Leeuwarder Zwaluwen won afgelopen zaterdag het uitermate belangrijke duel tegen rode lantaarndrager VV Drenthina uit Emmen.

De thuisploeg kende een prima voorbereiding op de tweede seizoenshelft en wist dit een vervolg te geven door afstand te nemen van de bezoekers; er werd een verdiende 2-1 overwinning geboekt.

Door de tweede competitiezege op rij kunnen de mannen van Carlo Rietdijk weer naar boven kijken. In een matig duel nam Zwaluwen al vroeg en voorsprong; uitblinker Michael Grendel stelde Robbin Kleefstra in staat de 1-0 aan tekenen. Hierna speelde de wedstrijd zich hoofdzakelijk af op het middenveld, en werden  over en weer enkele speldenprikken uitgedeeld zonder beide keepers te verontrusten.

Na de thee was Zwaluwen de bovenliggende partij. Er werden enkele goede mogelijkheden gecreëerd en doelman Berends moest regelmatig handelend optreden. Na ruim 20 minuten in de tweede helft wist Grendel een diepe bal op waarde te schatten; met een prachtige treffer zette hij de 2-0 op het scorebord. In die fase had Zwaluwen het duel op slot moeten gooien, maar Matthias Dijkstra en opnieuw Michael Grendel verzuimden de stand uit te breiden naar een veilige marge.

Hierdoor bleven de gasten geloven in een goed eindresultaat. De spanning in de wedstrijd kwam terug door een tegentreffer van Drenthina. Uit een onterecht gegeven inworp, werd de spanning tien minuten voor het eindsignaal terug gebracht. Max Alders nam het presentje van de arbiter dankbaar in ontvangst en schoot beheerst de 2-1 binnen.

Hierna werd het nog even billenknijpen, maar met veel inzet wist Zwaluwen de overwinning over de streep te trekken. Saillant detail: de KNVB kopt met grote letters in de media over de financiële problemen binnen het amateurvoetbal; de arbiter van dienst hedenmiddag, wist zonder problemen de gehele clubrecette te laten verdampen door het veelvuldig trekken van gele kaarten. Alle 150 vrijwilligers zullen de komende weken pro deo nog een tandje bij moeten zetten.

Zaterdag 25 februari a.s. speelt Leeuwarder Zwaluwen  thuis in de vierde ronde van de Noordelijke Districtsbeker tegen Pelikaan S. Aanvang 14.30 uur op Sportpark Nijlân.