Carlo Rietdijk heeft bijgetekend als hoofdtrainer van het eerste herenelftal van de Leeuwarder Zwaluwen. Ook in het seizoen 2019-2020 staat hij aan het roer van de 1e selectie. “Ik ben blij om onderdeel van deze vereniging te mogen zijn,” aldus Rietdijk. “Ik voel me hier thuis en we kunnen nog hele mooie stappen zetten met dit team. Ik ben nog niet klaar bij de Zwaluwen!”

Helder doel
Carlo Rietdijk is sinds het seizoen 2016/2017 hoofdtrainer van de 1e selectie van de Leeuwarder Zwaluwen, dat op dit moment in de 2e klasse I speelt. In het seizoen 2017/2018 miste Zwaluwen 1 op een haar na de titel, en kon er vervolgens ook via de nacompetitie geen promotie uit slepen. “Daarna hebben we heel snel de knop omgezet,” vertelt Carlo. “Het doel voor dit seizoen is helder: aan het eind van het seizoen heeft Zwaluwen 1 een prijs in handen en op de lange termijn worden we een stabiele eersteklasser.” Hoewel Zwaluwen 1 halverwege het seizoen niet aan de leiding gaat, is zowel Carlo als het hoofdbestuur heel tevreden over de prestaties tot dusverre. Ook de spelers zijn blij met Carlo als trainer. “Dat alles is voor ons reden genoeg om ook komend seizoen met elkaar door te gaan,” aldus Jan Adema, voorzitter van de Zwaluwen.

4e seizoen als hoofdtrainer
Voor Carlo wordt 2019-2020 het vierde seizoen als trainer bij de Zwaluwen; een seizoen waarin hij nieuwe stappen hoopt te zetten met zijn team. “Ons doel – kampioen worden – is nog steeds in zicht: deze groep jongens heeft het echt in zich om dat te bereiken. Er zit heel veel kwaliteit in het huidige eerste elftal, maar ook als je naar de jeugd kijkt hebben we veel potentie. En als straks de nieuwe sporthal Nijlân klaar is hebben we bij de Zwaluwen alles in huis voor een goede toekomst. Dat zie je op een gegeven moment terug.”

WORD LID!

Wil je ook lid worden van onze vereniging? Meld je dan aan! Je mag ook eerst komen proeftrainen

Copyright © 2024. All rights reserved.
Een Creatie van Calliope Creations