Fred de Boer is vanaf seizoen 2024-2025 de nieuwe hoofdtrainer van Leeuwarder Zwaluwen heren 1. “Een enthousiaste trainer met oog voor de menselijke kant van het spel,” stelt voorzitter Gerbrand Busstra. “De Boer heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in de voetbalwereld. Wij kijken uit naar de samenwerking met hem!”

Met een indrukwekkende staat van dienst als sportinstructeur, zowel in professionele functies als in nevenfuncties als voetbaltrainer, brengt De Boer een schat aan ervaring en kennis met zich mee naar de Leeuwarder Zwaluwen. Hij was eerder trainer van o.a. ACV Assen, ONS Sneek, SC Heerenveen Vrouwen en Drachtster Boys. En in 2005-2006 promoveerde de Leeuwarder Zwaluwen onder leiding van De Boer naar de 1e klasse.

Juiste man op de juiste plek
“Zijn betrokkenheid bij de sport gaat verder dan alleen tactieken en strategieën,” vertelt Busstra. “De Boer begrijpt het belang van het individu en weet hoe hij spelers kan inspireren en motiveren om het beste uit zichzelf te halen.” Het hoofdbestuur, de Technische Commissie en de spelersgroep van Zwaluwen 1 zijn daarom unaniem van mening dat De Boer de juiste man op de juiste plaats is. “Zijn eerdere ervaring als trainer bij onze vereniging, waar hij een jaar lang met veel plezier heeft gewerkt, heeft beslist bijgedragen aan de positieve indruk die hij heeft achtergelaten,” aldus Busstra.

Met elkaar
De Boer, die graag weer trainer van een Friese club wilde zijn, heeft er zin in om terug te keren bij de Leeuwarder Zwaluwen. “Hoe krijgen we het team een stap verder? Waar lopen de talenten en hoe kunnen zij zich verder ontwikkelen? Ik kijk er naar uit om daar samen met de staf en de spelers mee aan de slag te gaan. Dat moet je met elkaar doen,” vertelt De Boer. Met een zelfde blik kijkt De Boer naar de hele vereniging. “De aandacht gaat meestal uit naar het eerste elftal, maar een vereniging ben je met elkaar. Uit de recreatieve teams komen vaak de trainers, vrijwilligers en bestuursleden. De Leeuwarder Zwaluwen is zo’n vereniging en dat past bij mij.”

Vertrouwen in de toekomst
Met Fred de Boer aan het roer kijkt de vereniging vol vertrouwen uit naar een nieuw hoofdstuk voor Leeuwarder Zwaluwen 1. “Zijn passie voor het spel, gecombineerd met zijn menselijke aanpak, belooft niet alleen sportief succes, maar ook een positieve en inspirerende sfeer binnen de club,” verwacht Busstra. “We verwelkomen Fred met open armen en zijn ervan overtuigd dat zijn bijdrage van grote waarde zal zijn voor de verdere ontwikkeling en groei van onze vereniging!”

Foto hierboven: Fred de Boer (links op de foto) en Gerbrand Busstra ondertekenen het nieuwe contract.

Leave a comment

WORD LID!

Wil je ook lid worden van onze vereniging? Meld je dan aan! Je mag ook eerst komen proeftrainen

Copyright © 2024. All rights reserved.
Een Creatie van Calliope Creations