze vereniging explosief gegroeid. Wij zijn heel hard toe aan meer capaciteit op de velden,” vertelt onze voorzitter Gerbrand Busstra.

Thuiswedstrijden ergens anders spelen
Aan het besluit om op het hoofdveld kunstgras te leggen zijn vele jaren van intensief en constructief overleg met de Gemeente Leeuwarden en de BV Sport voorafgegaan. “We hebben zoveel nieuwe leden er bij gekregen dat we al jaren met een capaciteitsprobleem kampen voor zowel de trainingen als de wedstrijden,” vertelt Gerbrand. “Daardoor moesten we soms zelfs teams ergens anders in Leeuwarden hun thuiswedstrijden laten spelen, omdat er bij de Leeuwarder Zwaluwen geen plaats meer was.” Het hoofdveld krijgt naast kunstgras ook 8 lichtmasten en een aparte ruimte voor het opslaan van goals. Daardoor kan er tot ’s avonds laat op het hoofdveld worden getraind en gevoetbald.   

Afscheid van grasveld
De komst van kunstgras betekent ook afscheid van het bij velen geliefde gras. Geen drek meer tot achter je oren op een regenachtige dag, niet meer de geur van gras in je voetbalkleding, geen madeliefjes langs het veld of scholeksters die de wormen uit het veld pikken. “Natuurlijk voetballen wij het liefst op gras, maar omdat we het veld intensief moeten kunnen gebruiken voor trainingen en wedstrijden is kunstgras de beste keuze,” aldus Gerbrand. Teams die het liefst op gras trainen hoeven overigens niet te treuren: veld G van sportpark Nylân is nog steeds een grasveld.

Start werkzaamheden
Onze vrijwilligers zijn inmiddels begonnen om de reclameborden en hekken rondom het hoofdveld te verwijderen. CSC Sport uit Zeewolde gaat het kunstgras voorzien van kurk en Plann Ingenieurs uit Drachten zorgt voor de begeleiding. Bij het nieuwe veld komt ook een nieuwe geluidsinstallatie. De huidige installatie is namelijk verouderd en nauwelijks hoorbaar. “We proberen de hinder zoveel mogelijk te beperken en zo kort mogelijk te houden,” vertelt Gerbrand. “Er wordt zelfs in de bouwvak doorgewerkt.” 

Koop een uniek stukje gras van het hoofdveld! 
Kun jij nog niet afscheid nemen van het gras op ons hoofdveld? Dan heb je nu de unieke mogelijkheid om voor slechts € 12,50 een stukje grasveld aan te schaffen! De opbrengst van deze actie komt in de spaarpot voor het organiseren van alle activiteiten rondom ons 100-jarig bestaan op 15 augustus 2024. 

Wacht niet te lang met bestellen, want op = op! Het door jou bestelde gras kun je ophalen op woensdag 19 juli 2023 tussen 20.00 en 21.00 uur in de kantine van de Leeuwarder Zwaluwen.

Bestel nu een uniek stukje grasveld!

1 Comment

  • Posted 11 juli 2023 15:26 0Likes
    by Jaap

    Jammer dat er niet is gekozen voor een hybride natuurgrasveld.
    Is volgens mij de meest logische vervolgstap.

Leave a comment

WORD LID!

Wil je ook lid worden van onze vereniging? Meld je dan aan! Je mag ook eerst komen proeftrainen

Copyright © 2024. All rights reserved.
Een Creatie van Calliope Creations